Parchet laminat ecologic

În prezent, podeaua laminată este una dintre cele mai populare podele. Difera nu numai prin aspectul atractiv, ci și prin alte caracteristici semnificative. Pe piața modernă există un număr mare de diferite tipuri de laminat. Atrage cumpărătorii cu diferiți parametri, de la costuri până la un nivel de rezistență destul de ridicat. Dar mulți au o întrebare: este sigur pentru sănătate?

Există mai multe moduri de a determina răul pe care îl poate face. Totul depinde de compoziția scândurilor, ceea ce înseamnă că Înainte de a cumpăra, este important să examinați cu atenție fiecare componentă și efectul acesteia asupra sănătății umane..

Veți afla despre cum să înțelegeți toată această varietate de componente și să preveniți o greșeală nefericită atunci când alegeți acest articol. Va fi interesant pentru toți cei care îi pasă de prietenia ecologică a podelei, pe care urmează să o pună acasă.

Caracteristici ecologice ale componentelor laminatului

Mai întâi trebuie să înțelegeți compoziția acoperirii. Include următoarele componente.

  • placă aglomerată. Acesta este un lemn reciclat care constituie baza întregului strat de acoperire și nu reprezintă o amenințare pentru oameni.
  • rășini, care pun laolaltă bucăți de lemna. În majoritatea cazurilor este fie rasini naturale, fie artificiale, dar de foarte buna calitate. Nu vă fie teamă de numele „sintetice” sau „artificiale”. Astfel de componente sunt utilizate nu numai la fabricarea pardoselilor, ci și la fabricarea altor mobilier din lemn, care este probabil să se găsească în fiecare casă. Acestea sunt orice cazuri, noptiere sau uși din lemn.
  • Elementul final este acoperirea. melamină sau rășină acrilică. melamină amestecat cu formaldehidăastfel încât să se obțină o substanță vâscoasă, care este utilizată pentru aplicarea unui strat de suprafață pe plăci.

IMPORTANT! Formaldehida este o substanță destul de toxică. Prin urmare, prezența sa în strat laminat sperie adesea cumpărătorii potențiali.

Pentru a răspunde la întrebarea dacă acoperirea este dăunătoare sănătății umane, constând aproape în totalitate din componente naturale, este necesar să se studieze diferitele tipuri de laminate disponibile pe piață.

Tipuri de siguranță laminată

În general, laminatul este inofensiv. Cu toate acestea, Având în vedere diferitele cantități de formaldehidă, specii diferite nu acționează în mod egal asupra oamenilor.

Există o împărțire specială a tuturor tipurilor de laminat în clase speciale care diferă unele de altele în ceea ce privește gradul de emisie, adică gradul de siguranță al acestei acoperiri pentru om.

E1

Marea majoritate a modelelor producătorilor europeni moderni sunt categoria E1. Ea este caracterizat prin formaldehidă extrem de scăzută în compoziție și, prin urmare o astfel de acoperire este absolut inofensivă pentru sănătate.

E2 - E3

Prin urmare, există totuși un laminat mai periculos trebuie să fii extrem de atent atunci când alegi. Astfel de modele sunt indicate de semnele E2 și E3.

specialiști nu recomandăm achiziționarea acestora pentru spațiile de locuitdeoarece poate provoca daune substanțiale sănătății locuitorilor săi.

E0

Există, de asemenea, opțiuni care nu conțin substanțe periculoase toate marcate E0. dar nu sunt la fel de populare ca acoperirile din prima categorie datorită costurilor crescute.

Acum știți totul despre prietenia ecologică a laminatului și cum să alegeți acoperirea potrivită, care va fi absolut inofensivă pentru sănătatea dvs. și a celor dragi.

Urmărește videoclipul: Alegerea parchetului laminat! (Ianuarie 2020).

Loading...

Lasă Un Comentariu