Este posibil să uscați telefonul cu un uscător de păr

Cu o situație în care telefonul se ude, toată lumea se poate confrunta. Un dispozitiv mobil poate cădea într-o chiuvetă sau toaletă. În cele mai multe cazuri, acest lucru duce la o defecțiune a telefonului, ceea ce înseamnă că trebuie să cumpărați unul nou. Câteva sfaturi vă vor ajuta în rezolvarea acestei probleme.

Cu o orientare rapidă și fără panică, telefonul mobil poate rămâne în stare de funcționare. În unele cazuri, acțiunile independente sunt suficiente, fără a contacta un serviciu specializat.

În primul rând, trebuie să scoateți imediat dispozitivul din apă. Porturile pentru căști, încărcarea și alte deschideri permit umiditatea să treacă rapid. După îndepărtarea carcasei, ștergeți-o cu grijă cu un prosop de hârtie sau terry, scoateți bateria din telefon.

IMPORTANT! Aveți grijă să nu înfundați culoarea portului de prosoape sau hârtie.

Cardurile SIM sunt destul de rezistente la daune, inclusiv fiind sub apă, dar trebuie de asemenea eliminate și șterse. Procedăm la fel cu cardurile de memorie (dacă există).

După dezasamblarea pieselor, trebuie să verificați dacă telefonul este deteriorat în apă. Smartphone-urile moderne sunt echipate cu un indicator alb special. Este amplasat în conectorul bateriei. Dacă indicatorul devine roz sau roșu, dispozitivul este deteriorat grav. Lucrări de reparații necesare.

După extragere, așezăm toate componentele pe un prosop de hârtie sau terry. Dispozitivul și părțile sale trebuie să fie întoarse periodic, astfel încât umiditatea care se află în interior să-și găsească drumul către suprafață.

În faza inițială, aceste acțiuni vor fi suficiente pentru uscarea și reanimarea dispozitivului mobil.

IMPORTANT! Dacă telefonul a fost conectat la încărcare în timpul unei căderi, este strict interzis să îl scoateți, deoarece apa este un conductor de curent. Ar trebui să solicitați ajutor de la un specialist.

Fen a primit mult timp apelul asistentului șef pentru fiecare fată. Cu acesta, vă puteți usca rapid și să vă modelați părul. Mulți folosesc un uscător de păr pentru a usca rapid hainele.

Când telefonul cade în apă, gândul de a-l usca cu un uscător de păr vine unul dintre primele. Cu toate acestea, aceste acțiuni ar trebui abandonate - nu puteți arunca gadgetul cu un uscător de păr. Suflarea cu uscător de păr, chiar și în mod blând, va contribui la deteriorarea situației. Aerul de intrare conduce picăturile de apă mai adânc în carcasă. Aceasta duce la o defecțiune a dispozitivului. După astfel de reparații, va trebui să achiziționați un smartphone nou.

Expunerea la aer cald de la un uscător de păr poate topi unele dintre componentele fragile ale telefonului. Aerul cald va accelera oxidarea pieselor individuale, probabilitatea coroziunii va crește.

Concluzie: ar trebui aruncată utilizarea unui uscător de păr pentru uscarea unui dispozitiv mobil.

După ce toate componentele sunt scoase și dezasamblate, este mai bine să părăsiți dispozitivul pentru o perioadă. Puteți utiliza unele metode care vor ajuta la accelerarea procesului de uscare.

Câteva metode suplimentare:

  1. Un aspirator, spre deosebire de un uscător de păr, poate ajuta la repararea dispozitivului. Scoateți peria din furtun, porniți modul normal. În timpul procesului de uscare, trebuie să întoarceți aparatul în mod regulat, astfel încât să nu rămână apă în exces. Acest proces este destul de lung, dar furtunul va îndepărta în mod sigur excesul de umiditate din carcasă. Este important să nu direcționați furtunul prea aproape de aparat.
  2. În locul unui aspirator, este potrivit și un ventilator. Telefonul trebuie să fie situat la o distanță scurtă de ventilator.
  3. Excesul de lichid este bine absorbit de bilele de silicon sau de orez. Colectăm boabele de orez în recipient, introducem dispozitivul în interior și, de asemenea, topim cu orez. Este important să se creeze o condiție de etanșare, așa că închideți vasul cu un capac. Recipientul trebuie lăsat peste noapte. Un astfel de proces este unul dintre cele mai lungi, dar mai eficiente.

IMPORTANT! Introducerea unui dispozitiv umed într-un cuptor cu microunde este strict interzisă. Astfel de acțiuni vor duce la eșecul final al dispozitivului. În plus, un telefon plasat în interiorul camerei cu microunde poate provoca o explozie.

Dacă după o reparație preliminară, smartphone-ul încă nu se aprinde, este necesar să verificați performanța bateriei prin conectarea la un alt dispozitiv al acestui model. Dacă bateria funcționează, problema este cipurile proaste. Datorită umidității, plăcile se corodează și se oxidează rapid. În acest caz, este necesar un sfat de specialitate.

Fără un telefon mobil, viața unei persoane moderne a devenit aproape imposibilă. Dacă este neglijat, dispozitivul poate suferi de multă umiditate. Cunoscând succesiunea corectă a acțiunilor, puteți repara telefonul singur.

Urmărește videoclipul: 20 полезных автотоваров с Aliexpress, которые упростят жизнь любому автовладельцу Алиэкспресс 2019 (Martie 2020).

Loading...

Lasă Un Comentariu