Windows XP nu vede imprimanta de rețea

O imprimantă este necesară la locul de muncă și acasă. Uneori apar probleme: imprimanta nu se conectează - computerul nu o vede sau, invers, se conectează, dar nu tipărește.

Lipsa conexiunii se poate datora mai multor motive, eliminând care, puteți restabili funcționarea normală:

  • defecțiunea dispozitivului conectat sau a cablurilor prin care este conectat;
  • incompatibilitatea software-ului imprimantei conectate cu sistemul de operare;
  • port inactiv;
  • posibilă deteriorare a computerului de către fișierele dăunătoare.

În primul rând, trebuie să scanați computerul pentru a găsi viruși și fișiere, programe dăunătoare. Dacă totul este în regulă, treceți la pasul următor. În continuare, trebuie să verificați relevanța driverelor instalate de sistem. Pentru a face acest lucru, trebuie să găsiți echipamente conectate în Managerul de dispozitive, faceți clic dreapta și selectați verificarea pentru drivere. Dacă este instalată o versiune irelevantă, computerul va găsi automat în rețea și va instala o nouă versiune.

Trebuie să verificați cablul prin care se presupune că se conectează imprimanta la computer. Dacă este USB, puteți încerca conectarea altor dispozitive prin intermediul acestuia. Dacă nu se rezolvă, atunci problema este exact în ea.

O altă cauză comună a problemei poate fi lipsa actualizărilor actuale ale sistemului de operare, deoarece versiunea veche nu recunoaște pur și simplu dispozitivele conectate noi.

ATENȚIE! De asemenea, este posibil ca alte dispozitive de imprimare, software, ale căror utilități rămâneau în sistem și să intre în conflict cu noul software, să fie conectate la computer. Firewall-ul încorporat poate bloca driverele instalate, întrucât cel mai probabil nu au o semnătură digitală de la Microsoft.

După remedierea problemei, trebuie să încercați să conectați dispozitivul de imprimare prin Panoul de control. Aceasta se face după cum urmează: „Imprimante și echipamente” - „Instalare”.

După deschiderea „Instalării”, trebuie săriți prima pagină. În fereastra următoare, bifați caseta de lângă „Imprimantă locală conectată la acest computer” și scoateți-o din „Detectare automată”. Atunci totul este simplu: creați un port, selectați tipul de port. Adresa IP a dispozitivului conectat este indicată, tipul de port se completează automat.

După aceea, dacă operația a avut succes, utilizatorul va fi solicitat să selecteze driverele pentru dispozitiv sau să le instaleze de pe disc.

Dacă nu este posibilă stabilirea unei conexiuni, probabil că problema nu se află în imprimanta în sine și în setările acesteia. Cel mai probabil, problema este ascunsă în setările de rețea ale computerului. Odată cu eliminarea lor, totul este mult mai simplu, puteți utiliza utilitatea standard încorporată în sistemul de operare.

Dacă la conectarea dispozitivelor la un alt computer, cablul USB funcționează bine, înseamnă că este blocat în BIOS-ul de pe computerul din dreapta. Soluția la această problemă este deblocarea simplă.

Urmărește videoclipul: Instaleaza Automat Driverele de care ai nevoie (Aprilie 2020).

Loading...

Lasă Un Comentariu