Ce sunt băile?

Fiecare familie cel puțin o dată în viață face reparații în apartamentul lor și schimbă instalațiile sanitare. Cumpărarea unei băi noi nu este o sarcină ușoară: trebuie să vă măsurați solicitările cu dimensiunile băii, cu suma de bani din portofel, examinați ofertele și tipurile, apoi alegeți cea mai bună și cea mai calitativă opțiune.

Clasificarea băii

Astăzi pe piața instalațiilor sanitare puteți găsi produse care pot satisface nevoile chiar și ale celor mai pretențioși clienți obișnuiți să obțină doar cei mai buni. O gamă largă de materiale, forme, dimensiuni, opțiuni suplimentare sunt prezentate atât în ​​magazinele cu amănuntul, cât și în magazinele online.

După material

Fonta - material dovedit de timp. Durabil, durabil - servește fidel mai multor generații. Apa dintr-o astfel de baie se răcește mult timp, ceea ce vă permite să vă bucurați de un tratament igienic sau de spa pentru o lungă perioadă de timp. Baia din fontă este foarte stabilă, acoperită cu un strat gros de email protector care poate rezista la curățare chiar și cu agenți agresivi. (desigur, în limite rezonabile). Singurul său minus este o greutate uriașă, ajungând până la 150 kg, datorită căruia există unele dificultăți în ceea ce privește transportul și instalarea.

oțel - aliaj mai ușor, deci produsul cântărește nu mai mult de 40 kg. Merită că baia de oțel este ieftină, dar are o conductivitate termică ridicată (se răcește rapid) și o izolare fonică slabă. Este instabilă, de aceea trebuie să o montați bine.

acril - material polimeric, inventat de chimiștii germani în 1930. Folosit inițial ca materie primă pentru plexiglas, băile din ea au început să fie produse în masă abia la sfârșitul secolului trecut. Produsele acrilice sunt cele mai multe diverse ca sortiment, pe jumătate mai ușoare decât oțelul, au aspectul cel mai „plăcut”, păstrează cald și nu prea zgomotos. dezavantaje:

 • ductilitate. Desigur, datorită acestui fapt, i se poate da orice formă, dar sub acțiunea temperaturilor ridicate este probabil pericolul de deformării pereților;
 • fragilitate. Trebuie să aveți grijă să nu aruncați nimic mai greu decât o periuță de dinți sau săpun;
 • susceptibilitatea la produsele de curățare. Acestea nu trebuie să conțină particule abrazive, acizi caustici și alcaline. Grija de o astfel de baie este ușoară dacă este corectă și sistematică.

În plus, această baie nu este foarte stabilă, deci este instalată pe un cadru special.

Apropo! Daune mecanice - zgârieturi și jetoane - ușor de restaurat. Fondurile pentru restabilirea acoperirii sunt disponibile gratuit.

kVAR - material compozit care combină acrilul și cuarțul. Are toate avantajele acrilicului, dar rezistența sa este de câteva ori mai mare. Ca și predecesorul său acrilic, baia de cuarț are acoperire antiderapant care nu oferă nici cea mai mică șansă pentru reproducerea microorganismelor. Cântărește, desigur, mai mult, dar mai stabil.

Piatră artificială (turnată). Astfel de băi sunt fabricate din așchii de piatră, nisip de cuarț cu adăugarea de rășini polimerice și catalizatori. Printre principalele avantaje - rezistență la abraziune, deteriorare externă, diferență de temperatură, nivel ridicat de absorbție a sunetului și protecție antibacteriană. Totuși, suprafața este ușor de zgâriat, așa că îngrijirea trebuie să fie cât mai atentă.

Piatră naturală - alegerea proprietarilor de conace de lux. Marmură, granit, bazalt și alte soiuri ecologic, hipoalergenic, au o structură „respirabilă” și plăcută la atingere. Arată grozav, dar foarte greutate și costă cel puțin o jumătate de milion și uneori mai mult de un milion de ruble.

ceramică. Se bazează pe argilă coaptă la temperaturi ridicate. Produs din acesta nu se zgârie, are o durată de viață care este proporțională cu timpul de funcționare acasă. Trebuie să aveți grijă atunci când transportați și instalați. Prețul este departe de buget.

După mărime

Există dimensiuni standard și non-standard ale băilor. Principalii parametri pentru produsele tipizate emailate din fontă și oțel:

 • lungime 100 și 120 (sesilă), 140, 150, 160, 170, 180 (dimensiuni complete);
 • latimea 70, 75, 80, 85 (pentru produsele tipice);
 • înălțime 60-70.

Cele mai comune dimensiuni de vânzare (lungime / lățime / înălțime, cm):

 • 150/70/60;
 • 170/70-80/65.

Este dificil să enumerați toate dimensiunile băilor acrilice, deoarece acestea depind în mare măsură de forma, din care există o varietate mare. Puteți marca valorile minime: lungime - 100 cm, lățime - 60 cm, înălțime - 50 cm.

În formă

Gândindu-ne atât la dimensiuni cât și la forma, este necesar să se țină cont de dimensiunea spațiului din baie, astfel încât produsul să fie destul de spațios, dar să nu ocupe prea mult spațiu.

Băi dreptunghiulare Se încadrează perfect în orice cameră. Dimensiunile lor (lungime / lățime, cm):

 • 100/70;
 • 120/70;
 • 150/70-75;
 • 160/70-75;
 • 170/180×70-75/80.

Băi de colț, precum și dulapurile din colț, ajută la economisirea spațiului, deși par mari la prima vedere. O astfel de configurație nu numai băi de fier. Dimensiuni băi de colț simetrice (cm) de la 120/120 la 180/180, asimetrice - de la 120/60 la 190/170.

Rotund și oval produsele atrag lipsa de unghiuri, curbe netede, care contribuie cel mai mult la calmare și relaxare, mai ales dacă sunt echipate suplimentar cu un masaj turbo, hidro sau aeros. Astfel de băi sunt realizate din acril, quartile, uneori - din oțel. Cu toate acestea instalarea necesită o baie suficient de spațioasă. Lungimea, lățimea, diametrul variază de la 140 la 210 cm, adâncimea - de la 60 la 80 cm.

Băi personalizate și asimetrice sunt mult mai puțin obișnuite. Dar dacă doriți ca baia să fie cu o „răsucire” - acesta este cazul dumneavoastră. Sunt cel mai adesea din acril, din cauza materialelor este cea mai „gutta-percha” și poate fi sub formă de picătură, inimă, șezlong și chiar pantof de femeie. Ei bine, dacă finanțele permit, puteți comanda un produs conform unui proiect individual, de orice formă și dimensiune.

Indiferent de baie pe care o alegeți, principalul lucru este că se amestecă armonios în interior, nu provoacă daune semnificative bunăstării financiare și vă simțiți confortabil și în siguranță.

Urmărește videoclipul: Este baile - Ada Reina y Alexandro (Ianuarie 2020).

Loading...

Lasă Un Comentariu