Cum să speli sângele de pe canapea

Din diferite motive, picături de sânge pot ajunge pe canapea. Acest fenomen apare de obicei de la animale care transportă bucăți de carne nu într-un bol, ci imediat pe canapea. Sau s-a întâmplat că cineva din familie i-a tăiat un deget cu un cuțit și, din neatenție, picăturile de sânge au căzut pe canapea. Pot fi multe motive, dar o astfel de pacoste provoacă un anumit disconfort și strică aspectul canapelei. Să ne dăm seama cum să abordăm acest lucru și să explicăm în detaliu cum puteți elimina petele de sânge de pe canapea.

Cum să speli sângele de pe canapea cu propriile eforturi

Desigur, nu este recomandat să duci canapeaua la uscător, și va dura mult timp. Puteți apela un specialist în curățarea mobilierului, dar este scump din punct de vedere al deșeurilor financiare. Este mai bine să folosiți metode dovedite și să eliminați sângele cu propriile eforturi. După ce ați petrecut 10 minute de timp liber, puteți curăța canapeaua.

Tapițerie din piele faux

Pentru început, înainte de a aplica metode de îndepărtare a petelor de sânge, testați pe o bucată de piele artificială și abia apoi treceți la treabă.

ATENȚIE. Nu orice produs de retragere poate face față petelor de sânge, pentru a nu perturba aspectul tapițeriei canapelei. Acest lucru trebuie luat în considerare în avans, astfel încât să nu existe probleme și să nu apară pete de lumină. După cum se spune: scapi de o problemă și apoi cu propriile mâini creezi următoarea.

Este necesară pregătirea unei soluții.

 1. Luați orice detergent pentru spălarea vaselor și adăugați o lingură de amoniac, apoi amestecați bine până la netezire.
 2. Apoi, coborâți peria cu o grămadă moale în compoziție, agitați ușor compoziția și începeți să frecați ușor în pete.
 3. După îndepărtare, tapetați tapițeria cu șervețele absorbante sau folosiți un burete.

IMPORTANT: Uscați bine zonele umede. Acest lucru este valabil mai ales pentru tapițerie în culori deschise, pe care rămân cercuri uscate.

Canapea din piele autentica

Pielea autentică este un material sensibil și, prin urmare, necesită o atenție sporită.

ATENȚIE. Folosind fonduri, încercați să nu lăsați pete chel care strică aspectul canapelei. De asemenea, nu zgâriați cu obiecte ascuțite și nu folosiți cârpe dure dure pentru curățare sau ștergere. Aceste articole vor deteriora pielea naturală și vor lăsa zgârieturi adânci.

Compoziția soluției. Umezim săpunul de rufe astfel încât să se obțină o suspensie groasă, apoi adăugăm 1 g de acid citric, 15-20 ml de apă și amestecăm până la dizolvarea lămâii. Apoi se aplică pe pat și se lasă 3 minute, apoi se șterge restul cu o cârpă umedă. Dacă pata rămâne, atunci repetați procedura, dar reduceți timpul la 2 minute. Ștergeți din nou reziduurile și uscați bine zonele umede.

Modul original. Luați 0,5 Coca-Cola și puneți la fiert. Timp de fierbere 1 minut. Apoi umezeste buretele si freaca doar petele. Acționează instantaneu și verificat de mai multe ori.

ATENȚIE. Această metodă este potrivită pentru orice culoare din piele autentică.

Țesătură

Tapițerie, poate fi de diferite calități, una este pictată, iar cealaltă nu. Acest aspect important trebuie luat în considerare. Tapițeria din China, destul de des are proprietatea umidității de a pierde strălucirea țesăturii.

ATENȚIE. Faceți un test preliminar pentru compoziția soluției. Și dacă totul este bine, atunci preluați eliminarea petelor de sânge.

Prima cale. Acțiunile dvs.:

 1. Se înmoaie un tampon de bumbac în apă, se strecoară ușor, astfel încât apa să nu scurgă, apoi se scufundă în sifon.
 2. Frecați petele într-o mișcare circulară. De obicei, această compoziție acționează instantaneu.
 3. Apoi îndepărtați toate reziduurile și înmuiați ușor cu un alt tampon.
 4. Uscarea suplimentară a tapițeriei este necesară.

Al doilea mod:

 1. Umezeste buretele in peroxid de hidrogen si umezeste petele.
 2. Se lasă la spumat un timp. Peroxidul va coroda sângele suficient de repede și nu va lăsa dungi. Procedura durează până la 3 minute.
 3. Ștergeți cu un prosop umed și lăsați să se usuce.

A treia cale:

 1. Puteți face față problemei dacă utilizați un gel de spălat vase. Turnați 10 ml de gel în 50 ml de apă, apoi spuma și aplicați spumă pe perie.
 2. Mai departe, pornind de la marginile spotului și apropiți-vă încet spre mijloc, lăsați timp de 3 minute.
 3. Îndepărtăm rămășițele cu o cârpă umedă și apoi folosim o cârpă uscată.

A patra cale pentru tapițerie ușoară:

 1. Ia 5 buc. comprimate de aspirină, pre-măcinare la pulbere.
 2. Apoi turnați pulberea finită în 200 ml de apă caldă la temperatura camerei cu o lingură pentru a accelera procesul de dizolvare.
 3. Se aplică pe petele de sânge și se lasă aproximativ 15 minute.
 4. Se clătește cu apă simplă și se șterge cu un prosop absorbant.

ATENȚIE. Pentru pete încăpățânate și uscate, crește timpul până la 25 de minute.

Cum se șterge sânge uscat de pe canapea

Desigur, este mai bine să scapi de petele de sânge imediat ce apar, dar există momente pe care proprietarii nu le-au putut observa imediat. Nu contează, vom ajuta să facem față sângelui uscat de pe canapea și vom da sfaturi practice.

 • Luați 3 grame de acid boric și amestecați în 20 ml de apă, apoi aplicați suspensia rezultată pe sângele uscat și lăsați 15 minute. Apoi îndepărtați reziduul și clătiți cu o mână umezită cu apă. Apoi usucați canapeaua bine.
 • Sare de mare. Cu ajutorul sării de baie de mare, scăpăm de petele uscate și lipicioase. Luați 20 g sare de mare, turnați 50 ml apă, amestecați. Apoi, se adaugă 10 ml de amoniac în compoziția rezultată și se aplică pe zonele uscate. Așteptăm 20 de minute și eliminăm reziduurile cu un burete. Apoi facem uscare rapidă folosind un ventilator sau uscător de păr.

IMPORTANT. Nu folosiți uscătorul de păr în regim maxim când uscarea, curgerea prea caldă a aerului poate forma o crustă curată.

 • Compoziție de mare viteză. Pentru o linguriță de amidon de cartof, se adaugă 40 ml peroxid de hidrogen și se adaugă 50 ml de apă caldă. Cu această compoziție, se aplică pe suprafața petelor și se lasă 25 de minute. Se scutură resturile și se clătește cu apă simplă, trebuie doar să respectați norma de umezire, nu o udați prea mult. Apoi, uscați după cum urmează: puneți un prosop absorbant pe un loc umed și călcați-l cu un fier fierbinte.
 • Un mod nou. Udați locul cu sifon și stropiți-l cu sare. Lasa-l sa absoarba sarea. Lăsați-l timp de 30 de minute. Dacă este necesar, repetați procedura. Această metodă permite utilizarea bulelor pentru a pătrunde adânc în centrul atenției și a înmuia sângele. Iar acțiunea sării, vă permite să absorbiți masa uscată. După proces, pur și simplu îndepărtați reziduurile și dacă trebuie să aplicați același mod a doua oară. Imediat ce locul devine curat, îndepărtați prosopul cu puțină presiune, acest lucru va ajuta la eliminarea excesului de apă de la suprafață.

CONTEXT. O abundență de apă care pătrunde adânc în canapea cu metodele de frecare a petelor de sânge duce la stricarea rapidă. Prin urmare, aplicați cu atenție formulări care conțin apă.

Acum, știind toate complexitatea eliminării petelor de sânge de pe canapea, puteți face față rapid acestei probleme singur, fără a atrage persoane neautorizate.

Loading...

Lasă Un Comentariu