Cum să imprimați o carte pe o imprimantă

Tehnologia modernă vă permite să imprimați rapid și ușor o carte adevărată acasă. Sunt necesare numai consumabile (hârtie, cerneală de bună calitate) și echipamente de copiere adecvate. Când trimiteți un fișier pentru tipărire, poate fi dificil - trebuie să convertiți textul într-un format de carte. Cum se face acest lucru - în continuare.

Cum să imprimați un fișier în format de carte pe o imprimantă

Există două metode principale care vă pot ajuta să imprimați o carte pe cont propriu. Caracteristica principală este că trebuie să imprimați text și imagini pe două fețe ale foii. Pentru a face acest lucru, trebuie să efectuați o serie de pași suplimentari în procesorul de texte:

 • aranjați coperta și fundalul;
 • paginate și formatați textul;
 • trimiteți să imprimați formatul de text dorit.

Primul pas în crearea unei cărți este configurarea unui dispozitiv de imprimare. Mai întâi, instalați driverele pentru a controla procesul de imprimare. Astăzi există 5 moduri de a descărca și instala drivere. Drept urmare, pictograma software corespunzătoare ar trebui să apară pe panoul desktop-ului computerului.

Tipărirea se realizează din diferite formate, în principal Adobe PDF, Microsoft Word. Cel mai adesea, tipărirea Word dintr-un fișier de lucru - procesorul conține toate funcțiile și setările necesare. Pentru a imprima în Word, faceți clic pe opțiunea corespunzătoare din fereastra de lucru - versiunile „Broșură” și „Carte” sunt oferite. Programul în sine va efectua o plasare „oglindă” a paginilor cu numărul lor multiplu de 4.

Cum puteți face cover art în Microsoft Word

Pentru a obține un produs de imprimare complet, trebuie să creați o copertă informativă frumoasă. Consultați secțiunea „Inserare” din bara de instrumente Word. Lista are opțiunea „Pagina de acoperire”, puteți alege orice opțiune frumoasă.

HELP! Dacă intenționați să imprimați un document de afaceri, este recomandat stilul Conservator, în alte cazuri, puteți alege stilul după bunul plac.

Făcând clic pe stilul dorit se deschid 2 foi cu tabele. Fiecare dintre ele conține 1 coloană - sunt șabloane pentru completarea informațiilor.

Pe prima foaie (titlu) așezați datele principale:

 • numele organizației emitente (editura, universitatea, compania);
 • titlul cărții;
 • data lansării (anul) și alte detalii.

A doua foaie (cifra de afaceri a titlului) conține informațiile necesare pentru interior - adnotarea și rezultatul. Dacă această informație lipsește, atunci puteți tăia sfaturile acestor cadre - faceți clic dreapta și tăiați. Textul tipului de instrument în sine va fi șters, dar tabelul va fi salvat și un spațiu gol va oferi o distanță între copertă și restul textului. Dacă ștergeți rândurile, tabelul dispare și atunci articolul va începe imediat după titlu (acest lucru este incorect în cazul unei cărți).

Cum să setați numerotarea și formatarea

Nu trebuie să existe numere de pagină pe copertă. Prin urmare, Word oferă un mod „Footer special” pentru prima pagină. Dacă doriți să eliminați selectarea numerotării din alte pagini, atunci compartimentarea vă va ajuta.

Dacă așezați cursorul înainte de începutul capitolului, puteți deschide fila „Dispunere / pauze” și selectați opțiunea „Pagina următoare”. După ce faceți dublu clic pe partea de sus sau de jos a foii, opțiunea de control a subsolurilor se va deschide. În acest caz, va fi disponibil un constructor cu butoane pentru comutarea între secțiuni. Opțional, puteți modifica lățimea câmpurilor.

Legăturile între partițiile create sunt create automat. Dacă doriți să lucrați cu subsolurile din următoarea parte a publicației, atunci utilizați butonul „Ca și în partea anterioară” - pentru a-l dezactiva. Marcajul „Footer special” din „Parametri” este eliminat. Apoi, trebuie să apăsați următoarele butoane:

 • "Insert";
 • „Numerotarea paginilor” și „Partea de jos”;
 • selectați opțiunea „Simplu” cu locația centrală.

Drept urmare, a doua secțiune va începe cu numerotarea și numai pe a treia pagină. Este important să verificați starea anteturilor și a subsolurilor din secțiunea anterioară. Dacă numerotarea a apărut pe coperta principală, procesorul a restaurat comunicările și nu avem nevoie de acest lucru. În acest caz, dezactivați funcția „Ca și în secțiunea anterioară” și ștergeți numărul de mai jos.

Dacă doriți să imprimați un document mic, atunci pe o foaie A4 puteți plasa 4 pagini A5 la două rânduri. De exemplu, cartea are 12 pagini, dar ultima dintre ele este partea goală a copertei din spate. Apoi, formatarea se face:

 • se stabilește lățimea indentării „liniei roșii”;
 • tot textul este justificat;
 • figurile sunt scoase de pe margine și aliniate în centru sau plasate de-a lungul liniei de text;
 • între subpoziții se elimină linii și spații suplimentare;
 • câmpurile sunt reduse.

Subpozițiile au un font extins sau similar cu textul, dar asigurați-vă că nu se află în afara textului principal la o anumită distanță. În fila „Paragraf”, selectați opțiunea „Poziție” marcată „Nu rupeți de la următoarea”.

ATENȚIE! Poate fi probleme cu imaginea - dacă mai devreme a ocupat un spațiu mic, acum ascunde textul sau curge în jurul acestuia inegal - este atât de incomod să citiți. Obiectul este activat făcând dublu clic - trebuie să faceți clic pe opțiunea „Format etichetă”. Selectați învelișul de text - din partea de jos sau de sus.

Deci, documentul este plasat pe 11 coli, acum puteți termina lucrarea de formatare. Uneori, trebuie să reduceți volumul mai mult prin reducerea fontului. Iar această acțiune nu necesită muncă manuală. Este suficient să folosiți funcția „Scurtați pagina” în timpul „Previzualizării” - a apărut o opțiune cu un font redus cu 0,5-1 puncte.

Cum să imprimați o carte fără Microsoft Word

Puteți tipări fișierul folosind alte formate și procesoare, editori. Formatul obișnuit este PDF (Format digital imprimabil). Setările necesare în format Adobe Reader sunt de asemenea selectate în aceste fișiere.

În meniul principal, puteți apăsa combinația de tastatură Ctrl + P sau selectați meniul „Tipărire”. În „Reglarea mărimii paginii” și „Procesare”, selectați „Broșură de tipărire”. Fișierul va fi, de asemenea, tipărit sub formă de carte.

Capabilitățile moderne și software vă permit să imprimați rapid și eficient costurile oricărui produs de imprimare. Este important să actualizați software-ul și să profitați de toate oportunitățile pe care le oferă noile dezvoltări.

Urmărește videoclipul: Cum se pot printa fotografiile pe hartie foto acasa cu imprimanta (Aprilie 2020).

Loading...

Lasă Un Comentariu