Dren de podea

Chiar și în faza de planificare a băii, se are în vedere dacă va fi operată o cadă sau duș. În cel de-al doilea caz, trebuie să decideți imediat dacă va exista un duș cu o tavă sau cu o scară. Desigur, paleta este mai funcțională. Cu toate acestea, un duș cu scurgere ocupă mai puțin spațiu, procesul de instalare este mult mai simplu și mai rapid. Acest lucru este destul de important pentru persoanele care decid să neglijeze serviciile maeștrilor și să facă instalația singură. Merită să înțelegeți care este scara, pentru a lua în considerare funcționalitatea și caracteristicile instalației.

Ce este o scară

Un pasaj este o scurgere de apă de duș, situată direct pe podea. Avantajul cel mai important este simplitatea designului și funcționalitatea acestuia.

IMPORTANT! În cameră nu intră mirosuri de la canalizare. În caz de înfundare, puteți curăța ușor țeava prin simpla îndepărtare a grătarului detașabil.

Grosile sunt de obicei din plastic de înaltă calitate, destul de rezistent sau se folosește oțel inoxidabil.

Tipuri de scurgeri de duș

Există mai multe tipuri de dispozitive pentru scurgerea apei în duș.

Punctat

Acest tip de scară considerat cel mai compact și practic.

REZUMAT. De obicei, are o formă pătrată, cu o latură de cel mult 15 cm. Poate trece prin ea însăși în medie, 20 litri pe minut.

Acum produc cele mai populare scări de pe piață în formă de pătrat și dreptunghi. De asemenea sub formă de plăci, care este destul de important din punct de vedere estetic.

Principalul avantaj al acestui tip este ușurința de instalare în absolut orice punct de pe podea. Pe exemplul unei astfel de scări vom considera o instalație independentă. În general, această scară este de obicei aleasă în scopuri casnice, deoarece este optimă în caracteristicile sale, compactă și ușor de instalat.

Perimetru

Principalul avantaj al unei astfel de scări este invizibilitatea. Acesta este montat la joncțiunea peretelui și podelei, foarte bine camuflat printre plăci.

Caracteristicile de acest tip sunt mult mai semnificative decât alte scări.

HELP! Pasarela montată pe perete poate trece până la 40 de litri prin ea însăși într-un minut.

Cu toate acestea, costul aici este adecvat. Din păcate, O astfel de scară poate fi instalată numai dacă spațiul prevedea inițial o astfel de oportunitate.

Liniar

În caz contrar, se numește tavă de duș, pentru că are o formă dreptunghiulară cu adâncitură. În ceea ce privește funcționalitatea, nu este diferit de „colegii” săi.

Locul în care curge apa seamănă cu un canal îngust. De obicei nu are mai mult de un metru lungime. O grilă este montată pe partea de sus din motive estetice, iar o țeavă iese sub podea la scurgere, sub o pantă ușoară. Întreaga structură este frumoasă prin faptul că economisește spațiu.

Care ar trebui să fie sifonul

Atunci când alegeți un sifon pentru duș, trebuie să înțelegeți puțin despre tipurile lor.

Diametru

Primul lucru la care trebuie să fiți atenți este diametrul sifonului în sine. Este recomandabil să cumpărați unul de la diametru nu mai mic de 5 cm.

În caz contrar, înfundarea va apărea foarte des, apa va pleca slab. Dar până la urmă, mai trebuie să instalați un sifon normal.

Material

În continuare, trebuie să faceți o alegere în material. Este recomandat să cumpărați un produs din plastic de calitate. Aceasta este cea mai bună opțiune pentru preț, fiabilitate și calitate.

Tipuri

Trebuie să se distingă mai multe tipuri de sifoane.

Ondulat

Datorită proprietăților sale, acest tip de sifon Este utilizat în spații limitate pentru a economisi spațiu.

IMPORTANT! Este destul de flexibil și are un diametru mic. Acest lucru îi oferă un mare avantaj față de alte specii.

De asemenea, este important ca instalarea unui astfel de sifon să fie extrem de simplă. Trebuie doar să îndoiți ondulația în unghiul drept.

Dezavantajele includ faptul că Datorită numeroaselor curburi, diverse resturi se acumulează rapid pe suprafață, ceea ce face ca drenarea să se înfunde.

Flacon

Acest tip de sifon folosit de obicei în bucătărie, poate fi adesea văzut sub chiuvete. Ei numesc asta datorită formei corespunzătoare a sticlei, datorită căreia se așază întreaga gunoi.

IMPORTANT! Marele avantaj este că este foarte ușor de curățat. Trebuie doar să îl deșurubați și să curățați poluarea acumulată.

Gospodinele adesea din cauza stânjenirii își spală inelele sau alte bijuterii. Nu vor intra în canalizare, ci vor rămâne în sifon.

Dezavantajele includ unele greutăți ale întregii structuri, ceea ce este foarte incomod.

Țeavă

În dimensiune nu se îndepărtează de aliatul său anterior, cu toate acestea, puterea lui este mult mai mare. Este adesea confecționat din metal sau plastic de înaltă calitate.

IMPORTANT! Un dezavantaj important aici poate fi considerat complexitatea curățării. Pentru a elimina blocajul, trebuie introdus un cablu special în golire. Cu toate acestea, substanțele chimice speciale sunt utilizate cel mai adesea pentru curățarea blocajelor din conductă.

Crede-mă, asta economisește foarte mult nu numai timpul, ci și eforturile tale.

Există sifoane moderne cu sistem automat. Cu toate acestea, acest produs este destul de scump, pe lângă faptul că nu este vândut în magazinele obișnuite de instalații sanitare.

Ce să ia în considerare atunci când alegeți o scară

Primul lucru pe care trebuie să-l acorde atenție atunci când cumpără este pe ce grosime a plăcii poate fi instalată scara.

REZUMAT. Până la o grosime de 7 mm există o denumire pe codul produsului cu litera B, și până la 12 mm cu litera A.

În ceea ce privește materialul și designul - acest lucru nu este atât de important, acordați o atenție mai bună componentei tehnice. Când cumpărați, acordați atenție acestor caracteristici.

 • Debit de apă. Aveți nevoie de o valoare de cel puțin 1,2 litri pe minut.
 • Clasa de încărcare a rețelei. Trebuie să fie „A”.

Dacă intenționați să instalați singură scara, instrucțiunile de instalare vă vor ajuta foarte mult.

SFAT! Cumpărați instalații sanitare de la producători de încredere care atașează întotdeauna instrucțiuni detaliate la produsul lor. Acest lucru va simplifica și accelera foarte mult instalarea.

Materiale și instrumente pentru lucru

Principalul lucru înainte de a începe lucrul este să vă asigurați configurația corectă a scării noastre. De exemplu, asigurați-vă că verificați starea jgheabului sifonului.

La locul de muncă veți avea nevoie bandă impermeabilizantă, elemente de fixare și picioare reglabile. Nu va fi de prisos ferăstrău și lipici: vom tăia și lipici conductele. De asemenea nivel pentru măsurarea unghiului de înclinare.

Cum să faci o scurgere de duș

Tehnologia de autoinstalare a scării este simplă. Cu toate acestea, va fi necesară o cantitate suficientă de timp și diligență, precum și forța fizică. Dacă în sfârșit ați decis să efectuați singură instalarea, atunci instrucțiunile de mai jos vă pot ajuta.

Sifon

Mai întâi trebuie să te ocupi de sifon.

 • Este necesar să introduceți o garnitură de cauciuc în ea și să instalați o jgheabă deasupra. Atenție la amplasarea exactă a găurilor de scurgere!
 • Acum trebuie să introduceți mâneca în interior.
 • Pe baza faptului că trebuia să ne pregătim dinainte, trebuie să ne poziționăm structura, astfel încât sifonul să fie în conformitate cu orificiul de canalizare și să privească în direcția sa.
 • Este important să poziționați întreaga structură la exact același nivel. Dacă scurgerea canalizării este mai mare, atunci apa va stagna și nu va merge complet!

Pasarelă

 • Gaura scării trebuie acoperită.
 • Utilizați nivelul pentru a lua măsurători. Cu noi trebuie să se obțină o pantă de cel puțin 2% de la marginea șapei până la partea jgheabului.
 • Pasul următor: atașăm picioarele la scară și fixăm cât timp ar trebui să fie în mod ideal.
 • Folosind un ferăstrău le scurtăm la indicatorii necesari.
 • nevoie marcați locul în care vor fi fixate aceste picioare.
 • Atunci trebuie degresați suprafața de jos a scării, îndepărtați filmul de protecție din părțile superioare ale picioarelor și instalați cu atenție scara.

Compus

Rămâne cazul pentru mici, trebuie să conectați golirea.

Pentru acest nmăsurați distanța de la sifon până la scurgere. Apoi tăiați bucata de țeavă corespunzătoare cu un ferăstrău.

Toate desenele sunt conectate, îmbinările conductelor sunt prelucrate cu grijă pentru produsele din PVC.

IMPORTANT! Nu uitați să degresați suprafața înainte de lipire!

Pot acum toarna sapa până în vârful jgheabului. După ce sapa s-a uscat complet pe pasajul nostru impermeabilizarea necesară. Atunci deja puteți trece la faza finală - instalarea cadrului de zăbrele, grund de pereți și podele, așezare de țiglă.

Când gresia se usucă, trebuie să ștergeți structura și să instalați o grilă decorativă pe pasarelă. Gata!

După cum vedeți, alegerea și instalarea unui scurgere de duș nu este atât de grea pe cât pare. Sperăm că sfaturile noastre vă vor ajuta în activitatea dvs.!

Urmărește videoclipul: LIVE - băgăm rezervoare pentru apa de ploaie (Ianuarie 2020).

Loading...

Lasă Un Comentariu