Dispozitivul unei pardoseli electrice calde pentru gresie

Parchetul din ceramică este un element al interiorului care completează cu succes stilul camerei și contribuie, de asemenea, la crearea unei atmosfere confortabile. Acest finisaj diferă de alte materiale în ceea ce privește rezistența la umiditate și durabilitatea. În plus față de avantaje, produsele ceramice prezintă și dezavantaje: o suprafață netedă poate provoca vătămări și nu este foarte plăcut să fii pe un podea constant rece, în special desculț. Pentru a face suprafața caldă, elementele de încălzire sunt așezate sub țiglă, ceea ce face ca acoperirea să fie caldă și plăcută de utilizat.

Este posibil să așezați un sistem de încălzire electrică în pardoseală sub o țiglă

Producătorii de sisteme de încălzire electrică recomandă instalarea acestuia special pentru ceramică. Acest lucru se datorează conductivității termice ridicate a materialului și capacității de transfer de căldură. Dar pentru instalarea elementelor de încălzire a pardoselii, trebuie să existe condiții inițiale care să permită realizarea acestei lucrări:

 • înălțimea podelei trebuie crescută cu 2-5 cm, iar acest lucru nu este întotdeauna posibil, mai ales cu repararea parțială a încăperii, deoarece există diferențe mari de înălțime între camere;
 • prezența cantității necesare de electricitate cu un fir de împământare;
 • absența altor comunicații (conducte de încălzire sau alimentare cu apă) în zona de încălzit, deoarece câmpul magnetic al elementelor de încălzire poate distruge rețeaua de inginerie;
 • posibilitatea izolării termice pentru a economisi mai multă căldură pe suprafață.

ATENȚIE! Izolația termică va necesita o creștere a înălțimii bazei! Folosirea de folii moderne pe bază de folie care reflectă căldura va ajuta la păstrarea grosimii șapei.

Soiuri de pardoseală electrică

Diferența dintre sistemul electric și sistemul de apă este absența unui lichid de răcire lichid și a conductelor care sunt montate sub materialul de finisare. Podelele electrice sunt încălzite prin transformarea tensiunii în energie termică. Acestea diferă ca aspect, în funcție de caracteristicile proiectării:

 • folosirea unui cablu de încălzire;
 • saltea de încălzire;
 • peliculă de încălzire cu infraroșu.

Cablul folosit pentru încălzire este: cu un singur miez și cu două nuclee. Această caracteristică afectează câmpul electromagnetic pe care îl creează firul atunci când este conectat. Se crede că un singur nucleu, emite valuri nocive, prin urmare, nu este recomandat să-l folosești în spații rezidențiale. În funcție de puterea elementului de încălzire, producătorii recomandă așezarea acestuia la un interval care vă permite să încălziți zona dorită. Cablul este montat într-o șapă de beton, indiferent de materialul de finisare al podelei.

Covorașa de încălzire este o plasă din polipropilenă (uneori cu o peliculă), similară armăturii pentru tencuire. La acest rețel conectat la rețea este atașat un cablu de putere redusă. Astfel de covorașe sunt instalate în partea superioară a șapei de beton la terminarea cu linoleum sau laminat. La așezarea plăcilor - în soluția adezivă, a cărei grosime este crescută în funcție de dimensiunea covorașului utilizat.

Elementul de încălzire cu infraroșu este un film dublu, în interiorul căruia se află un material care transformă energia curentă în căldură. Producătorii folosesc pastă specială sau materii prime similare cu aceleași proprietăți. La marginile peliculei polimerice sunt făcute sârme de sârmă la care este conectat un încălzitor tip film.

HELP! Oricare dintre varietățile de sisteme de încălzire electrică poate fi echipată cu un controler și un senzor de temperatură!

Cum să instalați corect sistemul de podele de cablu

Instalarea unei pardoseli încălzite nu poate fi numită o simplă muncă, dar totuși este destul de fezabilă. Dacă doriți și aveți abilitățile de a folosi instrumente de construcție, fiecare poate face această lucrare cu propriile mâini, respectând următoarea ordine:

 1. În primul rând, ele eliberează camera de mobilier și podele vechi. În funcție de scopul camerei, podeaua este impermeabilă parțial sau numai la îmbinările plăcilor de podea. Apoi nivelați baza, dacă este necesar, faceți o șapă de beton de 1-3 cm.
 2. După aceea, este așezat un material termoizolant, care nu va permite căldurii să "meargă" în partea inferioară a podelei. Ca izolator, se folosesc spumă de polistiren, penofol sau alte materii prime cu un coeficient ridicat de conductivitate termică. Acest material este așezat pe adeziv, îmbinările sunt fixate cu același amestec sau într-un alt mod fiabil.
 3. După aceea, aleg un loc pentru instalarea regulatorului de temperatură și fac o stroba în stratul izolant și peretele pentru tubul ondulat în care va fi introdus senzorul de temperatură.
 4. Pentru a crește rezistența șapei, o plasă de armare este așezată deasupra. În conformitate cu recomandările producătorului, cablul este rulat pe zona camerei în care se efectuează instalarea. În funcție de grosimea și puterea sârmei de încălzire, etapa de așezare recomandată de furnizor este cuprinsă între 8 și 25 cm. Distanța optimă dintre cabluri este considerată a fi de 12-15 cm.
 5. Așezați tubul ondulat pentru senzor cu cea mai mare rază de îndoire între planul orizontal și vertical. Senzorul trebuie amplasat la mijloc, între firele de încălzire.
 6. După aceasta, turnați o șapă de beton de 2-5 cm sau o podea în vrac, verificați calitatea suprafeței, apoi lăsați-o să se usuce cel puțin 3 săptămâni.
 7. Instalați senzorul de temperatură, conectați cablul la rețea și verificați performanța acestuia.

IMPORTANT! Caracteristicile de proiectare ale sârmei afectează procedura de instalare. Dacă elementul de încălzire este cu un singur miez, atunci sfârșitul amplasării căilor de înfășurare caldă ar trebui să coincidă cu începutul conectării. Când puneți un cablu cu două nuclee, nu contează unde se termină cablul.

Acum terminați utilizarea plăcilor sau a altor materiale.

Cum să așezi țiglă pe un podea cald

O caracteristică de montare a plăcilor pe o șapă finită este:

 • utilizarea unei benzi de amortizare care permite plăcii să ocupe o poziție „plutitoare” atunci când este încălzită și răcită;
 • utilizarea compozițiilor speciale de adeziv, care, pe lângă rezistență, au elasticitate, ceea ce ajută la menținerea integrității îmbinărilor în timpul funcționării.

ATENȚIE! Banda de amortizare este așezată în jurul perimetrului camerei cu încălzire în pardoseală. Instalarea sa poate fi realizată la executarea șapei, ceea ce facilitează îmbinarea produselor ceramice cu banda.

Utilizarea covorașelor de încălzire va simplifica așezarea plăcilor. Un astfel de element de încălzire este plasat direct sub materialul de finisare și este fixat cu o compoziție adezivă pe care sunt așezate produse ceramice.

După ce am studiat ordinea și caracteristicile instalării plăcilor pe pardoseala încălzită, treceți la dispozitivul podelei și la ceramica de așezare.

Urmărește videoclipul: Cum utilizati eficient un aparat de curatare cu presiune? Ghid video Leroy Merlin Romania (Ianuarie 2020).

Loading...

Lasă Un Comentariu