Cum puteți afla rata de actualizare a monitorului

Un monitor este una dintre cele mai importante părți ale unui computer. La urma urmei, fără el, procesorul nu va putea funcționa complet. Monitorul afișează toate informațiile transmise din detaliile PC-ului. Prin urmare, alegerea lui trebuie abordată cu o responsabilitate specială. Înainte de a cumpăra un ecran LCD, ar trebui să vă familiarizați cu un parametru precum timpul de răspuns. Ce este asta?

Timpul de răspuns este un parametru al monitorului LCD care arată viteza cu care un pixel formează o imagine pe ecran. Afișează perioada de timp în care pixeli își schimbă culoarea, imaginea și luminozitatea. Principala problemă a monitoarelor moderne este schimbarea lentă a imaginii, în comparație cu modelele bazate pe CRT. Prin urmare, dacă viteza matricelor este lentă, atunci imaginea schimbătoare poate pluti ușor.

Notă: Producătorii de monitoare LCD lucrează activ la problema cu viteză de răspuns și au fost deja capabili să obțină rezultate semnificative.

Majoritatea modelelor moderne de joc au o viteză rapidă de reacție matricială și vă permit să schimbați imaginea pe ecran fără întârziere.

Acordând atenție unui parametru atât de important. Nu uitați: cu cât timpul de răspuns este mai scurt, cu atât dispozitivul este mai bun. Există mai multe moduri de a măsura viteza unei schimbări de imagine. Cel mai adesea, acești parametri sunt deja indicați în caracteristicile modelului. Prin urmare, nu trebuie să faceți măsurători suplimentare.

Este imposibil să cunoașteți viteza matricilor independent, fără ajutorul echipamentelor speciale. Prin urmare, este posibil să aflați această caracteristică dintr-un anumit model, folosind o recenzie video sau studiind parametrii din descriere. În plus, în diverse magazine puteți verifica dispozitivul în practică. De exemplu, vă va cere să includeți un videoclip sau un joc (dacă este cazul).

La modelele simple cu cristale lichide, rata medie de reacție este de 8 ms. Este suficient pentru vizionarea videoclipurilor și a conținutului divers pe internet. Cu toate acestea, pentru jocurile moderne nu va fi suficient, imaginea va încetini. Monitoarele de joc sunt echipate cu un răspuns de 1 și 2 ms. Imaginea le este transmisă cât mai rapid și clar posibil.

Timpul de reacție al matricilor arată viteza necesară pixelului pentru a schimba luminozitatea și imaginea. Rata de reacție a matricei va depinde de puterea pixelului. Cu cât este mai puternică, cu atât este mai puțin timp alocat reacției matricei. Dacă pixelul este slab, atunci când schimbați diapozitivul, poza poate fi distorsionată și încetinită.

Amintiți-vă! Timpul de răspuns nu este măsurat, acest lucru trebuie luat în considerare în primul rând atunci când alegeți un model LCD.

Astăzi, diverși producători de echipamente informatice produc modele moderne de monitoare pentru toate tipurile de calculatoare. Există atât opțiuni puternice, cât și mai simple. Atunci când alegeți un produs, în primul rând, trebuie să vă bazați pentru ce echipament este achiziționat.

Dacă obiectivul: jocuri. Apoi, ar trebui să alegeți astfel de modele cu opțiunea G-Sync sau FreeSync. Aceste modele sunt concepute pentru jucătorii reali. Cele mai populare modele cu o viteză de răspuns de 1 secundă includ: AOC E2460SH, Dell Alienware, Philips 227E6LDSD.

Dacă aveți nevoie de o opțiune simplă pentru un computer desktop și nu intenționați să instalați jocuri puternice, programe pe el. Apoi puteți alege modele cu un răspuns de 7-8 ms. De exemplu, cum ar fi: Philips 243V5QSBA / 01, Acer 21.5.

Rata de reacție matricială este astăzi una dintre cele mai presante probleme în ecranele cu cristale lichide pentru PC-uri. De aceea, mulți producători pun un accent semnificativ pe dezvoltarea de noi opțiuni.

Mulți utilizatori întreabă adesea, este posibil să se reducă viteza de răspuns pentru a îmbunătăți calitatea imaginii? În practică, s-a dovedit că acest lucru poate fi realizat cu adevărat. Pentru aceasta, se utilizează compensarea timpului de răspuns. Cu toate acestea, pentru overclockarea matricilor, abilitățile și cunoștințele speciale de programare sunt necesare. Prin urmare, nu orice utilizator poate face acest lucru.

Timpul de răspuns al matricei este un indicator important care afișează calitatea imaginii transmise pe ecran. Pentru ca monitorul să vă placă cu o calitate și o viteză bună a imaginii transmise, alegeți opțiuni cu un răspuns de 2-3 ms. Sunt destul de puternice și accesibile.

Urmărește videoclipul: Cum reparam windowsul in cazul in care nu porneste (Martie 2020).

Loading...

Lasă Un Comentariu