Este un router dăunător sănătății tale?

În lumea modernă, routerele wifi au devenit o parte integrantă a vieții umane. Sunt instalate în apartamente, birouri, școli, diferite tipuri de instituții și chiar pe străzi. Acest lucru vă permite să extindeți în mod semnificativ posibilitățile de acces la rețea, dar se pune întrebarea - routerul este dăunător sănătății și cum afectează bunăstarea noastră?

Merită să sună alarma?

Dacă se utilizează un router Wi-Fi în casa ta, probabil că te-ai întrebat de mai multe ori - dăunează sănătății tale și, dacă da, care dintre ele? Această întrebare a fost atent studiată de mulți savanți și merită să spunem că cercetările au arătat uneori date contradictorii. De exemplu, lucrătorii medicali susțin că vătămarea produsă de acest dispozitiv este prezentă și se răspândește asupra unor organe umane. Acestea sunt domeniile în care au fost colectate statistici.

Alături de aceasta, există și alte date în care este indicat că impactul negativ al routerului este minim. Mai ales dacă îl comparați cu alte dispozitive care sunt literalmente în fiecare casă. Printre ele, evidențiem:

  • Cuptor cu microunde. Nivelul de expunere este de o sută de mii de ori mai mare decât semnalul de la router.
  • Dacă puneți un număr de 20 laptopuri și 2 routere, acestea vor crea radiații egale cu cele care provin dintr-un gadget mobil modern.

Adică, fiecare ar trebui să decidă pentru sine cum contează acest nivel de pericol pentru el în mod special și pentru familia sa.

Modul în care o persoană reacționează la undele radio emanate de router

Oamenii de știință care au efectuat experimentele menite să identifice gradul de influență al routerelor asupra oamenilor au fost în primul rând considerate vasele creierului. Testul a fost realizat de oameni de știință danezi peste școlari. Fiecare dintre copii a primit o configurație, a pus un gadget cu un router wi-fi activat.

Când a venit dimineața, au fost luate măsurătorile necesare. Rezultatele au arătat că cei mai mulți dintre ei aveau spasme vasculare și că era, de asemenea, absent-mindedness.

Ajutor. Această cercetare nu poate fi considerată 100% de încredere, deoarece doar copiii au jucat rolul de testeri. De asemenea, radiațiile ar putea fi primite chiar de la gadget.

Cum reacționează copiii la un dispozitiv atât de convenabil din casă

După cum sa menționat deja, la copii, craniul nu este încă complet format, astfel încât acestea sunt mai susceptibile la efectele negative ale routerului. Există o declarație oficială a OMS că radiațiile de la acest dispozitiv sunt cu adevărat dăunătoare pentru copii. Dar aici nu este de remarcat faptul că nu există argumente dovedite care să indice un prejudiciu, astfel încât acest grad de prejudiciu poate fi clasificat drept risc nejustificat.

Funcția reproductivă masculină

În acest domeniu, oamenii de știință au efectuat și cercetări. Astfel, s-au prelevat 2 probe de spermă și s-a măsurat nivelul de spermatozoizi activi în fiecare dintre ele. Un eșantion a fost plasat lângă router, iar al doilea în camera în care acest dispozitiv nu se afla.

Drept urmare, datele obținute au fost:

  • În eșantionul care a fost departe de router, activitatea celulelor spermatozoide a scăzut cu 14%.
  • În eșantionul, care a fost situat lângă emițătorul Wi-Fi, acest procent a fost de 25. Un studiu suplimentar a fost, de asemenea, realizat în care metoda obișnuită de transmitere a datelor a fost deja studiată. Nu s-au observat modificări în acest caz.

Metabolismul este diferit

Un alt experiment a fost realizat pe studenți ruși, iar rezultatele sale sunt foarte interesante. Deci, ca în majoritatea experimentelor, s-au luat două grupuri separate. Un experiment a fost realizat pe unul, al doilea a fost unul de control. Grupul de control sunt studenți care au lucrat cu transportatori de hârtie și au fost într-o cameră în care probabilitatea de penetrare a undelor radio a fost exclusă. Al doilea grup de studenți au lucrat cu Internetul în timp ce au făcut o conexiune prin Wi-Fi.

Ce s-a remarcat ca urmare a acestui experiment? Al doilea grup de studenți a băut uneori mai multă apă în comparație cu primul grup de control. Acest lucru indică faptul că metabolismul este accelerat atunci când wifi funcționează în organism. Puteți spune chiar că munca routerului din casă poate fi chiar utilă și nu numai datorită comodității accesării internetului de pe orice dispozitiv.

Se poate face ceva?

Dacă doriți să minimizați cumva daunele generate de router, puteți face niște pași. Puteți acționa radical și abandonați-l complet, accesați internetul prin cablu. Dacă nu sunteți gata să faceți acest pas, puteți alege alte opțiuni:

  • Plasați dispozitivul într-un colț îndepărtat, acest lucru va reduce influența undelor de ieșire din acesta.
  • Nu-l puneți lângă voi.
  • Dacă vorbim despre spații de birouri, ar fi mai bine să preferăm un dispozitiv puternic decât mai multe dispozitive mai slabe.
  • Dacă nu utilizați receptorul mult timp, este mai bine să îl opriți.
  • Când vă culcați pentru a vă odihni, opriți dispozitivul și porniți-l din nou dimineața, dacă este necesar.

Aceste acțiuni destul de simple vă permit să minimizați impactul Wi-Fi.

Ajutor. Dacă sunteți îngrijorat de daunele generate de un dispozitiv Wi-Fi, ar trebui să vă gândiți la pericolele altor echipamente din casă. De asemenea, ar fi mai bine să îl dezactivați atunci când nu îl utilizați.

Loading...

Lasă Un Comentariu