Cum curățați un covor cu un aspirator

Pardoselile moi și calde adaugă confort oricărei camere. Cu toate acestea, covorul are tendința de a se praf și a se murdări. Prin urmare, necesită curățare periodică.

Avantajele curățării umede cu greu pot fi supraestimate. Pe lângă eliminarea tuturor prafului și chiar a celor mai mici pete și impurități, aerul din cameră este de asemenea curățat. De când un aspirator de spălare a apărut pe rafturile electrocasnicelor, curățarea a devenit mult mai ușoară și durează mult mai puțin timp.

Curățarea umedă este utilă și pentru podele. Nu numai că vă va permite să îl curățați calitativ și să îndepărtați toate petele, ci și să îi prelungiți viața.

Cu toate acestea, acest tip de curățare nu este potrivit pentru toate produsele. Pentru a afla dacă curățați sau nu un anumit covor, trebuie să vă familiarizați cu informațiile relevante care sunt plasate pe eticheta produsului.

ATENȚIE! Curățarea umedă nu este potrivită pentru acoperiri din materiale naturale.

Înainte de a începe curățarea cu un aspirator, trebuie să efectuați următorii pași:

 • mai întâi trebuie să ștergeți praful de pe toate suprafețele, astfel încât să nu se așeze din nou pe covor;
 • covorul în sine trebuie mai întâi aspirat în mod obișnuit sau măturat cu o mătură pentru a scăpa de praful și murdăria principală;
 • îl puteți curăța și cu o metodă de curățare uscată;
 • preparați detergenți.

Alegerea detergentului trebuie abordată în mod responsabil, deoarece, dacă este ales incorect, puteți deteriora suprafața produsului. De obicei, sunt prezente complet cu un aspirator, dar tind să se termine. Pe rafturile magazinelor există o gamă largă de detergenți, deci nu este dificil să achiziționați necesarul.

După aceea, puteți trece la curățarea directă pe umed.

Curatarea faianta a covoarelor umede:

 1. Mai întâi trebuie să asamblați dispozitivul prin instalarea duzei necesare pe el. Pentru pile lungi și scurte, acestea sunt diferite.
 2. Este recomandabil să verificați în prealabil detergentul selectat într-o zonă mică și lipsită de claritate a acoperirii. Acest lucru este necesar pentru a asigura inofensivitatea covorului.
 3. Într-un recipient special, trebuie să diluați cantitatea necesară de detergent. Informațiile despre cantitatea de substanță necesară și modul de diluare corectă sunt indicate pe eticheta produsului.
 4. Curățarea umedă a pardoselilor trebuie făcută cu atenție. Toate mișcările ar trebui să fie strict în direcția mormanului. Efectuați-le încet. Trebuie să mutați duza în toate direcțiile, înainte și apoi înapoi.
 5. După curățarea umedă, covorul trebuie să se usuce complet. Dacă există locuri deosebit de umede, puteți pune ceva sub ele. Acest lucru îmbunătățește circulația aerului și se usucă mult mai repede. Acest lucru este foarte important, deoarece va preveni apariția posibilă a mucegaiului sau a mucegaiului.

Pentru ca curățarea să poată fi realizată corect și eficient, trebuie să urmați câteva recomandări:

 • trebuie să studiați cu atenție compoziția detergentului - în cazul în care clorul intră, atunci aceasta va deteriora acoperirea;
 • dacă în cameră există un covor pe bază de spumă, este interzisă curățarea acestuia, deoarece are o igroscopicitate foarte slabă;
 • un produs nou nu trebuie curățat cu un aspirator de spălare pentru primele 6 luni;
 • nu este nevoie să țineți peria într-un singur loc pentru o perioadă lungă de timp, astfel încât să nu se usuce prea mult;
 • apa trebuie schimbată de fiecare dată, deoarece se murdărește;
 • Înainte de curățare, merită să verificați eticheta acoperirii pentru a vă asigura că poate fi curățată.

HELP! Curățarea covoarelor cu un aspirator de spălare este foarte utilă dacă există persoane din familie care au boli ale tractului respirator superior sau alergii.

Puteți, de asemenea, pregăti un odorizant pentru acoperire. Faceți-l ușor pe cont propriu. Acest lucru va necesita:

 • cuișoare uscate;
 • niste lavanda uscata;
 • o lingură de sifon și scorțișoară.

Sau puteți folosi o altă rețetă. Amestecați o cantitate mică de sodă și orice ulei esențial. Îmbunătățitorul pregătit trebuie aplicat uniform pe întreaga zonă de acoperire și lăsat o perioadă de timp. Apoi aspirați bine.

Curățarea umedă trebuie efectuată în mod regulat, astfel încât covorul să fie perfect curat și încăperea să nu fie umplută cu praf.

Urmărește videoclipul: Trucuri isteţe, pentru covoare curate (Ianuarie 2020).

Loading...

Lasă Un Comentariu