Utilizarea unui vid în bucătărie

Vacuum - dispozitiv pentru ambalarea alimentelor într-o peliculă de plastic cu evacuare a aerului și închis ermetic prin metoda de încălzire.

Ce face un vid

Aparatul îndeplinește mai multe funcții importante:

 • crește durata de valabilitate a produselor din unitățile frigorifice și din afara acesteia;
 • reduce riscul de mirosuri neplăcute la frigider la zero;
 • economisește spațiul util al frigiderelor;
 • indispensabil în prepararea produselor folosind tehnologia su-view la o temperatură fixă ​​scăzută, contribuind la păstrarea gustului și aromelor naturale ale produselor;
 • în condiții de umiditate ridicată este cel mai bun mod de a păstra mirosul natural de cafea, ceai, ierburi, condimente;
 • Cea mai bună modalitate de a transporta mâncarea în timpul călătoriei, eliminând posibilitatea scurgerilor.

Ajutor! Ambalatoarele de vid pot ambala nu numai produse, ci și lucruri, bijuterii și obiecte de igienă personală.

De ce un aspirator este o achiziție inteligentă

Stricarea alimentelor apare ca urmare a activității vitale a bacteriilor. Aspiratorul elimină un mediu util pentru reproducerea lor. Bacteriile mor ca urmare a creării unei vidări - evacuarea oxigenului, la care toate procesele oxidative încetează.

Cumpărarea unui dispozitiv este o achiziție inteligentă din două motive principale:

 1. Produsele ambalate durează mult mai mult, păstrându-și prospețimea originală.
 2. Atunci când produsele sunt înghețate în vid, toate substanțele nutritive și oligoelementele sunt păstrate. Absența completă de gheață în interior păstrează toate substanțele benefice.

Costul vidului

Există mai multe tipuri de aspiratoare:

 • tinut de mana;
 • mecanice;
 • electrice.

Primele necesită prezența pungilor de plastic cu o supapă specială. Aerul este pompat cu ajutorul unei pompe de mână. Acesta este cel mai ieftin tip de vid. Dispozitivele mecanice sunt dispozitive portabile alimentate cu baterii reîncărcabile sau cu deget. Sunt concepute pentru pungi de dimensiuni mici, de asemenea, cu o supapă specială.

Ajutor! Prețul modelelor care funcționează pe baterii sau o baterie este mai mic decât cel electric, dar performanțele lor sunt mult mai mici, iar costul pachetelor este mai mare decât de obicei pentru aspirat.

Costul aspiratoarelor electrice pentru locuințe depinde de materialul de fabricație, puterea pompei, dimensiuni și funcții. Dispozitivele din oțel inoxidabil sunt mai scumpe decât analogii din plastic cu aceleași caracteristici tehnice.

Dispozitivele pot avea capabilități suplimentare: fixarea capacului superior, lățimea cusăturii, prezența unui al doilea element de încălzire, ceea ce crește fiabilitatea lipirii, controlului tactil, capacitatea de a lucra cu capace și dopuri de vid.

În funcție de lățimea ambalajelor sigilate, dispozitivele sunt împărțite în casă și profesionale. Primele lucrează cu pachete de până la 30 mm lățime, cel de-al doilea - până la 60 mm. Modelele profesionale sunt mult mai scumpe. Costul mediu al modelelor de acasă este de 50-150 de dolari, profesionist - până la 500 de dolari.

Loading...

Lasă Un Comentariu