Cum să conectați DVD la TV

Adesea când cumpărați DVD există probleme cu conectarea dispozitivului la televizor. Experții recomandă atunci când cumpărați echipamente pentru a acorda atenție modului de conectare la televizor, deoarece unele modele nu se potrivesc tuturor tipurilor de televizoare și au nevoie de conectori și adaptoare speciale pentru conectare. Cum să conectați un DVD la un televizor?

Conectarea unui DVD nou la televizor este ușoară. Pentru a începe, citiți în detaliu instrucțiunile furnizate cu dispozitivul. Atunci ar trebui să studiați componentele. De obicei într-o cutie există 1-2 tipuri de cabluri pentru conectare. Explorați conectorii de pe televizor și DVD. Apoi urmați instrucțiunile de mai jos:

 1. Opriți toate dispozitivele din rețea.
 2. Scoateți firul RCA, HDMI sau SCART (în funcție de care este inclus) din cutie.
 3. Conectați o parte a cablului la televizor și a doua la DVD.
 4. Porniți televizorul și după al doilea dispozitiv.
 5. În setări, selectați formatul de redare DVD.
 6. Totul este gata.

Apoi puteți introduce discuri în siguranță în playerul video și vă puteți bucura să vizionați filme.

Este important! Dacă kitul este dotat cu un singur cablu și nu se potrivește cu televizorul, veți avea nevoie de un adaptor sau un cablu suplimentar, care poate fi cumpărat de la un magazin de electronice.

Inspecția conectoarelor și a firelor, cartografierea

Pentru a înțelege cum să conectați un dispozitiv la altul, trebuie să studiați în detaliu conectorii disponibili. În modelele moderne, sunt disponibile următoarele tipuri:

 • HDMI. Există doar în modele moderne, o opțiune excelentă pentru vizualizarea conținutului de bună calitate. Conectorul vă permite să transferați sunet și video pe ecranul mare.
 • RCA. Cea mai comună opțiune, care se găsește atât la modelele vechi, cât și la cele moderne. Acest conector se mai numește lalea, deoarece este format din prize în trei culori, fiecare dintre acestea fiind responsabil pentru transmiterea sunetului și a videoclipului.
 • SCART. Este destul de rar în modelele moderne de DVD. Este conectat numai cu ajutorul unui adaptor special.
 • S-video. Se folosește extrem de rar, dacă nu funcționează doar opțiunile de mai sus din anumite motive. Acest conector vă permite să afișați doar o imagine. Pentru a reda sunetul, aveți nevoie de o ieșire suplimentară sub difuzoare.

Amintiți-vă! Nu există situații fără speranță, așa că dacă unul dintre conectori nu se potrivește, puteți încerca întotdeauna cealaltă opțiune sau puteți utiliza adaptorul.

Ce adaptoare, cabluri pot fi necesare

Dacă nu puteți conecta DVD-ul prin firul inclus. Puteți utiliza întotdeauna adaptorul. În magazin ar trebui să cumpărați comutator la conectorul antenei. Prin intermediul acestuia, puteți conecta cablul DVD la televizor.

O unitate RF (RF) poate fi de asemenea utilă. Vine complet cu console vechi. Prin urmare, dacă vechiul Sega sau Dendy stă întins acasă, blocul poate fi luat de la ei.

Schema de cablare

În primul rând, inspectați trusa cutiei. De obicei, împreună cu DVD-ul vine cablul RCA, sau cum se mai numește „clopote”. Cordonul are trei ramuri de roșu, alb și galben (primele două sunt responsabile pentru sunet, ultima pentru imagine).

Găsim conectorii la televizor. Acum trebuie să introduceți mufele după culoare în televizor și DVD. Dispozitivul este gata, puteți include filmul preferat pe discuri și vă puteți bucura de o vizionare plăcută.

Pentru a conecta DVDul la vechiul televizor, veți avea nevoie de un cablu special și un adaptor. Algoritmul acțiunilor este următorul:

 1. Examinați conținutul căsuței. Vedeți ce fir vine în kit.
 2. Dacă există un fir SCART cu conectori largi. Apoi îl puteți folosi în siguranță.
 3. Trebuie să introduceți un conector în televizor, iar al doilea în DVD în conectorul corespunzător.
 4. Puteți activa tehnica pentru vizionarea unui film.

Uneori se întâmplă ca televizorul și playerul video să nu aibă aceiași conectori. În acest caz, veți avea nevoie de un adaptor. Există diferite tipuri de conductoare. Aici trebuie să luați în considerare conectorii disponibili pe televizor și DVD.

Tipuri de conectori pentru televizoarele vechi la care va trebui să vă conectați

Modelele TV mai vechi au mai puțini conectori. De obicei au două tipuri de conexiuni:

 • A / V pentru 3 prize color.
 • Component cu cinci dopuri de culoare.

De obicei, modelele moderne de DVD pot fi conectate doar la un televizor vechi folosind un cablu adaptor. La urma urmei, opțiunile moderne sunt echipate cu un conector HDMI, care este ușor de conectat.

Conectarea unei tehnici la alta este ușoară. Principalul lucru este să urmați instrucțiunile și să introduceți fișele corect. Amintiți-vă că toate firele trebuie introduse numai în conectori de aceeași culoare sau aceiași parametri. DVD player vă permite să vizionați filmele preferate pe ecranul mare și să vă bucurați de sunet surround, calitate video bună.

Urmărește videoclipul: Conexiune de calitate intre telefon si televizor prin MHL sau direct HDMI (Aprilie 2020).

Loading...

Lasă Un Comentariu