Cum să așezi țiglă pe o podea din lemn

Placa este unul dintre cele mai populare acoperiri, care are caracteristici tehnice impresionante și este, de asemenea, o alegere ideală în ceea ce privește raportul preț / calitate. Dar această acoperire este folosită nu numai în multe camere ale apartamentului orașului, ci și în case private. Cum să pui țiglă pe o podea din lemn? Ce caracteristici trebuie luate în considerare și cum să prevenim greșelile enervante? Această procedură poate fi gestionată independent, fără ajutorul specialiștilor. Veți învăța cum să faceți acest lucru în acest articol.

Dale pot fi așezate pe podele din lemn

Majoritatea maeștrilor nu recomandă o astfel de procedură. Și există mai multe motive pentru acest lucru.

În primul rând, viața acestor două materiale este semnificativ diferită. Lemnul se va deteriora mult mai repede decât ceramica, ceea ce va duce la o deplasare a bazei și, în consecință, la fracturarea plăcii. În plus, experții avertizează că podeaua va deveni foarte rece. Dacă obișnuiți să încălziți lemnul, atunci prima dată funcționarea ceramicii reci poate fi destul de neplăcută.

Starea lemnului va fi afectată și de faptul că sub stratul de țiglă nu va putea „respira”, adică să fie expus la aer. În astfel de condiții, materialul natural se va deteriora mai repede, ceea ce înseamnă că termenul de valabilitate al unui astfel de înveliș va fi și mai mic.

Dar, în ciuda tuturor acestor dezavantaje, uneori apare nevoia de a pune plăci pe un copac. Acest lucru se întâmplă atunci când podeaua este expusă constant la umiditate.

Cum să așezi o țiglă pe un copac

Există mai multe moduri diferite de a finaliza această procedură. Fiecare dintre ele are propriile sale caracteristici, așa că pentru a alege cele mai potrivite, trebuie să vă familiarizați cu toate.

Metoda de nivelare uscată

Înainte de a începe munca, este necesar să nivelați baza. Montarea se face în funcție de foile care sunt folosite pentru nivelarea podelei pe bușteni. În acest fel, se poate utiliza o mare varietate de materiale.

Aceste materiale se potrivesc, de obicei, în două straturi, dar se întâmplă, de asemenea, că starea inițială a substratului necesită un singur strat. Plăcile sunt fixate cu șuruburi autofiletante, dar este important să se ia în considerare pasul de instalare, astfel încât plăcile să nu se oprească în timpul mersului și în funcționarea ulterioară.

ATENȚIE! În încăperile în care există un nivel crescut de umiditate, precum și podeaua este constant expusă la apă, prelucrarea acoperirii cu impermeabilizare este obligatorie.

Astfel, copacul poate fi protejat de descompunerea prematură și inadecvarea întregului etaj. În plus, primerul este un pas important.

Sapa umeda

Se folosește o altă metodă, care va crește semnificativ rezistența bazei de lemn. Acesta este un șapă destul de lat și care nu se atașează direct de copac. Este separat de orice altceva cu un material de impermeabilizare.

Înainte de începerea lucrărilor, se realizează și alinierea bazei. Cel mai adesea acest lucru se întâmplă cu utilizarea soluțiilor pe bază de ciment.

Pregătirea rapidă a suprafeței

Cu această opțiune, foile de gips-carton sunt așezate ca strat de separare între lemn și țiglă. Sunt aranjate astfel încât marginile să nu se miște una peste alta.

ATENȚIE! Uneori, cartonul este așezat în două straturi, ceea ce crește rezistența bazei și vă permite să așezați plăcile, astfel încât proprietarul să fie cât mai mulțumit de rezultat.

Cartonul este atașat folosind adeziv special, care poate fi achiziționat din magazin. Alegerea lipiciului este o sarcină responsabilă care necesită o atenție specială. Calitatea fixării depinde de aceasta.

Dacă podeaua din lemn este în stare proastă

Dacă inspecția bazei de lemn nu a dat un rezultat foarte pozitiv și pardoseala este într-o stare proastă, va trebui să o înlocuiți în întregime.

În acest caz, puteți alege una dintre cele două opțiuni: fie puneți același strat de lemn, apoi acoperiți-l cu plăci ceramice, fie folosiți o șapă de ciment.

Dacă vă amintiți numărul uriaș de minusuri pe care opțiunea de a combina lemnul și țiglă, desigur, cimentul va fi cea mai bună alegere.

IMPORTANT! Vă rugăm să rețineți că, în casele din lemn, podele între etaje sunt, de asemenea, din lemn. Apoi, trebuie să folosiți un șapă exclusiv uscat - este posibil ca podeaua să nu reziste la o astfel de încărcare.

Astfel de reparații vor fi necesare atunci când lemnul începe să putrezească, apar creste în mod constant și există un număr mare de ciuperci.

O cantitate uriașă de materiale poate fi folosită ca șapă uscată. Pentru a alege cel mai potrivit, accesați un magazin specializat și consultați-vă cu vânzătorul. El va vorbi despre toate avantajele și dezavantajele oricărui material, precum și va recomanda necesarul, în funcție de nevoile dvs. și ținând cont de condițiile în care vor fi efectuate reparațiile.

Acum știți de ce așezarea plăcilor pe o podea din lemn nu este de dorit, ce trebuie să faceți dacă este totuși necesar și cum să determinați starea podelei înainte de începerea lucrului. Atât țigla cât și lemnul sunt materiale excelente, care, cu toate acestea, sunt proiectate pentru diferite condiții. De aceea, nu trebuie să vă supărați dacă trebuie să acoperiți lemnul cu dale reci - o podea din lemn va fi mai potrivită în altă cameră.

Urmărește videoclipul: Cum sa izolam un pod amenajabil cu un izolant subtire? Ghid video Leroy Merlin Romania (Ianuarie 2020).

Loading...

Lasă Un Comentariu