Rafturi în baie faceți-vă singuri

Raftul a devenit mult timp o piesă de mobilier independentă. Încorporate, unghiulare, montate sau montate pe podea - sunt confecționate din diverse materiale, iar valoarea și funcționalitatea lor cu greu pot fi supraestimate. Baia ar trebui să fie cât mai confortabilă, iar rafturile de aici sunt foarte importante. Unele modele pot fi realizate cu propriile mâini, în timp ce le pot monta organic în interior.

Cu toții suntem obișnuiți cu confortul și încercăm să ne echipăm viața în cel mai convenabil mod. Păstrarea unei băi în ordine nu este ușoară din cauza numeroaselor sticle, borcane, flacoane cu produse de îngrijire personală și produse de curățare casnice. A face un astfel de accesoriu este chiar realist. Un raft de baie pentru baie poate avea mai multe avantaje:

 • Ideal pentru interiorul băii;
 • Puteți utiliza materialul de care aveți nevoie;
 • Puteți alege orice acoperire pentru produsul dvs.;
 • va fi dimensiunea și forma de care aveți nevoie.

Înainte de a te apuca de afaceri, trebuie să decizi cu privire la designul raftului, dimensiunea acestuia și materialul din care va fi făcut.

IMPORTANT! Înainte de fabricație, determinați locația raftului său în baie. Funcționalitatea și capacitatea de utilizare a produsului vor depinde de aceasta.

Pentru a face un raft cu propriile mâini, trebuie să aveți nu numai setul necesar de unelte și materiale de înaltă calitate, dar și dorința de a face baia mai convenabilă și mai practică.

Rafturile pot fi orice îți plac, totul depinde de gustul și preferințele tale, dar în unele cazuri, dimensiunea băii limitează posibilitățile, iar apoi alegerea devine evidentă. În astfel de cazuri, este mai bine să navigați în tipurile de rafturi și în zonele lor de aplicare.

Tabel: tipuri de rafturi

vedereCum să aplici
detașabilUn astfel de raft trebuie montat pe perete, oricând poate fi îndepărtat și agățat în alt loc. O opțiune excelentă atunci când remodelați sau schimbați interiorul băii.
suspensiePrincipiul este același cu cel detașabil - este montat pe perete.
unghiularPotrivit pentru o cameră îngustă mică, unde fiecare centimetru de spațiu este utilizat rațional.
în aer liberUn astfel de raft își va găsi aplicația într-o baie mare.
Staționat sau încorporatDe regulă, acestea sunt nișe sau produse care nu pot fi instalate.
balamaleRaftul poate reduce vizual spațiul folosit în camere spațioase.

Trebuie să ne amintim că baia are umiditate ridicată, deci trebuie să alegeți materialul potrivit pentru ca produsul finit să dureze mai mult de un an, păstrându-și proprietățile și scopul. Raftul pentru baie poate fi confecționat din astfel de materiale:

 • oțel inoxidabil
 • sticlă;
 • din plastic;
 • un copac;
 • gips-carton.

Indiferent de materialul pe care îl alegeți, în primul rând, acesta trebuie să fie de înaltă calitate, pentru că este mai bine să îl faceți o dată și pentru mult timp, decât să actualizați interiorul băii cu rafturi de calitate îndoielnică în fiecare an.

În cele mai multe cazuri, baia este mică, deci raftul trebuie amplasat astfel încât să fie convenabil să ajungă la obiectele amplasate pe ea. Când decideți locația sa, veți putea să vă gândiți la următoarele întrebări, și anume:

 • selectați materialul corespunzător;
 • conturați succesiunea acțiunilor dvs., faceți un plan;
 • decide asupra dimensiunii viitorului produs;
 • Alegeți hardware-ul corespunzător.

Toate materialele și piesele necesare sunt de vânzare, astfel încât să puteți face cu ușurință un raft care să răspundă tuturor așteptărilor.

IMPORTANT! Înainte de a începe munca, asigurați-vă că aveți toate instrumentele necesare: burghiu, șurubelniță, puzzle, dibluri, bandă de măsurare, elemente de fixare gata și piese de lucru.

În timpul procesului de instalare, este mai bine să utilizați un nivel și un marker. Deci, corectați cu exactitate un produs în mod orizontal. În plus, vom lua în considerare caracteristicile fabricării și instalării rafturilor din diverse materiale.

Raft de sticlă

Construcțiile din sticlă arată atractiv și elegant. Este necesar să alegeți materii prime cu o grosime de 5-6 mm, atunci produsul finit va fi nu numai frumos, dar și durabil. Sticla tăiată la dimensiune trebuie prelucrată de-a lungul marginilor, pentru a nu se răni în timpul instalării și utilizării ulterioare. Înainte de instalare, fixați suporturile folosind un nivel. După aceste lucrări, puteți introduce în siguranță sticla. Dacă baia are o nișă din gips-carton și doriți să introduceți sticlă în ea, procedura pentru efectuarea lucrărilor va fi aceeași. În timpul instalării, grosimea paharului trebuie să fie luată în considerare, parantezele trebuie selectate în raport cu aceasta. Acestea sunt de două tipuri: fără foraj, cu foraj. Pentru a face sticla strânsă pe suport și nu există pericolul de înțepătură, folosiți garnituri de cauciuc.

IMPORTANT! Luați în considerare sarcina atunci când utilizați un raft de sticlă. Nu o lăsați cu obiecte străine sau prea grele. Folosiți produsul în scopul prevăzut.

Cel mai bine este să folosiți opriri decorative, astfel încât obiectele să nu cadă de pe suprafața netedă a sticlei.

Raft de colț pentru cadă din lemn

Un raft situat în colțul băii nu fură spațiul, mai ales dacă este deja mic. Materialul pentru un astfel de produs poate fi diferit, dar mulți preferă lemnul, deși puteți folosi PAL. Grosimea materialului sursă trebuie să fie de cel puțin 16 mm. Întregul proces de fabricație poate fi împărțit în paragrafe.

 1. Marcați un punct pe o bucată de hârtie și desenați un cerc. Acest punct ar trebui să fie centrul. Radius alege-l pe cel de care ai nevoie. Trageți cercul pe materialul pregătit anterior. Pentru a tăia un cerc, aveți nevoie de un puzzle. Cu un pătrat, împărțiți cercul final în 2 părți egale, împărțiți jumătățile rezultate în alte 2 părți. Acum aveți 4 părți identice.
 2. În continuare, trebuie să faceți canelurile în șina unde doriți să montați piesele de lucru. Pentru a face acest lucru, instalați o șină de lemn în colț, marcați locația rafturilor superioare și inferioare. Împărți distanța dintre ele la jumătate, pentru a instala cele două rafturi din mijloc. Atașați raftul pe marcaj, conturați-l cu un creion pe ambele părți și faceți o tăietură în șină. Adâncimea de tăiere ar trebui să fie egală cu jumătate a suportului. Procedați la fel cu marcajele de pe șină. Asigurați-vă că raftul se încadrează foarte bine în canelură. Pe scăderile de lemn în sine, este de asemenea necesar să tăiați marginile, dar doar un pic. Pentru a face acest lucru, luați note cu un creion pentru a nu tăia excesul de material.
 3. Dacă nu doriți să faceți găuri în țiglă, puteți repara produsul finit folosind adeziv special de montare, pentru aceasta trebuie să aplicați lipici pe partea din spate a șinei. Când șina se prinde, introduceți rafturile. Nu are sens să fixați rafturile, deoarece acestea se potrivesc perfect în caneluri.

Crearea unui raft din gips-carton

Una dintre opțiunile bugetare - construcția de gips-carton. Procesul de fabricație este simplu și rapid. Pentru a face un astfel de raft, aveți nevoie de un profil CD și UD. Realizați un cadru din profil, fixându-l cu șuruburi. Este necesar să încălziți cadrul cu gips-carton. Structura finisată poate fi prevăzută cu dale sau mozaicuri. Dacă raftul este încorporat - o nișă, atunci se introduce sticla în el.

Decorarea unui raft pentru o baie, ar trebui să vă amintiți despre umiditatea ridicată. Un produs din lemn este cel mai bine acoperit cu o peliculă autoadezivă, va păstra materialul în forma sa originală, iar raftul va dura mulți ani. Nu este nevoie de decorarea excesivă a unui produs din lemn, deoarece aici întregul punct de vedere este în simplitate și naturalețe. Doar după dorință, este posibil să acoperiți un copac cu vopsele și lacuri potrivite în culori pentru interiorul băii.

IMPORTANT! Pentru a face raftul să se potrivească organic în interior, ar trebui să vă gândiți la elementele de decor și să le ridicați în același stil și culoare.

Structura de sticlă poate fi acoperită cu o peliculă mată, apoi obiectele care stau pe ea nu vor aluneca, sau nu vor instala o parte cu o formă neobișnuită. Ca decor, puteți folosi suportul, cu aur sau argint.

Un raft din plăci de gips-carton poate fi decorat cu bandă LED, lumini sau lămpi, dacă este în armonie cu interiorul general. Nișa poate fi pusă în interior cu plăci sau mozaicuri, se introduce sticla.

Opțiunile de decor vor depinde în totalitate de imaginația și gustul dvs. Principalul lucru este să găsiți cea mai bună opțiune care vi se potrivește complet.

Loading...

Lasă Un Comentariu