Cum conectați difuzoarele la un subwoofer

Un sistem standard de difuzoare, fie că este vorba de boxe de calculator sau audio auto standard, nu poate oferi un sunet de înaltă calitate. Difuzoarele convenționale reproduc sunetul, localizat în principal în intervalul de frecvențe, care distinge urechea unei persoane. Un subwoofer este, de asemenea, necesar pentru a reda un semnal audio cu frecvență joasă. Pentru a vă bucura pe deplin de compozițiile preferate de muzică, ar trebui să alegeți dispozitivul potrivit și să faceți o conexiune competentă.

Caracteristicile „sabs” arată clar cum diferă de vorbitorii obișnuiți:

 • intervalul de frecvență are limitele stabilite artificial, de obicei această valoare este de 40-200 Hz;
 • Produsul este echipat cu un emițător de sunet cu diametru mare - de exemplu, pentru un dispozitiv de uz casnic, acesta este cuprins între 30 și 50 cm.

Subwooferele au un design simplu, dar sunt împărțite în mai multe tipuri: închise, deschise, active și pasive.

 1. Pasive. Designul lor este foarte simplu. Au un filtru pentru procesarea la frecvențe joase și un difuzor mare. Pentru a „agita” un astfel de dispozitiv va necesita un amplificator. Dispozitivul nu poate prelucra sau converti un semnal.
 2. Activ. Pentru munca lor nu este nevoie de un amplificator suplimentar. În carcasa dispozitivului sunt montate un difuzor și circuite pentru controlul filtrării. Produsul este capabil să prelucreze și să amplifice semnalul audio care îi este furnizat. Are un avantaj semnificativ - un subwoofer activ este ușor de instalat într-un sistem audio deja pregătit.
 3. Închis. Aveți un caz puternic. Cel mai adesea, tipul închis este „subs” pasiv. Astfel de produse oferă un sunet bun, nu distorsionează semnalul audio, nu provoacă rezonanță și reverberație. Cu toate acestea, ei au dezavantajul lor - cu cât diametrul difuzorului este mai mare, cu atât mai multă putere va fi necesară pentru „balansarea” membranei sale.
 4. Deschideți. Această opțiune este instalată imediat în caroseria pregătită, cel mai adesea în portbagaj. Cu această opțiune de instalare, dispozitivul va folosi întregul volum al cabinei pentru a forma un bas profund și bogat. Dezavantajul acestui „saba” este că este destul de dificil să obții un sunet de înaltă calitate.

ATENȚIE! Când folosiți filtrarea, frecvența maximă pe care un produs tip deschis permite să o atingă este de 100 Hz.

Conectarea altor difuzoare la un subwoofer activ este destul de simplă. Versiunea pasivă nu are un amplificator de semnal audio standard, așa că va trebui să îl cumpărați și să îl instalați. Dacă acest lucru nu este posibil, atunci „sub” poate fi conectat direct la acustică. Cu toate acestea, în acest caz, calitatea sunetului va fi insuficientă. Pentru a asigura sunetul de filtrare, puteți instala opțional un filtru.

ATENȚIE! Filtrul este capabil să amplifice ușor semnalul audio furnizat acusticii, dar calitatea sunetului va crește ușor.

Astfel, cel mai bun mod este să folosiți un amplificator. Deci sarcina pe difuzoare este redusă semnificativ.

Dacă conectați difuzoare convenționale și un subwoofer, trebuie să vă asigurați mai întâi că există conectori adecvați pe ambele dispozitive. Sunt utilizate în mod obișnuit următoarele metode:

 1. Utilizarea cablurilor cu 3.5 mufe. Aceasta este cea mai obișnuită metodă de conectare, deoarece 3.5 jack-uri sunt de obicei prezente pe toate dispozitivele audio.
 2. RCA. Aceste fire sunt împărțite într-o pereche de cabluri prin care sunetul este furnizat din canalele din stânga și din dreapta.
 3. Cabluri cu terminale. Cablurile de la capete au terminale speciale care trebuie blocate sau înșurubate. Este important să respectați polaritatea corectă.

Instalarea dispozitivului în mașină este ceva mai dificilă. Acest lucru necesită:

 • pregătește un loc unde va fi instalat un „sub” - după care sunt aduse fire de la radio;
 • toate cablurile trebuie să fie ascunse sub tapițeria mașinii;
 • cablul trebuie să fie bine fixat cu cleme, iar în locul instalării subwooferului, trebuie să așezați materialul care asigură o bună absorbție de șocuri;
 • amplificatorul și „sub” trebuie să fie amplasate la o distanță suficientă unul de celălalt și să se fixeze în siguranță;
 • Ambele produse sunt conectate folosind fire care trebuie introduse în prize.

ATENȚIE! Cea mai bună opțiune este să instalați cabluri pe acoperișul mașinii. Deci, probabilitatea de deteriorare a acestora scade.

Procedura de conectare a difuzoarelor și subwooferului este destul de simplă. Pentru a obține un sunet bun, trebuie să respectați toate cerințele, să folosiți echipamente de înaltă calitate și să remediați cu siguranță toate conexiunile.

Urmărește videoclipul: Cum sa conectati boxele la la telefon (Ianuarie 2020).

Loading...

Lasă Un Comentariu