De ce să punem carbon activat în frigider: moduri neobișnuite de a folosi cărbunele în viața de zi cu zi

Carbonul activat este un remediu ieftin și eficient pentru intoxicații, mahmureală, pentru pierderea în greutate și îmbunătățirea stării pielii. Totuși, acesta nu este singurul domeniu al aplicării sale. Tabletele convenționale de carbon activate pot fi utile în viața de zi cu zi.

Proprietăți utile ale carbonului activ care pot fi utilizate în viața de zi cu zi

Principala proprietate utilă, datorită căreia acest instrument a obținut o largă distribuție în cosmetologie și medicină este absorbția. Fiind un bun absorbant, acest instrument absoarbe și elimină toxinele din organism. Aceeași proprietate este aplicabilă în viața de zi cu zi.

Carbonul activ absoarbe bine umezeala și mirosurile. Având în vedere acest lucru, ajută la rezolvarea unor probleme precum:

 • mucegai;
 • mirosuri neplăcute;
 • formarea ruginii;
 • coroziunea metalelor;
 • formarea ciupercii.

Cum se utilizează tablete cu carbon activat pentru a scăpa de aceste probleme? Să ne dăm seama.

Deci de ce să-l pui la frigider

În frigider, probleme precum mucegaiul și mirosurile neplăcute sunt frecvente. Carbonul activat vă va ajuta să faceți față acestei probleme.

 1. Dacă au rămas mirosuri la frigider după ce au fost produse răsfățate, așezați pur și simplu tabletele pe rafturi și închideți ușa. După o jumătate de zi, mirosul va dispărea.
 2. Dacă frigiderul are un miros mustos sau mirosul alimentelor nedorite (ceapă, usturoi, cârnați etc.), puneți o farfurie cu mai multe tablete și schimbați-le periodic.

Sfat! Pentru controlul urgent al mirosurilor, tabletele pot fi folosite cu pâine brună.

Cum altfel poate fi folosit cărbunele în lupta împotriva problemelor interne

Probleme de mirosuri mustoase și neplăcute de altă natură se găsesc nu numai în frigider. Pot apărea în dulapurile de bucătărie sau baie, într-un dulap de încălțăminte, în spațiul de sub chiuvetă unde se află gunoiul. În aceste locuri, merită și descompunerea comprimatelor și vor absorbi toate mirosurile neplăcute.

Sfat! Cărbunele, în special bine activat, ajută să facă față mirosurilor de la gunoi care apar în dulapul de sub chiuvetă.

Iată câteva alte modalități de a utiliza acest instrument în viața de zi cu zi:

 • Luptați împotriva mucegaiului pe ferestre. Deseori, mucegaiul se formează între îmbinările ferestrelor din plastic și pervazul ferestrelor. Pentru a evita acest lucru, trebuie doar să puneți câteva tablete pe pervaz.
 • În lupta împotriva mucegaiului în baie, această metodă va fi de asemenea eficientă. Totuși, aici va trebui să schimbați tabletele destul de des datorită umidității crescute din cameră.
 • Carbonul activ sub formă de pulbere poate fi cusut în tălpi în timp ce combate mirosurile neplăcute la pantofi.
 • Pentru a combate rugina și coroziunea grădinii metalice și a uneltelor casnice, ștergeți-le cu cărbune după fiecare utilizare.
 • Pentru a preveni mucegaiul pe rădăcinile plantelor de interior, se pot adăuga tablete zdrobite în sol.

Puteți face, de asemenea, un odorizant care nu numai că va masca mirosurile, ci le va distruge.

 1. Zdrobiți câteva tablete de carbon activat.
 2. Adăugați câteva picături din uleiul esențial preferat.
 3. Puneți odorizantul în locul cu cea mai mare umiditate sau doar în fiecare cameră.

Puteți folosi borcane frumoase pentru un parfum. Și astfel încât tabletele să nu se întindă pe pervaz sau în dulap, ele pot fi așezate în recipiente frumoase, precum și să le adauge decorațiuni decorative.

Loading...

Lasă Un Comentariu