Când nu poți mânca o furculiță

Furcă - un tacâm necesar, dar nu întotdeauna relevant. Din păcate, nu toată lumea știe despre tradițiile și regulile elementare ale etichetelor. Și continua să o folosești, arătând o formă proastă. Pentru a împiedica să vi se întâmple acest lucru, vă vom spune când nu merită să cereți o gazdă sau un chelner pentru o furculiță.

Masă funerară: furci interzise

Multe tradiții au rădăcini profunde și din aceasta mulți dintre contemporanii noștri par de neînțeles. De ce, de exemplu, la o cină în onoarea unei persoane decedate, se servește doar o lingură? Într-adevăr, obiectele ascuțite la comemorare nu vor.

Inițial, oamenii au organizat o cină memorială chiar deasupra mormântului. În timp, acest ritual a fost mutat la masă. Interesant că utilizarea bisericii și cuțitelor la comemorare nu este interzisă de biserică. Cu toate acestea, până acum, doar o lingură poate fi găsită pe masa memorială. De unde a venit această tradiție? Există mai multe motive pentru aceasta.

Meniul memorial nu necesita o furculiță.

Prima versiune este destul de logică. Mesele erau compuse din trei feluri de mâncare: kutya, clătite și jeleu. Ca să mănânc kutyu, aveam nevoie de o lingură. Clătitele au fost luate de mână. Iar pentru al treilea nu avea nevoie decât de un pahar. Furca și cuțitul lipseau pe masă ca fiind inutile.

informații. Kutya este un terci făcut din grâu (ulterior orez) și miere.

Obiectele ascuțite ar putea răni sufletul

A doua versiune este înrădăcinată în păgânism. La acea vreme, era obișnuit să lase toate obiectele tăietoare în afara camerei, unde ținea o masă memorială. Ulterior, Esoteric a explicat-o astfel. Obiectele ascuțite pot răni sufletul, care se află la pasul de lângă masă.

Semnul „diavolului”

A treia versiune ne-a ajuns și prin milenii. În vechime, furculițele erau de asemenea considerate diavolești, deoarece acestea i-a amintit tridentul diavolului.

În Rusia, furculițele au început să apară în timpul domniei lui Petru I, care a adus această inovație din Europa. Apropo, oamenii de rând au crezut că regele dorea să-și distrugă sufletele și a respins complet aceste dispozitive.

Pentru comemorarea fără răni

În plus, nu uita de luptele interne. Transportul de proprietăți ar putea începe chiar în spatele mesei memoriale, mai ales dacă defunctul era bogat.

În acest caz, absența obiectelor de perforare la masă a redus semnificativ probabilitatea de răni grave și decese.

După cum vedem, strămoșii noștri au avut suficiente motive să interzică furculițele la pomenire. Și nu le mâncăm în timpul cinei memoriale, continuând tradiția. Facem acest lucru, cel mai probabil, aducând un omagiu memoriei generațiilor anterioare.

Când mai ai nevoie de o furculiță

Comemorarea nu este singurul caz când trebuie să faci fără furculiță. Odată ajuns în restaurant sau în vizită, nu este întotdeauna necesar să accesați acest tacâm. Dar acum totul depinde de preparatele servite.

Primul curs

Desigur, primele feluri de mâncare ar trebui notate mai întâi. Se mănâncă exclusiv cu o lingură. Puțini oameni s-ar gândi să folosească o furculiță, este pur și simplu incomod și practic.

Ou fiert moale

Este puțin probabil să comanzi un ou într-un restaurant. Dar pentru micul dejun la hotel îl puteți obține. Un ou fiert moale este adesea servit pe standuri speciale. Este necesar să rupeți cu atenție partea superioară a unei lingurițe și să o mâncați cu ea. Ouă de prepeliță făcute pentru a ține mâna.

Ajutor. Pentru ouă mărunțite sau ouă prăjite, folosiți furci.

Carne, vânat

Când serviți mâncăruri cu carne, încercați să folosiți tacâmuri la maximum. Excepția este joc (grupa de alune, perdele). ei permis să mănânce. Principalul lucru - nu uitați să vă clătiți degetele după masă sau să le ștergeți cu un șervețel.

Fructe de mare

Aveți grijă când comandați fructe de mare: crab, homar și creveți. A mânui coaja unui crab cu o furculiță este cel puțin incomodă. Vei părea prost și nepotrivit.

Poate fi folosit după ce ai terminat tăierea.

Desert

Unele feluri de desert sugerează utilizarea unei lingurițe. Un dispozitiv ascuțit este inadecvat aici! Aceste feluri de mâncare includ înghețată, deserturi moi și mousse.

După cum puteți vedea, există câteva reguli care interzic folosirea tacâmurilor ascuțite. Și asta înseamnă că nu va trebui să înroșești, ajungând la furculiță atunci când nu se presupune utilizarea ei.

Loading...

Lasă Un Comentariu