Al cincilea colț din casă: unde este?

O mulțime de semne, proverbe și cuvinte ale poporului rus sunt legate de colțurile casei. Acestea includ dorința de a-ți găsi propriul colț și mesajul comun de expresie despre găsirea celui de-al cincilea colț în casă. Să vedem de unde a venit acest concept și unde se află acest loc.

Unde este al cincilea colț din casă?

Desigur, într-o casă clasică cu patru pereți, al cincilea colț nu poate exista. Doar că la un anumit moment al discursului a apărut această frază, care nu are o semnificație directă, ci alegorică. Dar nu există o interpretare fără ambiguitate a acestei unități frazeologice. Cea mai populară este interpretarea care echivalează aceste cuvinte cu conceptul de clase „goale”. Adesea, pe vremuri, acest lucru era spus de un om leneș și un slăbesc, comparându-i că nu face nimic cu căutarea unui loc inexistent. Adică, literal, această frază poate fi tradusă ca „nu mai face prostii și inactivitate”. Acum să ne uităm la restul explicațiilor care sunt adesea folosite.

Diferite versiuni

Expresia capătă un alt sens atunci când este utilizată într-un context amenințător. Înseamnă că adversarul este amenințat cu violență fizică, ceea ce îl poate duce la o stare de incapacitate. Potrivit unor experți, această definiție a „celui de-al cincilea colț” s-a datorat efemerei sale, fantomă.

Atenție! Uneori, acesta este un avertisment către o persoană despre inadmisibilitatea acțiunilor sale, cu o cerere de a pleca, să dispară din vedere.

Expresia are un sens complet diferit într-un mediu criminal. Printre adepții culturii criminale, al cincilea colț înseamnă un loc liniștit, pașnic, unde te poți ascunde de atenția agențiilor de aplicare a legii și să aștepți vremurile tulburi.

Deci, auzind această zicală, nu ar trebui să cauți al cincilea colț din casa ta. Întrerupeți conversația cu adversarul. Până la urmă, după cum se spune, cearta se încheie cu cel care este mai deștept. Și în marea și puternica limbă rusă există încă câteva din aceleași combinații de cuvinte interesante, misterioase și de neînțeles. Dar asta este o altă poveste.

Urmărește videoclipul: ARIZONA COLT. MAN FROM NOWHERE. Full Length Western Movie. English. HD. 720p (Aprilie 2020).

Loading...

Lasă Un Comentariu