Reparații de iluminare TV

Pentru mulți utilizatori, televiziunea a devenit o parte integrantă a vieții. Acest dispozitiv servește adesea ca sursa principală de informații. și chiar dacă cineva preferă să-l primească pe internet. Dispozitivul TV este încă utilizat pentru a viziona filme sau emisiuni TV pe ecranul mare. Adesea, defecțiunile TV sunt foarte greu de remediat acasă. Acest lucru se datorează în primul rând designului tehnic complicat al dispozitivului în sine.

În era microcircuitelor, complexitatea reparațiilor constă în incapacitatea de a înlocui majoritatea pieselor. Acesta este motivul pentru care, în fața unei defecțiuni a dispozitivului, utilizatorii sunt obligați să achiziționeze unul nou sau să îl transporte pe unul în centrul de service. Cu toate acestea, acest articol va descrie cum să remediați o defecțiune destul de comună și complexă sub forma unui iluminat de fundal TV spart.

De ce se sparge lumina de fundal

La majoritatea televizoarelor, imaginea începe să dispară abia după câțiva ani de funcționare continuă. Pentru modelele bugetare, durata de viață fără defalcări nu poate ajunge chiar la un an. Apoi, pentru a continua vizionarea de filme la televizor, este nevoie de reparații. Adevărat, înlocuirea oricărei părți de pe un televizor LED va costa mult.

Majoritatea modelelor moderne oferă imagini cu tehnologie LCD cu iluminare de fundal LED. Pentru început, trebuie spus câteva cuvinte despre tehnologia cristalelor lichide. Este o caracteristică a cristalelor care își schimbă locația sub influența curentului electric. Datorită schimbării poziției, lumina care trece prin ele este refractată, ceea ce formează un contrast diferit de luminozitate. Apoi filtrele creează o schemă de culori pe care utilizatorul o vede pe ecran.

Cel mai frecvent motiv de pierdere a imaginii pe astfel de televizoare este un eșec al panoului LED, care este un LED special. Pentru rezolvarea problemelor cu un astfel de iluminare de fundal, utilizatorul necesită abilități de bază în inginerie electrică și cunoștințe speciale.

HELP! Dacă nu are abilitățile necesare, există riscul doar de a agrava defalcarea, ceea ce poate face costul și complexitatea reparațiilor de multe ori mai mari.

Îl pot repara singur

Primul pas pentru utilizator este diagnosticarea corectă a defecțiunii. Dacă imaginea dispare brusc pe ecran, dar sunetul este complet reprodus, este foarte posibil ca problema să se afle în lumina de fundal. Pentru a exclude alte opțiuni, ar trebui să iluminați ecranul cu o lumină direcțională atunci când televizorul funcționează. Cu prezența luminii externe, ar trebui să apară o imagine pe ecran. Dacă acest lucru nu se întâmplă, atunci problema este diferită. Dacă imaginea a fost afișată pe ecran de la lumina lanternei, atunci problema este tocmai în încălcarea iluminării de fundal.

Defecțiunea de iluminare a fundalului LED are două motive principale.

 1. Defecțiune a LED-ului din cauza unor scurtcircuite sau contacte deschise. În acest caz, întregul circuit va fi alimentat de tensiunea nominală, însă diodele nu vor fi activate din cauza defectării lor sau a încălcării integrității cablului.
 2. Probleme cu controlul iluminării de fundal. Această problemă este caracterizată de lipsa de putere a lămpilor, motiv pentru care acestea nu ard.

După ce problema este detectată și diagnosticată, utilizatorul are de ales: încercați să o reparați singur sau să apelați la vrăjitor, pentru lucrări de reparație.

Dacă utilizatorul are cunoștințe vaste în domeniul reparației acestui tip de echipament, poate încerca să rezolve problema cu propriile sale mâini. Cu toate acestea, dacă nu are abilități și cunoștințe, precum și instrumente speciale, este mai bine să nu acceptați încercările de depanare, ci să folosiți serviciile unor specialiști mai competenți.

Cum se reglează lumina de fundal

În primul rând, ar trebui să începeți să analizați ecranul. Pentru a face acest lucru, deșurubați șuruburile din perimetrul carcasei. După scoaterea capacului posterior, utilizatorul va vedea plăcile principale ale dispozitivului TV. Există trei dintre ele:

 1. BP - alimentare. Pe acesta se află driverul de fundal.
 2. Placa principala
 3. Consiliul de administrație.

În continuare, un utilizator cu experiență trebuie să demonteze plăcile. În timpul acestui proces, este foarte important să fii atent și atent, deoarece o mișcare bruscă poate deteriora dispozitivul TV, iar costul reparației sale va crește de mai multe ori.

IMPORTANT! Demontarea trebuie făcută cu mâinile curate, deoarece contaminarea senzorului poate duce la degradarea imaginii.

 1. Primul pas este scoaterea T-con, pentru care mai întâi deconectați cablurile și scoateți șuruburile. Când deconectați bucla, aveți grijă și păstrați-i forma. Întrucât cablul din interior are conductoare foarte subțiri, orice cioc sau răsucire poate deteriora capacitatea conductivă a acestei părți, ceea ce îl va face inutilizabil.
 2. Următorul pas este îndepărtarea structurii de protecție de pe decodere. Este o carcasă metalică bolțată. Utilizatorul trebuie să deșurubeze cu atenție șuruburile și să îndepărteze protecția.
 3. Scoateți cadrul frontal al dispozitivului TV. Pentru a face acest lucru, este necesar să deșurubați șuruburile în jurul perimetrului și să deconectați cu atenție elementele de fixare.
 4. Scoateți decodificatorii. Pentru a demonta acest dispozitiv, trebuie să întoarceți televizorul, menținând ușor matricea. Decodatoarele sunt amplasate pe suporturi speciale din cauciuc. Trebuie să fie îndepărtate. Fără a deteriora montura, altfel reasamblarea va fi imposibilă.
 5. Îndepărtarea filmului. Acesta este amplasat pe zăvoare speciale din plastic, care sunt suficiente pentru a se prinde, apoi pentru a îndepărta filmul.
 6. Scoateți reflectorul și clemele de reținere.

După ce utilizatorul a reușit să ajungă la lumina de fundal, trebuie specificată defalcarea. Pentru a face acest lucru, primul lucru trebuie să inspectați toate ledurile. Adesea, din cauza faptului că mai multe becuri le-au încălcat funcționalitatea, întregul circuit nu funcționează. Cel mai adesea, becurile se ard pur și simplu. Un LED aprins este vizibil cu ochiul liber. Adesea are o culoare decolorată, iar în jurul acesteia poate avea o suprafață carbonizată.

HELP! Dacă nu este posibilă detectarea unei defecțiuni în ochi, continuați cu diagnosticul tuturor becurilor LED.

Pentru a detecta locul defecțiunii, este necesar să conectați leduri la fiecare linie. Ce linie nu se aprinde în cea și există o problemă. După detectarea liniei de ralanti, ar trebui să începeți să căutați LED-ul inactiv. De obicei el este unul sau mai mulți. Pentru a le detecta, utilizatorul ar trebui să conecteze la rândul său puterea la fiecare bec. După detectarea diodelor nefuncționale, acestea ar trebui să fie subvendite. Pentru această operație, trebuie utilizat un fier de lipit. După eliminarea părții nefuncționale, un nou LED ar trebui să fie lipit la locul său.

După rezolvarea defecțiunii, utilizatorul ar trebui să verifice funcționarea întregului iluminat de fundal și, dacă totul i se potrivește, procedați la asamblare. Asamblați televizorul în ordine inversă, așadar, mai întâi este plasat un reflector, apoi un film de împrăștiere, apoi un decoder, cadru, structură de protecție, T-con și carcasa TV în sine.

Ceea ce nu trebuie să faci, astfel încât să nu se rupă

Pentru a nu deteriora dispozitivul TV „de reparație”, trebuie să urmați reguli simple.

 1. Asamblarea și demontarea dispozitivului trebuie efectuate cu atenție, fără a folosi forța brută. Adesea, toate dispozitivele sunt eliminate cu un simplu clic sau folosind mecanismul de montare. Dacă nu este posibilă demontarea piesei cu un efort ușor, înseamnă că utilizatorul fie nu a deșurubat toate șuruburile, fie nu a îndepărtat mecanismul de montare. Utilizarea excesivă a forței brute amenință cu defecțiuni suplimentare care pot face dispozitivul inutilizabil.
 2. Toate operațiunile cu matricea trebuie efectuate cu mâini curate. Deoarece orice poluare, chiar și praf, poate perturba funcționarea acestei părți.
 3. Dacă utilizatorul nu are experiență și cunoștințe în acest domeniu, este mai bine să nu porniți singur reparația.

Urmărește videoclipul: Reparatii televizoare lcd sector 1, sector 5, sector 6 (Aprilie 2020).

Loading...

Lasă Un Comentariu