Ce este PCM pe computer

Nevoia de a folosi un computer în multe domenii ale vieții face importantă cunoașterea unor termeni de bază. Printre ele, abrevierea PCM ocupă un loc special. Ce înseamnă asta?

Conceptul de PCM pe computer

Este dificil pentru un utilizator începător să înțeleagă terminologia computerului. O concepție greșită comună în rândul începătorilor - PKM înseamnă o anumită tastă de pe tastatură.

De fapt, acest termen înseamnă „butonul drept al mouse-ului”. Pur și simplu nu există alte opțiuni pentru această reducere în câmpul calculatorului.

IMPORTANT! Indiferent de tipul de computer pe care îl utilizați: un dispozitiv staționar sau un laptop, în toate cazurile acest concept este utilizat doar pentru a denota butonul dreapta al mouse-ului.

Pentru ce este PKM?

Spre deosebire de stânga, butonul drept al mouse-ului joacă un rol de susținere. Gama de utilizare a butonului include două opțiuni de lucru: cea principală și cea rapidă pentru tastatură.

Aplicația principală implică invocarea meniului contextual și manipulările ulterioare cu acesta. Lista apare când faceți clic o dată pe fișier și poate conține un număr diferit de comenzi disponibile. Natura și numărul lor depinde de proprietățile unui anumit obiect.

Cele mai comune acțiuni din lista de contexte:

  1. Mutarea fișierelor. Când faceți clic și țineți apăsat pe un obiect folosind PCM, este afișat un meniu în care utilizatorul selectează tipul de acțiune: copiere, tăiere etc.
  2. Lucrați cu aplicații. Apelarea meniului ascuns vă permite să utilizați comenzile de bază pentru programul selectat.
  3. Meniu în zona de notificare (tavă). Aici puteți personaliza vederea zonei, apela managerul de sarcini etc.

Utilizarea în combinație cu butoanele tastaturii vă permite să implementați opțiuni auxiliare.

Tasta Shift poate fi folosită făcând clic dreapta pe un fișier (folder). În secțiunea contextuală, vor apărea noi comenzi, a căror listă determină versiunea sistemului de operare.

ATENȚIE! Setul de acțiuni diferă, de asemenea, în funcție de natura elementului (folderul sau fișierul) utilizat.

Combinația dintre Ctrl + Shift + PCM lansează aplicații în numele administratorului. Puteți închide meniul contextual făcând simplu clic în afara acestuia cu tasta din stânga.

PCM-ul convenabil este incontestabil, dar este de remarcat faptul că nu toate funcțiile computerului sunt realizate cu acest instrument. Există opțiuni, cum ar fi diverse setări pentru vizualizarea ferestrei, etc., care nu se vor reflecta în meniul derulant al butonului. Astfel, capacitățile sale sunt limitate.

Dacă utilizatorul este stângaci, atunci poate fi convenabil pentru el să schimbe funcționalitatea tastelor prin schimbarea acestora. Cum să faci asta?

Urmați calea: Start - Panou de control - „Hardware și sunet” - „Dispozitive și imprimante” - „Mouse” și în ultima fereastră deschideți fila „Butoane”. Activați articolul „Modificați alocarea butoanelor”.

ATENȚIE! Pe diferite sisteme Windows, numele acestei opțiuni poate varia ușor.

Acest mod poate fi necesar și în cazul eșecului butonului din stânga, ceea ce vă va permite să îl înlocuiți temporar cu PCM.

Sperăm ca articolul nostru să vă extindă banca de cunoștințe despre computer și să vă ajute să faceți un alt pas către o muncă încrezătoare la computer. Mult noroc!

Urmărește videoclipul: Why to choose Computer Science as subject for PCM students in class 11 and 12 (Aprilie 2020).

Loading...

Lasă Un Comentariu