Care sunt scaunele

Fotoliul este un atribut integral al unei case moderne. Mult timp au trecut zilele în care această piesă de mobilier era considerată un lux pe care doar bogații și-l puteau permite. Astăzi, în magazinele de mobilă sunt scaune pentru toate gusturile. Gama de modele, opțiuni de cadru și materiale de tapițerie este pur și simplu uriașă.

Care sunt locurile în funcție de diverse criterii

Uneori, alegerea unui scaun potrivit nu este ușor. La urma urmei, există numeroase tipuri și criterii de selecție. În primul rând, diferă în ceea ce privește designul:

 • cadru;
 • frameless.

Există o diviziune în scopul propus. Fotoliile sunt:

 • birou, având adesea un aspect oficial strict și tapițerie din piele sau textile;
 • conceput pentru agrement și relaxare.

Tipuri de scaune în funcție de materialul de fabricație

Alegerea unui scaun pentru locuință, ar trebui să acordați atenție nu numai aspectului său. Pentru ca mobilierul să dureze mai mult, este important să știți din ce materiale este confecționat. Cel mai adesea sunt făcute din diverse combinații de lemn, metal, rattan și uneori chiar și sticlă.

IMPORTANT. Ramele sunt adesea confecționate din PAL, plastic sau MDF. Dacă este posibil, ar trebui să evitați cumpărarea de mobilă din aceste materiale, deoarece acestea pot elibera substanțe toxice.

Țesătura tapițerie este de asemenea importantă. Există mai multe tipuri de tapițerie, cu toate acestea, următoarele sunt cele mai populare:

 1. textile;
 2. piele;
 3. piele;
 4. velur;
 5. turma.

REZUMAT. Atunci când alegeți un scaun, este foarte important să acordați atenție siguranței. Asigurați-vă că cereți vânzătorului să afișeze pașaportul produsului și să cunoască caracteristicile acestuia.

Tipuri de fotolii după mărime

Mărimea acestui mobilier depinde adesea de scopul și dimensiunile camerei în care va fi amplasată. Deci, la birou, cele mai potrivite sunt scaunele compacte, moderat rigide. Pentru bucătărie și dormitor, cele mai potrivite sunt cele compacte cu cadru solid sau semi-scaune cu cotiere mici. În sufragerie vă puteți permite să puneți masiv și moale, cel mai bun pentru relaxare.

Tipuri de fotolii în funcționalitate

În funcție de funcționalitate, următoarele tipuri sunt împărțite.

 1. Standard. Cel mai comun tip. Principala diferență este setarea obligatorie pe suporturi. Pot fi curbate sau drepte. Adesea, pe lângă astfel de produse sunt pufurile, cotierele sau suporturile laterale.
 1. Transformers. Cel mai des utilizat în apartamente mici. Acestea pot fi așezate într-un pat și echipate cu o masă mică, care va servi ca o cască de cap.
 1. Recliners. Una dintre cele mai scumpe de pe piața de mobilă. Dotat cu un mecanism mecanic sau electric special care vă permite să setați spătarul în orice unghi.
 1. Rocking. Ele vor fi o adevărată mântuire pentru cei care au probleme cu somnul. Netezirea lină calmează nervii, te relaxează și te pune într-o stare de somnolență.

Tipuri de scaune de birou

Scaunele de birou prezentate pe piața de mobilă sunt împărțite condiționat în 3 grupuri:

 • Pentru angajați. Principala cerință pentru aceștia este ergonomia și comoditatea, deoarece lucrătorii de birou își petrec cea mai mare parte a zilei în ei. Adesea sunt echipate cu mecanisme care vă permit să reglați înălțimea scaunului și unghiul de înclinare a spătarului.
 • Pentru vizitatori. Pentru aceste modele se folosește adesea o bază simplă, dar puternică, iar tapițeria este realizată din materiale rezistente la uzură. Le lipsește complet mecanisme de reglementare.
 • Pentru directori. Majoritatea modelelor de acest tip au dimensiuni mari și sunt, de asemenea, echipate cu un set de funcții care vor oferi capului un confort maxim și vă vor permite să reglați produsul astfel încât să se potrivească formei și a se potrivi.

Sperăm că această clasificare vă va ajuta să alegeți scaunul potrivit pentru toate ocaziile.

Urmărește videoclipul: Scaune stock sau sport??? BMW E92 #26 (Aprilie 2020).

Loading...

Lasă Un Comentariu