Ce trebuie să faceți dacă sunetul este pierdut în căști

Astăzi este aproape imposibil să vă imaginați o persoană care nu ar folosi căști. Acest accesoriu vestimentar a devenit o parte integrantă a vieții de zi cu zi. Mulțumită unei căști bune, puteți asculta muzică în timpul muncii sau în timpul activităților de zi cu zi. Dar oricât de înaltă calitate ar fi accesoriul, se întâmplă că nu reușește și sunetul nu se mai redă. Pot exista mai multe motive.

Înainte de depanare, trebuie să identificați sursa problemei. Diagnosticare detaliată vă va ajuta să înțelegeți exact care este problema și să începeți să reparați sau să configurați echipamentul. Printre diferitele motive care duc la lipsa sunetului, se pot distinge următoarele opțiuni:

 • deteriorarea integrității firelor și a cablurilor de conectare;
 • defecte ale carcasei căștilor;

 • apa care intra si sparge placi;
 • absența sau instalarea incorectă a driverelor pe un computer sau smartphone;
 • eșec în setările sistemului de sunet;
 • Nepotrivire a programului BIOS;

 • prezența malware-ului aferent.

În mod convențional, această listă poate fi împărțită în două grupe principale: probleme asociate cu setările sistemului și probleme din cauza deteriorării mecanice a cablurilor sau a circuitelor electrice ale dispozitivului.

IMPORTANT! Nu dezasamblați imediat dispozitivul. Primul pas este să verificați integritatea externă și să faceți setări de sunet de bază.

Dacă întâmpinați o problemă de lipsă de sunet atunci când ascultați fișiere audio, trebuie să luați măsuri posibile pentru a le elimina. Puteți duce echipamentul la un centru de service, dar, în cele mai multe cazuri, problema poate fi rezolvată pe cont propriu, fără a apela la ajutor extern.

În funcție de natura defectelor detectate, va exista un algoritm adecvat pentru eliminarea acestora. Pentru a face acest lucru, încercați să identificați vizual sursa. Dacă nu se poate face acest lucru, puteți consulta manualul de instrucțiuni al dispozitivului și găsiți o descriere detaliată a conexiunii sale la computer și a setărilor de operare.

Dacă carcasa sau firele sunt deteriorate mecanic, acestea trebuie reparate sau înlocuite. În cazul unui număr mare de defecte și imposibilitatea reparației, ar trebui să dați căștile maestrului sau să cumpărați o cască nouă.

IMPORTANT! Dacă te îndoiești de posibilitatea de auto-reglare, este mai bine să încredințezi această lucrare profesioniștilor. Căștile și smartphone-urile conțin multe plăci de circuit, care pot deteriora dispozitivul.

Verificarea sursei de sunet

Dacă ați efectuat o inspecție vizuală și nu ați identificat motive externe pentru care căștile au încetat să funcționeze, atunci problema este în electronică. Dacă există o defecțiune în setări, trebuie să le schimbați corect pentru a asigura redarea normală a fișierelor audio.

Dar înainte de a face acest lucru, verificați sursa de sunet și dacă căștile interacționează cu dispozitivul prin care doriți să ascultați muzică. Pentru a face acest lucru, va trebui să urmați acești pași:

 1. Verificați conectorul, dacă conexiunea este incorectă, repoziționați cablul. Telefonul trebuie să recunoască setul cu cască și să afișeze pictograma corespunzătoare în colțul superior al ecranului. Dacă utilizați un sistem wireless, porniți smartphone-ul și căștile, apoi sincronizați-le. Lipsa unei pictograme indică faptul că dispozitivele nu sunt sincronizate sau incompatibile.
 2. În cazul unui computer, planul este ușor diferit:
 • din meniul Start, accesați secțiunea „Hardware și sunet”, apoi la elementul „Sunet”;

 • din lista propusă de dispozitive care efectuează o ieșire de sunet, găsiți-vă propriul;
 • dacă computerul nu îl vede, cel mai probabil conectorul sau placa de sunet s-au rupt - în acest caz, ar trebui să solicitați ajutor de la un specialist, auto-repararea nu poate face decât să agraveze situația.

ATENȚIE! Puteți încerca să reporniți computerul sau să descărcați o actualizare a sistemului. După pornire, încercați să reconectați căștile.

Setarea sunetului

După ce ați exclus toate cauzele posibile ale defecțiunii și computerul sau telefonul recunosc setul cu cască, trebuie să vă referiți la setările de sunet. Se întâmplă adesea ca problema să fie tocmai aceasta. Setările pot merge greșit din diverse motive: actualizare, schimbare accidentală a echipamentului, atac de virus, conectarea altor căști.

Indiferent de ceea ce s-a întâmplat exact, ar trebui să configurați.

 • ca înainte, accesați meniul sunetului de pe panoul de control;

 • din lista propusă, selectați opțiunea dorită și faceți clic pe ea cu butonul dreapta al mouse-ului;
 • după afișarea ferestrei cu informații despre dispozitiv, faceți clic pe butonul „Proprietăți”;

 • în meniul de setări Windows care se deschide, reglați nivelul sunetului, amplitudinea și alte caracteristici posibile - schimbați indicatorii până când auziți un sunet.

Dacă acest lucru nu rezolvă problema, cel mai probabil este o defecțiune la plăci și microcircuite.

În majoritatea cazurilor, când nu există sunet în căști atunci când este conectat la un laptop, motivele sunt similare cu cele descrise mai sus. Cu toate acestea, există alte surse posibile de probleme în funcție de modelul și versiunea echipamentului.

Acestea includ deteriorarea plăcii de sunet. Laptopurile sunt cele mai predispuse la această defecțiune. În acest caz, trebuie doar să îl înlocuiți.

O altă caracteristică interesantă este principiul funcționării diferitelor modele. De exemplu, există versiuni în care, după o oprire, sistemul poate percepe toate dispozitivele implicate ca funcționând și după pornire nu le activează. Rezolvarea acestei probleme este destul de simplă: trebuie să scoateți și să reconectați cablul. Alte modele pot avea, de asemenea, propriile caracteristici. Acest lucru trebuie verificat la producător sau în manualul de instrucțiuni.

Loading...

Lasă Un Comentariu