Masă de frezare DIY

Întrebarea cum să asamblați o masă pentru o mașină de frezat gospodărească apare singură înaintea meșterilor de casă. Acest lucru este destul de logic. Aceasta este instalația pe care dispozitivul de frezare este montat staționar, iar piesa de prelucrat este mutată pe o masă special fabricată.

Construcții și tipuri

În practică, există numeroase opțiuni pentru executarea trunchiurilor de frezare. Meșterii de acasă creează modele unice cu propriile mâini pentru nevoile lor. Dar toate opțiunile au o subtilitate care le unește - dimensiunile tabelului. De exemplu, poate fi utilizată o masă cu dimensiunile de 900 * 480 * 300 mm.

Tabel de tip

Înainte de a efectua munca, ar trebui să înțelegeți ce fel de masă este necesară. În practică, sunt utilizate următoarele tipuri de tabele:

  • permanente;
  • portabil;
  • agregate.

Dacă planurile stăpânului de acasă sunt să lucreze în afara casei, atunci un produs portabil este destul de potrivit pentru el. Este permisă instalarea lui pe șasiu și deplasarea destul de calmă în jurul atelierului. Pentru un atelier situat într-o cameră mică, o opțiune totală va fi bună, care este o extensie a blatului mesei de ferăstrău sau a designului rotativ. Practicitatea utilizării unei freze montate pe o masă este exprimată în îmbunătățirea și fiabilitatea lucrării cu lemn și, desigur, în viteza pieselor de fabricație. Principiul de funcționare al acestui dispozitiv este următorul - freza este instalată rigid, iar piesa de lucru se mișcă relativ la acesta.Acest design oferă oportunități ample pentru prelucrarea pieselor. Drept urmare, semifabricatele sunt produse cu o calitate nu mai mică decât într-un atelier de producție echipat cu echipamente adecvate. La crearea unei mese de frezare, este recomandabil să se ia în considerare posibilitatea modernizării sale. Nu strică să te gândești la designul căsuțelor auxiliare, ceea ce va adăuga doar confort suplimentar la lucru.

Algoritm pas cu pas

Utilizarea dispozitivelor de frezare casnică extinde semnificativ posibilitățile unui meșter de casă în ceea ce privește prelucrarea lemnului și a materialelor moi. În primul rând, este necesară o fundație pe care să fie instalată blatul. Pentru a asambla cadrul sub masa de frezare, se folosește un profil metalic de secțiune pătrată sau dreptunghiulară. Utilizarea unui astfel de profil va conferi construcției rigiditate și fiabilitate suplimentare. Pentru a asambla patul, este recomandat să folosiți sudură cu arc electric. O locație de montare va fi instalată în locația desemnată. Principala cerință care se prezintă la această procedură este furnizarea unui plan de blat calitativ.

Scaunul pentru farfurie trebuie rotunjit. Acest lucru se poate face folosind un fișier obișnuit. După ce placa de montare este montată, folosind un router, se fac găuri în care va fi instalat routerul în sine. În partea de jos a blatului, este necesar să se facă probe, ulterior va fi instalat un capac de colectare a prafului în ele. Dacă planurile comandantului sunt să utilizeze dispozitive suplimentare, atunci este timpul să faceți găuri sau caneluri de montare pentru ele.După lucrarea finalizată, puteți începe să asamblați masa. Succesiunea acțiunilor este următoarea - unitatea de frezare este pornită de jos și fixată pe blat. Trebuie menționat că capetele de șurub trebuie să fie încastrate. După instalarea instrumentului de frezare, puteți fixa blatul pe schelet. În proiectarea blaturilor, prezența unui dispozitiv de strângere nu dăunează. Este util atunci când prelucrați piese mari. Pentru a asambla un astfel de dispozitiv, sunt necesare role sau rulmenți. Acesta este consolidat într-un mecanism de reținere, care este fixat la o anumită distanță de blat. Utilizarea unui astfel de dispozitiv va asigura o întreținere a produsului semifabricat cu dimensiuni mari atunci când este trecut în timpul procesării. Acest lucru nu numai că va crește precizia procesării, ci va crește și nivelul de siguranță.

Determinați designul, desenul

Un frezier de casă este un dispozitiv simplu, dar totuși un dispozitiv tehnic și, înainte de realizarea acestuia, este recomandabil să pregătiți desene, dacă există dificultăți, atunci desenele de lucru pot fi găsite pe resursele relevante de pe Internet.

CONTEXT. Va fi mult mai ușor să lucrați cu desene gata pregătite.

Dacă doriți, puteți efectua o masă de frezare de pe un banc obișnuit de lucru. Dar, așa cum arată practica, are sens să se realizeze o structură separată. Acest lucru, întâmplător, este ușor de explicat. În timpul funcționării, routerul electric creează o sarcină gravă de vibrații. Prin urmare, blatul este rezistent la influențe externe și durabilitate. Trebuie reținut faptul că acest dispozitiv este montat de jos și, prin urmare, trebuie să existe un anumit volum neocupat sub el. La montarea echipamentului de frezare pe o masă recent creată, se folosește o placă de instalare care are fiabilitatea și rigiditatea necesară. Pentru producerea plăcii de montare, este de dorit să folosești tablă de oțel, foi, MDF, placaj sau textolit.

Din punct de vedere structural, o mașină de frezat este un schelet cu un blat de lucru instalat pe ea. În practică, mulți meșteri de casă echipează acest design cu cutii de instrumente pentru a păstra dispozitivele tehnologice necesare lucrărilor productive.

Nu trebuie să uităm de iluminatul local. Pentru a face acest lucru, este admisă montarea unui dispozitiv de iluminare pe planul mesei de scule, care oferă o vizibilitate suficientă la locul de frezare.

Pe baza majorității dispozitivelor moderne, canelurile au fost deja realizate, acestea sunt folosite pentru fixarea sculei pe placa de montare. Dacă nu există astfel de găuri, atunci va trebui să le faceți și să le filați. La montarea dispozitivului pe mașină, trebuie respectate toate măsurile de siguranță.

Materiale necesare

Pentru fabricarea independentă a blaturilor, va fi necesară utilizarea următoarelor materiale - metal laminat sau bare din lemn. Prelucrarea lor va necesita utilizarea unei polizor unghiular. Prezența unui ferăstrău pentru metal nu dăunează, desigur, toate lucrările ar trebui să fie efectuate folosind un instrument de măsurare - bandă de măsură, unghiul și nivelul de oțel.

Scheletul de sub blat este realizat din bare de lemn sau profil metalic. Trebuie menționat că structura din lemn va avea o rigiditate și rezistență mai mică, din păcate, copacul se poate usca. Nu trebuie să uităm de vibrațiile care apar în timpul funcționării routerului.

Pentru fixarea blatului pe bază, este necesară utilizarea de elemente de fixare filetate, atunci când se instalează pe loc, este necesar să se facă capetele încastrate în corpul blatului.

Faceți un blat

Una dintre caracteristicile cheie ale unei mese de frezare este înălțimea deasupra podelei. Ergonomia modernă sugerează că înălțimea optimă a tăbliței de la podea se situează în intervalul 800 - 900 mm. Suporturile reglabile pot fi atașate suporturilor pentru masă. Acestea vă vor permite să reglați înălțimea blaturilor.

Pentru a obține dispozitivul de frezare pe desktop, luați capacul superior de la o masă de bucătărie inutilă. Sunt confecționate din PAL cu grosimea de 26 sau 36 mm. Suprafața unei astfel de plăci este acoperită cu plastic rezistent la uzură. Această acoperire asigură alunecarea normală a produsului semifabricat în timpul prelucrării. Pentru masă, este permisă utilizarea MDF sau PAL cu o grosime de 16 mm și mai mare.

Gura de ieșire a tăietorului este dificil de realizat folosind un instrument de tăiere rotund, astfel încât rafinarea acestuia la dimensiunile dorite va trebui să fie făcută folosind un fișier.

Construim o bază solidă

Partea inferioară a scheletului trebuie să fie proiectată și fabricată astfel încât nimic să nu interfereze cu lucrătorul. În mare parte, patul are următoarele dimensiuni 900x500x1500 mm.Baza capului de frezare trebuie să fie rezistentă la influențele externe, în special la vibrații. Această componentă a unității de frezare este cea care reprezintă cea mai mare parte a sarcinii. Baza - un schelet realizat din metal laminat sau blocuri de lemn. Pe acest cadru și setați desktopul.

Masa polivalentă începe să fie montată odată cu instalarea blaturilor pe scheletul deja asamblat. O placă de instalare la locul unde trebuie instalată în conformitate cu cerințele documentației de lucru și conturează silueta acesteia. Apoi, urmând conturul, trebuie să selectați un strat de material. Pentru aceasta se folosește o freză manuală cu o moară de 6-10 mm. Mărimea cavității trebuie să fie astfel încât placa de montare să fie completă cu planul desktopului.

Am tăiat baza de lucru

Deoarece blatul are o grosime semnificativă de 16 mm, placa de montare trebuie să fie puțin mai mică. Cu toate acestea, ar trebui să fie durabil, în ciuda faptului că faceți un tabel pentru utilizare manuală. Pentru fabricarea plăcii se folosesc foi de oțel sau textolit cu grosimea de 4-8 mm. Dimensiunile plăcii de montare trebuie să corespundă dimensiunii bazei instalației de frezare. Amplasarea dispozitivului de frezare în sine și a plăcii de montare se realizează prin orificiile care există deja în baza frezei. Dacă nu sunt acolo, atunci va trebui să fie găurite și tăiate în fire.

Dimensiunile și așezarea ochilor pentru îmbinarea plăcii de montaj și a carcasei trebuie să fie proporționale între ele. Pentru a evita erorile la fabricarea plăcii de montare, este recomandat să faceți o schiță în avans, pe care sunt indicate dimensiunile acesteia, sunt indicate și locația găurilor și dimensiunea firului.

Urmărește videoclipul: Masă pentru freza "de mână" home made (Aprilie 2020).

Loading...

Lasă Un Comentariu