Cum să pictezi un dulap

Mobilierul este o parte integrantă a oricărei încăperi, îndeplinind nu numai funcția sa principală de a stoca lucrurile, dar și de a decora o cameră și de a-i conferi un aspect finit. Cu toate acestea, în timp, suprafața se întunecă, se uzează și, mai degrabă, strică decorarea locuinței, decât să o suplimenteze, ceea ce ridică întrebarea rezonabilă: merită să cumpărați un produs nou sau să îl restaurați pe unul vechi? Este mai ușor și mai rapid să cumpărați mobilă nouă, dar reparația vă permite să îi dați un aspect unic neobișnuit, pentru a realiza fanteziile dvs. de design.

Deci, cum să pictezi dulapul, astfel încât să-i mulțumească proprietarului său mult timp?

Cum să pictezi dulapul

Primul lucru de făcut este să scoateți piesele detașabile (balamale, mânere), precum și să scoateți sertarele și să scoateți ușile.

Este important. Dulapul trebuie vopsit în aer liber sau într-o zonă bine ventilată.

Pentru a efectua lucrarea ar trebui să se pregătească:

 • 3-4 cutii pulverizate de email acrilic, care este suficient pentru o pictură în două straturi;
 • Lacuri acrilice pulverizate mat sau lucios;
 • Mascare bandă de hârtie;
 • Mănuși de protecție, ochelari de protecție și un respirator;
 • Capacitate cu apă și zdrențe;
 • Film sau ziar;
 • Solventul;
 • Șmirghel fin.

Dacă zgârieturile adânci și alte daune sunt prezente pe suprafața dulapului, atunci chitarea și grundul auto vor fi în plus necesare pentru a le elimina. În loc de vopsea spray și lac, puteți utiliza materiale obișnuite în bănci și perii.

Emailul acrilic este preferat datorită culorilor sale saturate, ușurinței de diluare cu apă simplă și lipsei de miros. Dacă faceți o greșeală în timpul procesului de vopsire, atunci este ușor să o remediați pur și simplu ștergând zona cu o cârpă umedă. În plus, câștigă o rezistență mai mare pe măsură ce se usucă.

Caracteristici de vopsire a dulapului din PAL

Cum să pictezi un dulap din PAL cu propriile mâini? Restaurarea produsului este precedată de îndepărtarea stratului anterior de vopsea, pentru care se folosește șmirghel, în timp ce suprafața trebuie curățată anterior cu o cârpă.

Fii atent. După utilizarea șmirghelului, asigurați-vă că praful nu rămâne în colțuri sau fisuri.

Este destul de simplu să pictezi un dulap din PAL cu propriile mâini. Trebuie să înțelegeți că suprafața mobilierului din PAL nu absoarbe bine vopseaua, prin urmare, uscarea completă va necesita ceva timp, în timp ce temperatura aerului din cameră nu trebuie să fie mai mică de 16 grade. Pentru a realiza modele trebuie utilizat un stencil și pentru a evita denivelările și scursurile, suprafața pictată trebuie așezată pe orizontală.

Liniile subțiri și cele mai dificile locuri nu vor lua multă putere dacă utilizați sfaturi speciale pentru cutii de pulverizare sau perii mici.

Cum să pictezi un dulap vechi în alb și alte culori

Cum să pictezi un dulap vechi în alb? Procesul de vopsire a unui dulap din PAL nu este dificil și are loc în mai multe etape:

 1. Aplicație de grund. O etapă obligatorie, deoarece contribuie la uscarea mai rapidă a vopselei, în timp ce nuanța finală va fi saturată și luminoasă. Înainte de a aplica vopseaua, așteptați ca grundul să se usuce complet.
 2. Pictura. Ar trebui să existe mai multe straturi, ceea ce va permite realizarea unei colorații uniforme. Atunci când le aplicați cu o perie, ar trebui să fie condus dintr-o parte în alta, și pentru a evita amestecarea culorilor, dacă există mai multe, este ușor de utilizat la marginile benzii de mascare. Este nevoie de aproximativ trei zile pentru a usca complet produsul actualizat.
 3. Ultimul pas va fi lăcuirea dulapului. Lacul cu nuanțare îi va conferi o nuanță frumoasă, iar luciul - luciu. Acoperirea lor cu mobilier oferă o rezistență mai mare la abraziune și, de asemenea, crește durabilitatea acesteia.

Restabilirea mobilierului vechi este de preferat, deoarece în fabricarea sa, de regulă, au fost utilizate materiale naturale durabile. În plus, de multe ori are un design complex complex. Din acest motiv, nu vă grăbiți să o trimiteți la depozitul de gunoi - pictat bine, ea va câștiga o viață nouă și vă va încânta mai mult de un an.

Urmărește videoclipul: Pictură pe. . haine! (Aprilie 2020).

Loading...

Lasă Un Comentariu