Cum să rotiți ecranul pe tastatură

Tastatura este unul dintre cele mai importante accesorii conectate la un computer. Cu ajutorul său, dispozitivul este controlat și uneori folosirea tastelor poate fi mult mai convenabilă decât folosirea unui mouse. De exemplu, dacă doriți să trimiteți rapid o anumită echipă, aproape fără a distrage atenția de la tasta sau joc.

Dar nu toți utilizatorii sunt familiarizați cu tastele rapide - combinații de butoane care acționează pe tastatura lor. De exemplu, cum să răsuciți rapid sau să minimalizați ecranul fără a atinge mouse-ul? Care sunt alte taste rapide și cum să aflați aceste combinații? Toate acestea le veți afla în acest articol.

Cum să rotiți ecranul în Windows utilizând combinația de taste

Dacă deodată trebuie să răsuciți ecranul cu un anumit număr de grade, folosiți comanda Ctrl + Alt + săgeata direcției dorite.

Uneori, utilizatorii apasă în mod aleatoriu această combinație, ceea ce duce la unele dificultăți în lucrare, așa că aveți grijă când apăsați diverse butoane.

IMPORTANT! Această combinație nu este prezentă pe orice computer - o condiție prealabilă este prezența sistemului de operare Windows, dar, în plus, nu este întotdeauna disponibilă pe computere staționare. Cel mai adesea această combinație este doar pe laptopuri. Dacă comanda nu funcționează, cel mai probabil, este dezactivată în driverele de sistem, ceea ce nu este atât de ușor de remediat - va trebui să vă mulțumiți cu combinațiile care sunt pe computer.

Unele moduri non-standard de a controla dispozitivul pot fi asociate nu numai cu tastele tastaturii. De exemplu, puteți extinde ecranul utilizând și setările desktop. Aceasta este o caracteristică foarte utilă cu care ar trebui să fie familiarizat orice utilizator de computer.

Cum să maximizați ecranul folosind opțiuni desktop

Primul pas este să faceți clic dreapta pe orice zonă de pe desktop unde nu există pictograme sau widget-uri.

Se va deschide un meniu contextual unde trebuie să selectați elementul „Rezoluție”. Apoi accesați opțiunea „Orientare”. Veți vedea o listă din care ar trebui să alegeți orientarea necesară, astfel încât consumul de informații de pe afișaj să fie cel mai confortabil și mai productiv.

Această caracteristică, care implică utilizarea setărilor desktop, este potrivită pentru cei care au dezactivat combinația anterioară de taste sau nu funcționează în prezent / tastatura nu este conectată. Astfel, puteți personaliza ecranul pentru dvs. exact în poziția necesară.

Nevoia de a maximiza ecranul de pe monitor poate apărea în timp ce vizionați fișiere media într-o orientare greșită, dacă nu le puteți schimba.

Rotiți ecranul prin setările grafice

Un alt mod ar fi să rotiți ecranul prin setările grafice. Pentru a face acest lucru, trebuie să accesați setările grafice Intel.

Deschideți opțiunea „Afișați” și apoi subsecțiunea „Rotiți”. Acolo puteți alege formatul dorit în valoare de 90, 180 sau un alt număr de grade, care va transforma ecranul în poziția dorită.

În aceeași fereastră, există și alte setări utile care vor face utilizarea ecranului și mai confortabilă. Puteți modifica rata de actualizare, scalarea și alți parametri la care utilizatorul mediu nu se gândește în majoritatea cazurilor.

Înainte ca ecranul să se întoarcă în poziția selectată, va apărea o fereastră specială care vă solicită să confirmați acțiunea dvs. - asigurați-vă că o faceți. De asemenea, puteți reporni computerul, dar acest lucru este opțional.

Dacă ceva nu a greșit pe ecran și nu se poate înțelege nimic, atunci ar trebui să așteptați 15 secunde - în acest fel setările vor fi resetate și situația va fi corectată.

Acum știți cum puteți cu ușurință și, cel mai important, schimba rapid orientarea ecranului. Trei moduri diferite în care se poate face acest lucru permit fiecărui utilizator să modifice un parametru. În plus față de fișierele media corupte care nu pot fi vizualizate diferit, există adesea o varietate de erori de sistem sau de clicuri accidentale. Acestea conduc la o schimbare a aspectului ecranului. Din toate cele de mai sus, rezultă că este foarte ușor să rezolvi problema și nu necesită prezența unor cunoștințe sau abilități speciale.

Urmărește videoclipul: Cum intorci ecranul calculatorului sau al laptopului (Aprilie 2020).

Loading...

Lasă Un Comentariu