Este posibil să coaceți într-o aragaz lentă în folie

Plita lentă vă permite să coaceți mâncăruri delicioase și sănătoase, menținând în același timp cantitatea maximă de vitamine din produse. Pentru ca mâncarea să fie și mai suculentă și mai fragedă, poate fi pregătită folosind folie alimentară. În același timp, este important să știi cum să îl folosești corect pentru ca experimentele culinare să nu se încheie cu o defecțiune a aparatului de bucătărie.

Se poate folosi folie într-un multicooker

Procesul de gătire în vasul multicooker are loc datorită încălzirii treptate a produselor pentru o perioadă determinată, în timp ce se schimbă doar temperatura recipientului intern. Deoarece radiațiile cu microunde nu sunt utilizate pentru aceasta, este permisă utilizarea foliei alimentare într-un multicooker. Când este utilizat corect, face prepararea mai ușoară și mai rapidă.

Utilizarea foliei într-un multicooker are următoarele avantaje:

 • gătit uniform fără ardere;
 • conservarea suculenței alimentelor;
 • economisind timp la spălarea vasului;
 • posibilitatea de a găti fără a adăuga ulei.

Alimentele coapte sub această formă sunt mai puțin hrănitoare și mai sănătoase. Astfel de feluri de mâncare pot fi folosite în alimentație și dietă. Sucul din produse nu curge, ci rămâne în interior. Datorită acestui fapt, mai multe vitamine și nutrienți sunt depozitate în farfurie. Dacă coaceți pe o aragaz lent folosind folie, atunci nu există practic nicio urmă de mâncare și suprafața interioară a bolului poate fi curățată cu ușurință fără utilizarea unor produse de curățare suplimentare.

Înainte de a utiliza folia într-un multicooker, trebuie să citiți instrucțiunile pentru dispozitiv. Deoarece aluminiul este un metal, în unele modele, utilizarea sa este interzisă din cauza posibilei apariții a codului electric. Acest lucru poate duce la eșecul multicooker-ului.

IMPORTANT! În unele modele de multicookere, utilizarea filmelor din aluminiu este interzisă, deoarece acest material poate fi electrificat prin contactul cu suprafața vasului și poate provoca deteriorarea dispozitivului.

Dacă producătorul nu interzice utilizarea materialelor metalice în fișa tehnică, atunci este permisă utilizarea foliei, respectând măsurile de siguranță adecvate pentru lucrul cu dispozitivul.

Este demn de remarcat faptul că, în modele scumpe, mâncarea se încălzește uniform, fără utilizarea de materiale suplimentare, cu toate acestea, folia permite nu numai să păstreze căldura, ci și să facă procesul de gătire mai convenabil.

Reguli de coacere într-un multicooker în folie

Procesul de preparare a foliei include următoarele etape:

 1. Sunt preparate ingredientele.
 2. Totul este pliat într-o bucată de material pre-tăiată.
 3. Produsele împachetate sunt așezate bine pe partea inferioară a multicooker-ului.
 4. Felurile de mâncare sunt fierte în modul de coacere.

Cel mai convenabil mod de a plia ingredientele este de a plia sub formă de pungă. Pentru a face acest lucru, pliați panglica în jumătate, puneți toate produsele în centru, apoi îndoiți marginile pentru a nu se scurge sucul farfuriei. Unele rețete includ lăsarea unei mici găuri pentru eliberarea excesului de abur, astfel încât umplutura încălzită să nu explodeze și să sfâșie coaja.

IMPORTANT! Folosirea incorectă a materialelor auxiliare poate duce la deteriorarea suprafeței vasului sau a materialului arzător pe fundul rezervorului.

Se recomandă respectarea următoarelor reguli de coacere în folie:

 1. Produsele sunt acoperite cu partea strălucitoare a foii, în timp ce partea sa netedă rămâne la exterior.
 2. Dacă banda se lipește de fund, ungeți suprafața vasului cu o cantitate mică de ulei vegetal. De asemenea, acest lucru va ajuta la evitarea unei eventuale electrificări în contact cu vasul.
 3. Folia poate fi folosită ca material de garnitură pentru coacerea prăjiturilor și a plăcintelor. Înainte de a-l pune, este mai bine să încălziți puțin multicooker-ul. Căldura va permite filmului să se potrivească mai bine la suprafață.

Ce să ia în considerare atunci când alegeți o folie

Pentru utilizarea într-un aragaz lent, este cea mai potrivită o folie subțire și durabilă. Materialul gros și dur poate zgâria acoperirea cu teflon a vasului interior, iar filmul ieftin de slabă calitate va rupe la ambalarea produselor.

O folie de aluminiu bună nu trebuie să se sfâșie când este îndoită, poate fi ridată și rulată de mai multe ori. Ambalajul indică de obicei scopul materialului. Pentru gătit, ar trebui să îl utilizați pe cel care are marcajul "mâncare". Un astfel de aluminiu nu va fi dăunător atunci când este încălzit și nu va reacționa cu alimentele.

Este demn de remarcat faptul că un astfel de film nu este potrivit pentru depozitarea pe termen lung a produselor grase - în timp, aluminiul începe să se oxideze și produsele conținute în acesta nu pot fi consumate. Prin urmare, este mai bine să-l utilizați numai pentru gătit sau pentru depozitarea temporară a căldurii.

Utilizarea corectă a foliei în multicooker poate simplifica semnificativ procesul de gătire. Cu ajutorul său, este posibil să reținem căldura și să asigurăm o distribuție uniformă a temperaturii pe toate produsele. Dacă urmați toate recomandările enumerate, puteți crea feluri de mâncare neobișnuite și parfumate.

Loading...

Lasă Un Comentariu