Linoleum ușor în interior

Atunci când decorați orice cameră, una dintre primele întrebări este alegerea podelei. Astăzi, în ciuda sortimentului vast de diverse materiale moderne, linoleumul nu renunță la pozițiile sale. Multe persoane folosesc acest înveliș în camere de orice tip și scop și îl apreciază pentru practicitatea, frumusețea și ușurința de întreținere. Sunt deosebit de populare nuanțele deschise ale materialului de finisare, care arată foarte bine în interiorul apartamentului.

Caracteristici ale utilizării linoleum ușor cu fotografii

Alegerea culorii linoleumului este un punct important în proiectarea camerei. După ce ați făcut alegerea greșită, puteți strica complet impresia generală a designului camerei. Învelișul nu trebuie să se armonizeze doar cu stilul camerei, ci și să sublinieze toate avantajele sale.

IMPORTANT! Culoarea albă este destul de universală, dar rar folosită de designeri. Diverse nuanțe de bej, lapte sau cafea arată mult mai frumos. Puteți utiliza, de asemenea, linoleum cu diferite imprimeuri și ornamente.

O opțiune bună pentru decorare va fi tonurile ușoare de linoleum. Acestea ajută la extinderea vizuală a spațiului și fac camera mai ușoară, aerisită și confortabilă. Zona camerei va fi mărită vizual, granițele sunt șterse.

Printre principalele avantaje și caracteristici ale unui astfel de înveliș, se disting versatilitatea și atractivitatea sa. Contrastul linoleumului ușor și a mobilierului întunecat va crea o atmosferă nobilă și sofisticată.

Cu toate acestea, ar trebui să fiți conștienți de unele dintre deficiențele unui astfel de material:

 • acoperirea devine gălbuie dacă este expusă în mod regulat la lumina soarelui;
 • atunci când există un exces de lumină în cameră, atmosfera va înceta să mai fie confortabilă și va deveni „sterilă”;
 • praful și urmele de murdărie sunt vizibile clar pe o suprafață ușoară.

IMPORTANT! Principalul lucru este să mențineți armonia atunci când utilizați alb și alte nuanțe deschise de linoleum. Nu permiteți camerei să se transforme într-o secție de spital.

Nuanțe de linoleum ușor și nuanțele aplicării lor

Pardoseala ar trebui să fie un decor al camerei, unul dintre accentele principale ale designului. Prin urmare, alegerea nuanței trebuie abordată cu toată responsabilitatea. Experții spun că astăzi podeaua nu trebuie să fie albă ca zăpada sau gri deschis. Diverse variații de linoleum ușor sunt binevenite:

 1. Albastru deschis. O nuanță nepopulară, dar foarte atractivă și profundă, care este folosită în mod eficient de către designeri în interiorul bucătăriilor, băilor, holurilor și uneori camerelor de zi. Această opțiune este perfectă pentru camerele însorite, cu lumină naturală bună, calmează și în același timp este rece, echilibrând astfel situația.
 2. Nuanțe violete. Culorile deschise includ lavanda, purpuriu transparent, liliac palid, versatil și exotic, arată excelent în interiorul camerelor sau dormitoarelor. Această podea arată întotdeauna originală și proaspătă.
 3. Albastru. Dă prospețime camerei și ușurință unică, este capabil să crească vizual spațiul camerei, poate fi utilizat în orice tip de cameră. Această culoare amintește de mare, calmează.
 4. Green. Frecventa „invitată” în interioarele moderne, dar dacă trebuie să creați o cameră proaspătă și plină de culoare, va fi o opțiune excelentă. Merge bine cu mobilierul și alte finisaje în tonuri de galben și portocaliu, face ca camera să fie originală și atractivă, rar folosită ca pânză simplă.
 5. Gri deschis. O acoperire universală care este folosită în diferite camere, dar merită să fie atentă și să nu o exagerați, cu o supraabundență de nuanțe de gri, camera devine plictisitoare și deprimantă.
 6. Orange. De obicei, sunt utilizate nuanțe dezactivate. Această opțiune este potrivită pentru bucătărie sau camera copiilor, vă permite să creați o atmosferă caldă și confortabilă. Principalul lucru este să observați măsura și să o diluați cu culori calme în interior.
 7. Bej. De asemenea, este o acoperire universală, potrivită pentru orice stil de design, arată bine cu o imitație a texturii parchetului natural.

IMPORTANT! Pe lângă culoare, merită să fiți atenți la acoperirea în sine. Linoleumul lucios sau mat este selectat în funcție de preferințele personale, precum și de camera în care va fi utilizată acoperirea.

Reguli de potrivire a culorilor

Aceasta este o etapă importantă în repararea și decorarea oricărei încăperi. Problema este că atunci când faceți greșeli standard, designul camerei va părea ieftin și neatractiv. Prin urmare, designerii cu experiență oferă recomandări privind alegerea nuanței linoleum potrivite:

 • imaginea de ansamblu a designului - înainte de a cumpăra linoleum, cu siguranță trebuie să vă imaginați versiunea finală a decorațiunii, pentru aceasta puteți gândi și vizualiza în mod independent obiectul sau comanda un model 3D al camerei de la un specialist, acest serviciu este destul de scump, dar rezultatul reparațiilor și mobilierului va fi perfect;
 • nuanțe sofisticate și textură neobișnuită - astfel încât pardoseala să nu pară ieftină și să nu strice stilul general al camerei, este important să alegeți un produs cu o textură interesantă, de exemplu, imitând parchetul natural sau având un ornament neobișnuit - podeaua ar trebui să devină un adevărat decor al interiorului;
 • preferințe personale - materialul selectat trebuie să fie apreciat de toți membrii familiei, numai în acest fel se va realiza armonia căminului.

Este mai bine să nu luați decizii pripite și să mergeți la mai multe magazine care oferă linoleum de culoare deschisă. Mai întâi, selectează câteva opțiuni care îți plac și abia apoi recurgi la sortarea a ceea ce ți-a plăcut pentru prima dată.

Ar trebui să folosesc linoleum lucios

Avantajul principal al linoleumului lucios este reflectarea excelentă a luminii, atât naturale cât și artificiale. Este bine să-l așezați în zone mici pentru a extinde vizual spațiul, completând interiorul cu faruri, aplice și lămpi de podea. În camerele întunecate, un astfel de înveliș va arăta, de asemenea, organic.

Dezavantajul unei pânze lucioase este practicitatea sa. Pe o astfel de suprafață, sunt evidente urmele de încălțăminte, pete, pete, praf și alte poluări. Adesea va trebui curățat folosind substanțe chimice speciale.

În general, linoleumul ușor din interiorul oricărei camere arată întotdeauna foarte atractiv și proaspăt. Lărgirea vizuală a spațiului și reflectarea eficientă a luminii, face camera confortabilă și frumoasă.

Loading...

Lasă Un Comentariu