Ce feluri de mâncare nu vor da greș în cuptor

Gătitul la cuptor este destul de rapid și nu prea supărător. Aici puteți coace atât puiul suculent, cât și legumele. Și prăjituri delicioase cu biscuiți coapte repede. Dar pentru a avea ocazia să gătiți diferite feluri de mâncare în cuptor, ar trebui să alegeți bucatele potrivite. O placă obișnuită nu va funcționa, deoarece pur și simplu se va crăpa de căldură. Vă vom spune ce fel de feluri de mâncare nu vă vor lăsa în cuptor.

Ce formă să alegeți

Forma vasului de copt depinde de ceea ce decideți să gătiți.

 • rotund. Se crede clasic, pentru că nu este posibil doar coacerea unui pui cu cartofi. Se folosește activ și pentru coacere: plăcinte, prăjituri etc.
 • oval. Potrivire excelentă pentru prăjirea peștilor cu garnitură vegetală. Oferă comoditate, deoarece peștele este așezat într-o astfel de formă la întreaga lungime.
 • dreptunghiular. Convenabil pentru gătit lasagna, prăjirea de pește și carne. Această formă este universală și este cea mai populară pentru gazde.
 • creț. Formele de inimă, flori și diamante sunt utilizate în mod obișnuit pentru a face deserturi. Și copiilor le plac formele sub formă de personaje de desene animate.

Sfat! O gospodină experimentată în arsenal are o varietate de forme pentru cuptor. Dacă faceți primii pași în gătit, cumpărați un dreptunghi.

Pentru ce material este cel mai bun

Vasele de coacere în cuptor sunt fabricate din diferite materiale.

Metal

În mod tradițional, pentru cuptoarele eoliene ustensile metalice utilizate. Este fabricat dintr-o mare varietate de metale și aliaje.

 • Fonta. Astfel de recipiente sunt destul de fiabile, asigură o coacere bună, iar vasul nu va arde. Cu toate acestea, produsele din fontă sunt destul de grele. Un alt dezavantaj este dificultatea de a elimina uleiul folosit sau grăsimea, care este „absorbită” în metal.

 • emailare. De asemenea, fontă cu acoperire emailată. Îmbunătățește calitatea îngrijirii vaselor. Cu toate acestea, are o limită de temperatură (până la 220 °) și necesită o manipulare atentă.

Este important! Este imposibil să folosiți obiecte emailate cu defecte (fisuri, chipsuri) pentru coacerea în cuptor!

 • Oțel inoxidabil. Unul dintre cele mai comune tipuri de feluri de mâncare pentru cuptor. Astfel de articole sunt nepretențioase de utilizat. De obicei, sunt produse cu o acoperire antiaderentă, deoarece, fără ea, coacerea va arde. Se referă la opțiuni bugetare accesibile..

 • Acoperit cu teflon. Bucatele moderne sunt produse din ce în ce mai mult cu un astfel de înveliș nu permite mâncarea să ardă. Astfel de forme sunt scumpeși dacă este maltratat, acoperirea se poate decupa. Acest lucru face imposibilă utilizarea lor în continuare.

Ceramică

Experții recomandă utilizarea containerelor ceramice în principal pentru stingere. Iar gospodinele confirmă acest lucru, înmânând cu bucurie vase ceramice pe masă.

Atenție! Nu folosiți niciodată vasele cu jetoane și fisuri, deoarece conțin bule de aer. O astfel de bulă se poate extinde atunci când este încălzită, iar vasele vor crăpa chiar în cuptor. Prin urmare, este necesar să inspectați cu atenție recipientul înainte de utilizare.

Pentru a îmbunătăți efectul coptului, astfel de feluri de mâncare sunt de obicei plasate într-o tigaie cu apă. Deoarece containerele din porțelan și pământ, prin pori, atrag umezeala. Și apoi fierbe, iar aburul permite alimentele să fie mai bine coapte.

Trebuie amintit că ceramica fierbinte devine fragilă, trebuie tratată cu atenție, evitând denivelările sau căderile.

Este important! Ceramica absorb nu numai apa, ci și particulele alimentare, precum și mirosul acesteia. Pentru a preveni acest lucru, nu este recomandat să folosiți astfel de recipiente pentru depozitarea alimentelor în frigider.

Siliciu

Materialul este considerat ideal în bucătărie. Principalul său avantaj este că are proprietăți antiaderent și, de asemenea, ușor de curățat.

Forma poate fi deteriorată deoarece se teme de focul deschis. De asemenea, nu tăiați patiseria drept în formă.

Ajutor! Siliconul are un interval mare de temperatură. În această formă, nu puteți coace doar ceva, ci și să înghețați fructe de pădure, fructe și legume. Și în timp ce caracteristicile materialului nu se vor schimba.

Sticlă

Sticla temperată a devenit un material excelent pentru bucate. Coacerea sau tocanita în astfel de forme au devenit din ce în ce mai mari. Un avantaj suplimentar al acestor articole este un nivel ridicat de siguranță a mediului. Acest lucru se datorează absenței impurităților.

În același timp, trebuie menționat că paharul necesită o îngrijire atentă și nu tolerează o schimbare bruscă a temperaturii.

Cum să alegi vasele pentru cuptor

 • Dacă alegeți un formular pentru coacereatunci are sens să privim produsele acoperit cu ceramică. În acest caz, probabilitatea de ardere este redusă semnificativ. Mai ales această opțiune feluri de mâncare potrivite pentru gazdele novice.
 • Tăvile de fierbere din oțel cu acoperire neagră Nu folosiți mult timp. Acest ulei ars! Se acumulează în timp, devenind un depozit de substanțe cancerigene, iar acest lucru vă poate pune în pericol sănătatea.
 • Dacă cumpărați tăvi de copt, acordați atenție barele de protecție. Sunt trebuie să fie înaltatunci sucul din umplutură nu va curge.

Acum știți ce feluri de mâncare sunt mai bune pentru gătit la cuptor. Noroc in gatit si pofta buna!

Loading...

Lasă Un Comentariu