Dormitor cu balcon

Creșterea suprafeței utile este o problemă urgentă pentru persoanele care locuiesc în apartamente mici. Adăugarea de spațiu permite combinarea unui balcon și a unei încăperi adiacente. Mai mult, puteți emite un design original pentru a face camera să pară specială. Mai mult, acest lucru se aplică dormitorului, în care, pe lângă pat și șifonier, de regulă, este dificil să instalați orice altceva. Datorită balconului există un loc suplimentar unde puteți organiza un birou, un dressing sau doar o zonă de relaxare. Dacă există o mulțime de oameni care locuiesc în apartament, atunci conectarea balconului la cameră este o necesitate.

Iluminarea corectă a unui dormitor cu balcon

Când proiectați o cameră, trebuie să aveți grijă de organizarea corespunzătoare a iluminatului și să creați mai multe scenarii diferite de iluminare. Adică să creăm o combinație de accesorii care să îndeplinească o sarcină specifică. Această cameră va necesita iluminare generală și cu accent.

Iluminatul cu accent poate adăuga volum interiorului dormitorului. Pentru a sublinia obiectele, puteți folosi faruri, aplici de perete sau tablouri retroiluminate. Pentru iluminarea generală, trebuie să alegeți un candelabru frumos. Și la sfârșitul camerei, înainte de a ieși, puteți agăța o lampă mică.

Importanța perdelelor în proiectarea unui dormitor cu balcon

Cel mai important lucru din dormitor este tăcerea, liniștea și capacitatea de a se ascunde de iluminatul luminos. Dacă nu sunteți sigur ce model și design al perdelelor să alegeți, puteți alege modele solide.

Culorile luminoase și modelul greșit pot încălca conceptul de ansamblu din interior. Perdelele simple vor evidenția spațiul. Perdelele trebuie să fie alese astfel încât acestea să fie cele mai importante în designul dormitorului, adăugându-i confortul și confortul.

Idei de proiectare în diferite stiluri

Este necesară conectarea doar a zonelor decorate în același stil. Singurele excepții sunt cazurile în care se alege un potpuriu eclectic sau stiluri similare. Multe interioare folosesc stiluri clasice, de înaltă tehnologie, moderne sau orientale.

Stil clasic

Stilul clasic luxos de pe balcon este rar folosit. Doar pentru organizarea acestui interior necesită mult spațiu liber pentru implementarea diferitelor idei.

Întrucât culoarea principală din clasic este maro, baza schemei de culori o reprezintă nuanțele deschise. Pereții pot fi tapetați cu teme florale. Plafonul este decorat cu stuc de gips, iar pentru podea se folosește podea cu lemn imitativ.

Pe ferestre ar trebui să fie perdele aeriene romane. De asemenea, scaunele pe picioarele din lemn, cret, cu placaj bogat vor fi necesare. Scaunele superioare trebuie acoperite cu perne mici din țesătură scumpă.

La decorare se folosesc ceasuri antice, aplice, tablouri, oglinzi, vaze sau caschete din lemn.

Minimalismul

Acest stil implică un interior modest, care nu este lipsit de gust. Cantitatea minimă de mobilier, tot ceea ce ai nevoie este principala diferență între minimalism și alte stiluri. În dormitor, locul principal este alocat pentru pat, care în acest caz poate fi foarte mare. Principalul lucru care trebuie să vă gândiți la locurile pentru depozitarea lucrurilor este că un dulap este posibil pe toată lungimea peretelui, nu iese în evidență mult, ci îndeplinește sarcina principală.

Pe balcon puteți organiza un birou sau puteți pune home theater. Puteți decora camera cu ajutorul perdelelor, care vor umbri simultan camera și, în același timp, vor fi accentul acesteia. Puteți decora atât ferestrele, cât și pereții cu perdele, acest lucru poate oferi suplimentar dormitorului un confort.

Schema de culori pentru acest stil va depinde de preferințele personale ale proprietarului camerei, este posibilă culorile calme, puteți face căptușirea interioară sau puteți alege modele luminoase. Cu ajutorul materialelor textile și a perdelelor, puteți transforma interiorul chiar și unui dormitor mic.

Eclectism

Eclecticismul este un stil original bazat pe potpourri stilistice. Mai mult decât atât, este imposibil să selectați diverse elemente din piese clasice, moderne, hi-tech în piese și să le amestecați într-o compoziție comună.

Toate părțile sunt selectate astfel încât este posibil să se identifice un factor comun (textură, culoare, formă). Designul original al balconului, care combină mansardă, modern și hi-tech, include astfel de elemente:

  1. Zid de cărămidă accentuată în tonuri de maro.
  2. Scaune de cafea cu tapițerie din piele.
  3. Blat de lucru care este montat pe un pervaz cu o suprafață lucioasă.
  4. Câteva tablouri sau fotografii vechi.
  5. În loc de perdele pentru ferestre, se folosesc jaluzele.
  6. O saltea mică de podea.
  7. Elemente de decor originale: înregistrări fonografice, vaze frumoase cu flori, lămpi originale cu un suport figurat.
  8. Un număr mare de perne multicolore.

Pentru a crea un stil neplăcut și în același timp organic, trebuie să alegeți un element de conectare. Doar atunci sunt selectate toate detaliile interioare.

Modern

Stilul Art Nouveau salută copacul în oricare dintre manifestările sale. Pentru a nu supraîncărca încăperea, este necesar să folosiți imitație de lemn de înaltă calitate.

Pe pereți ar trebui să fie tapet cu desene curgătoare. Plafonul este decorat cu tablouri pictate. Mobilierul trebuie să fie din lemn și să aibă o sculptură delicată. În loc de fotolii mari, sunt instalate scaune din ratan. Canapeaua trebuie tapițată bogat cu adăugarea de elemente aurii, în armonie cu culorile principale (nuc, stejar).

Pe ferestre ar trebui să fie perdele luxoase de culoare ciocolată, cu mai multe pliuri, care cad frumos pe întreaga suprafață a perdelelor. Când decorați, veți avea nevoie și de tablouri în rame care imită bronzul, vase cochete cu buchete, lămpi originale.

De înaltă tehnologie

Camera hi-tech ar trebui să fie decorată într-o culoare calmă și neutră, cu prioritate de nuanțe de gri și alb. Acoperă un perete cu cărămizi decorative. Dacă este necesară instalarea sistemelor de depozitare, este indicat să alegeți un dulap mic cu glisant în colț, de culoare deschisă. Este deosebit de bine dacă va fi pe perete cu o ușă îngustă de balcon.

Perdelele în două culori ar trebui să fie pe ferestre, unde ambele părți sunt în culori contrastante. Un perete lateral este utilizat pentru o serie de fotografii cu drepturi de autor sau picturi originale. Mobilierul ar trebui să fie cât mai simplu și practic posibil. Este posibilă utilizarea produselor standard.

Dormitorul este în primul rând o cameră pentru descărcare emoțională, o cameră pentru odihnă de o noapte. Prin urmare, interiorul este obligat să ofere atitudinea pozitivă necesară, pentru a ajuta la calmare și relaxare. Puteți vedea o mulțime de fotografii cu modele de dormitor. Alegerea ideilor pentru crearea unui interior, trebuie să vă ascultați mai des, deoarece sentimentele proprii în acest caz vor fi cel mai bun indiciu decât orice influență la modă.

Urmărește videoclipul: Apartament living+bucatarie si dormitor, balcon inchis, ultrafinisat, Euro (Aprilie 2020).

Loading...

Lasă Un Comentariu