Creaks computer scaun ce să facă

Un scaun de calculator te-a servit cu fidelitate, a susținut confortabil spatele, a călcat în tăcere în jurul camerei, dar odată a început să scârțâie dezgustător. Este enervant și distrage de la muncă. Dar nu vă grăbiți să aruncați un scaun și să cumpărați unul nou, cel mai adesea problema poate fi rezolvată acasă fără costuri speciale.

Motive: motivul pentru care scaunul computerului începe să crească

 • Șuruburile au fost desfăcute între piese sau au fost strânse slab chiar și în faza de producție.
 • Unsoarea care a fost pe rulmenți și îmbinări s-a uscat.
 • Din cauza pieselor de proastă calitate sau a funcționării necorespunzătoare, montura s-a rupt. În acest caz, nu puteți face fără a cumpăra piese suplimentare sau ajutorul unor specialiști.
 • De asemenea, motivul poate fi în praful obișnuit, care s-a acumulat în fisuri și împiedică mecanismele să funcționeze așa cum era de așteptat. În acest caz, o demontare și curățarea minuțioasă a scaunului va ajuta.

În ce locuri îl creste

HELP! Înainte de a începe lucrul, așezați ceva pe podea dacă nu doriți să îl pătați cu praf.

În primul rând, deconectați spătarul de pe scaun, astfel încât să fie mai convenabil să-l întoarceți și să îl inspectați. În spatele este un șurub mare cret, deșurubați-l și trageți spatele în sus - va ieși cu ușurință de la ghidajul metalic. Acum, deșurubați cel de-al doilea șurub ondulat sub scaun și separați de partea în formă de L. Cu scaunul rezultat pe roți, munca este deja mai ușor de făcut.

 • Dacă scaunul de birou crește în timp ce se mișcă, inspectați rotile. Adesea, resturile mici sau praful înfundat în decalaj provoacă un sunet neplăcut. Murdăria poate fi îndepărtată cu un obiect îngust, lung sau aruncată cu o cutie de aer comprimat.
 • Dacă se aude un scârțâit în timp ce scaunul se rotește, problema poate fi în liftul cu gaz. Aceasta este partea responsabilă pentru reglarea înălțimii scaunului, torsiunea în jurul axei sale și funcția arcului (reducerea sarcinii când stai pe scaun). Pentru a inspecta ascensorul de gaz, întoarceți scaunul și găsiți încuietorul din mijlocul crucii. Îndepărtați șaibă agățând fila, îndepărtați cu grijă ascensorul de gaz și ungeți rulmenții, garniturile și alte piese. Dacă auziți încă un scârțâit sau faceți clicuri, atunci problema poate fi mai gravă și va fi necesară o înlocuire. Un nou ascensor pe gaz va fi în continuare mai ieftin decât cumpărarea unui scaun.
 • Multe scaune au un „loc dureros” - un mecanism de balansare. Scaunul este controlat de piastra, un șurub cu arc sau un mecanism centrat (îl veți recunoaște prin mânerul de lipire). Adesea, problema se află într-o cusătură explozivă a piastrului. Verificați elementele de fixare și strângeți șuruburile cu o șurubelniță, dacă este necesar. Se întâmplă ca după strângerea șuruburilor să slăbiți rapid din nou - aici veți veni în ajutorul lipiciului PVA obișnuit sau al oricărui altul - turnați câteva picături în lumen și strângeți-l bine. Nu întoarceți structura până când lipiciul nu s-a uscat complet.
 • Când se aude pârâul din mecanismul în formă de L când se schimbă poziția spatelui, trebuie să îndepărtați colțurile laterale, ridicându-le cu o șurubelniță plană - acestea sunt interconectate de zăvoare din plastic, deci procedați cu atenție pentru a nu le deteriora. Ștergeți interiorul cu o cârpă, adăugați grăsime la arc și înlocuiți dopurile.
 • Dacă cotierele sunt libere, strângeți șuruburile.
 • Demontați spătarul dacă există un creak în el.

Instrucțiuni despre cum să dezasamblați spatele unui scaun

Ați deja deconectat spătarul de pe scaun și de partea în formă de L.

Șuruburile care vă interesează sunt amplasate în partea inferioară a spatelui, pentru a ajunge la ele, a trage carcasa din plastic sau a o ridica cu un obiect plat subțire.

În interior, o inserție metalică este de obicei atașată la un cadru de placaj. Este necesar să verificați fiabilitatea fixării, dacă este necesar, strângeți șuruburile și ungeți toate locurile suspecte.

IMPORTANT! În orice etapă a dezasamblării, este important să nu exagerați. Dacă ceva nu funcționează, examinați dublu piesa pentru zăvoare și șuruburi. În caz contrar, veți pierde timpul sau veți sparge ceva pe care a trebuit să îl deșurubați.

Cum se unge un scaun

 • Cel mai adesea, lubrifiați piesele înrudite cu WD-40. Conține un solvent și ulei mineral, care facilitează alunecarea și protejează suprafața de umiditate. Vedashka este convenabil de utilizat acasă, deoarece este făcut sub formă de aerosol și vine cu un nas lung și îngust - pentru a fi aplicat cu atenție pe locuri greu accesibile.
 • Puteți utiliza solidol sau jeleu de petrol.
 • O va face orice lubrifiant pentru echipament, care a fost folosit anterior pentru balamalele ușilor sau pentru mașina de cusut.
 • Nu luați ulei vegetal sau produse cosmetice - chiar dacă există un efect, acesta va dura o perioadă scurtă de timp.

IMPORTANT! Majoritatea lubrifianților pot avea un miros neplăcut sau pot fi chiar toxici. Asigurați-vă că ventilați camera după utilizarea acestora.

Îngrijirea scaunelor

Pentru a-ți menține scaunul renovat mai mult timp, respectă câteva reguli simple.

 • Nu vă plimbați pe un scaun cu un mecanism de balansare fix - distrugeți ascensorul de gaz și nu va rezista mult timp la o astfel de încărcare.
 • Nu stați brusc pe un scaun, la o scară largă - pentru a nu-l supraîncărca.
 • Pentru a curăța scaunul, utilizați detergenți ușori pentru a evita deteriorarea pieselor cu substanțe chimice agresive și pentru a accelera uzura acestora.
 • Verificați în mod regulat fiabilitatea șuruburilor și adăugați grăsime ori de câte ori este posibil, pentru a nu face scaunul să se demonteze și să se repare complet.

Concluzie

Mobilierul confortabil pentru muncă și timp liber nu este doar confortul momentan, ci și o problemă de sănătate. Multe probleme cu coloana vertebrală și articulații sunt cauzate tocmai de poziția incorectă a corpului în timpul zilei. Alegeți cu atenție un scaun și aveți grijă de acesta pentru a evita problemele mari pe viitor.

Urmărește videoclipul: Where are electrical fuses located in Audi Q7? (Ianuarie 2020).

Loading...

Lasă Un Comentariu