Parchet lac

Orice parchet, indiferent de valoarea sau calitatea sa, mai devreme sau mai târziu își pierde strălucirea inițială. Acest lucru se datorează faptului că stratul de lăcuire care îl acoperă este uzat în timp, acoperit cu zgârieturi și așchii.

Lacul nu numai că dă lemnului strălucire, dar subliniază în mod favorabil textura sa, protejează împotriva efectelor agresive ale umidității și detergenților chimici. Prin urmare, durata de funcționare a parchetului, lipsită de o astfel de protecție, este redusă semnificativ. Pentru a „reanima” învelișul parchetului, va trebui să-l vindeți.

Materiale și instrumente pentru lăcuire

Înainte de a continua cu lăcuirea, va fi necesar să pregătiți instrumentele și vopselele necesare pentru lucrare. Pentru a efectua lucrări de pictură veți avea nevoie de următoarele.

 • șirag de mărgele. Poate fi atât sintetică cât și naturală. Condiția principală - lungimea grămei "stratului de blană" trebuie să fie de 8-10 mm, ceea ce este cel mai potrivit pentru aplicarea lacului lichid.
 • Perie largă de înaltă calitatenu lăsând dungi și fire de păr pe suprafața pictată.
 • Baie roll-out.
 • Sander.
 • Aspirator pentru curățarea prafului după șlefuire.
 • aerograf. Este util pentru aplicarea vopselelor și lacurilor lichide pe suprafețe mari de podele.

Cum să alegeți un lac

O atenție deosebită trebuie acordată alegerii fondurilor. Compoziția trebuie să fie exact parchet, adică rezistentă la abraziune și să interacționeze bine cu lemnul.

În orice supermarket de clădiri moderne puteți găsi o gamă variată de lacuri de parchet de la diverși producători. Sunt produse pe baze diferite, de care depind proprietățile lor operaționale.

 • Pe bază de apă. Așa-numita serie gospodărească. Proiectat pentru vopsirea podelelor în clădiri rezidențiale cu intensitate redusă a traficului.
 • alchidice. Un alt tip de serie menajeră care are un minus este un miros chimic pronunțat.
 • poliuretan. Compoziția clasei sporite de rezistență la uzură, potrivită chiar și pentru vopsirea podelelor de parchet, chiar și în clădiri publice: educaționale, administrative, cumpărături și divertisment etc.
 • acril. Sunt sigure pentru oameni, deoarece nu conțin substanțe chimice dăunătoare.

CONTEXT. Lacurile pot fi transparente și nuanțate, conferind copacului o anumită culoare: sub stejar, sub piuliță, wenge.

În acest caz, ele sunt un analog al petei. După pregătirea tuturor instrumentelor necesare și ați cumpărat lacul potrivit, puteți ajunge la lucru.

Pregătire pentru aplicarea stratului de lac

Înainte de lăcuire, pregătiți spațiul de lucru și podelele singure. Este puternic descurajată aplicarea lacului pe o suprafață nepregătită.

Pregătirea camerei

Înainte de a începe munca, ar trebui să scoateți toate obiectele și mobilierul suplimentar din cameră. Nimic nu trebuie să interfereze cu lacul pentru o singură recepție. Pentru a nu aștepta până când o jumătate se usucă și să înceapă lucrul pe cealaltă.

IMPORTANT! Temperatura recomandată a aerului în cameră trebuie să fie cuprinsă între +15 și +25 ° С și umiditatea nu mai mare de 60%.

Cu umiditate ridicată, podeaua se va usca prea mult timp, iar calitatea vopselei va fi mai mică. prin urmare camera trebuie să fie bine ventilată înainte de lucru, reducând astfel umiditatea.

Tsiklovka

Suprafața parchetului înainte de restaurare trebuie curățată cu grijă de lac vechi și lac de ceară. Toate acestea reduc semnificativ aderența lacului aplicat la copac și pur și simplu se va decoji în anul următor.

Pentru curățarea podelelor, parchetul este răzuit folosind un răzuitor special sau o râșniță cu cereale mari. Toate procedurile de murdărie și vopseaua veche trebuie îndepărtate în procedura de buclă.. Drept urmare, ar trebui să rămână doar o suprafață de parchet curată, din lemn.

Ciclismul este o muncă destul de prăfuită, așa că trebuie desfășurată într-o zonă bine ventilată. De exemplu, cu uși și ferestre de balcon deschise, dacă vremea o permite. altfel Protecție respiratorie. Praful rămas după curățarea parchetului este îndepărtat cu ajutorul unui aspirator puternic, iar apoi se efectuează și curățarea umedă.

Undercoat

mai departe podelele trebuie inspectate cu atenție pentru a vedea jetoane sau fisuri adânci. Sunt chitite pe lemn cu o spatulă. Apoi, suprafața parchetului trebuie vopsită cu un grund. Scopul său este de a îmbunătăți aderența lacului pe suprafața pictată, astfel încât lacul să se așeze mai uniform și să dureze mai mult pe podea.

Pentru primerii, trebuie achiziționate formulări speciale concepute pentru lucrul cu lemnul. De asemenea, există vânzări grunduri pentru beton și fier: aceste tipuri de prelucrare a parchetului nu vor funcționa.

IMPORTANT! Lacurile și grundurile cu diferite compoziții chimice pot intra în „conflict” între ele.

Drept urmare, lacul, în loc să stea ferm pe copac, se va exfolia, se va decoji și va deveni acoperit cu pete albicioase. prin urmare Este recomandat să selectați lacuri și compoziții de sol din aceeași compoziție chimică, și chiar mai bine - ale aceleiași companii producătoare.

Cum să lacuieți parchetul corect

Pentru a obține o acoperire puternică și durabilă va fi necesară aplicarea mai multor straturi de lac. În funcție de consistența compoziției lor, pot exista până la 5 sau chiar 7. Aici nu ar trebui să fiți leneși și să încercați să salvați. Un strat de protecție prea subțire va fi rapid șters, iar toate lucrările deja anul viitor vor trebui repetate din nou.

Metode de aplicare a compoziției

Poate fi aplicat în mai multe moduri.

Cu o perie

Lacul se aplică cel mai bine cu lovituri largi, sub forma literei latine U. Compoziția în acest caz se află destul de lin.

Singurul dezavantaj al acestei metode este faptul că peria ridică fibrele de lemn așa cum era. prin urmare șlefuire intermediară obligatorie între aplicarea diferitelor straturi.

Ruloul

Este mai bine aplicați lacul transversal. Deci, podelele sunt mai bine pătate și mai uniform, nu există pete și dungi neatinse.

Atomizor

Este utilizat atunci când trebuie să acoperiți suprafețe mari.de exemplu, holuri și coridoare ale clădirilor publice, scene și săli.

Se caracterizează prin consumul crescut de vopsele și lacuri, precum și de necesitatea organizării protecției pereților și ferestrelor împotriva vopselelor și lacurilor pulverizate.

Spatulă

Lacul gros poate fi aplicat pe podele cu o spatulă metalică largă, mișcări ale mâinii în formă de S. Cu toate acestea, dacă nu aveți experiență specifică cu acest instrument, este mai bine să alegeți o tehnologie diferită.

Măcinare

În medie, fiecare strat de lac se usucă de la 1 la 3 zile, în funcție de umiditatea din cameră și compoziție.

După ce primul strat s-a uscat complet, va fi necesară măcinarea intermediară. Este necesar să îndepărtați fibrele de lemn „ridicate” prin perie sau role. Curățarea se face fie manual, cu șmirghel, fie cu ajutorul unei râșnițe electrice.

La sfârșitul măcinării, îndepărtați praful format cu un aspirator, ștergeți parchetul cu o cârpă umedă și continuați cu aplicarea celui de-al doilea strat.

Sfaturi utile

Lacul de parchet este o procedură destul de delicată și necesită cunoașterea „comportamentului” vopselelor și lacurilor.

 • În niciun caz, uscarea nu trebuie accelerată cu un ventilator sau cu un pistol de căldură. Acest lucru poate duce la vezicule, pete și tulbure pe suprafața lăcuită.
 • La alegerea lacurilor pe bază de substanțe chimice, trebuie avut în vedere faptul că, după uscare, culoarea acesteia va deveni cu 1-2 tonuri mai întunecate, datorită reacției chimice cu lemnul.
 • O excepție sunt speciile acvatice care nu își schimbă umbra în timpul procesului de uscare.

Urmărește videoclipul: Cum sa lacuim parchetul (Aprilie 2020).

Loading...

Lasă Un Comentariu