Curatator de aer DIY

Principiul purificatorului de aer do-it-yourself pentru o casă, pe care oricine îl poate face, este același ca un aparat comercial - aerul poluat trece prin aparat (sistem de filtrare sau filtru unic) și procesul de curățare are loc.

Principiul funcționării unui purificator de aer de casă

Unele filtre pot utiliza adăugări atipice, rare la curățare - ionizarea aerului, procesarea acestuia cu radiații infraroșii și altele. Aceste completări sunt considerate unitare (extrem de specializate) și sporesc doar parțial efectul curățării într-un mod standard.

Opțiuni de fabricație DIY

Fiecare poate realiza un filtru pentru purificarea aerului cu propriile mâini. Este necesar doar să stabiliți în avans condițiile în care va funcționa și să alegeți umplutura potrivită pentru care să le filtrați.

Sistem de curățare a aerului pentru camerele uscate. Camere uscate - camere în care umiditatea este mai mică de 30%. Este foarte important să încercați să creșteți nivelul general de umiditate și, în niciun caz, să nu îl coborâți. Luați un recipient mic de apă și umpleți-l la jumătate.

Plasați un răcitor sau un ventilator pentru computer pe un capăt al containerului care rulează cu viteză mică. Fixați „sistemul de alimentare cu aer”, astfel încât să nu poată intra în apă - acest lucru poate duce la un scurtcircuit în sursa de alimentare. Datorită interacțiunii (pătrunderii) aerului cu apa, acesta este curățat și, de asemenea, există un proces de creștere a umidității. Puteți turna apă fierbinte în recipiente, astfel încât întreaga cameră să fie saturată de aburi.

Pentru camerele umede. Camerele umede (nivelul de umiditate mai mare de 60 - 75%) este mai bine să nu se umezesc suplimentar. Pentru un purificator de aer, în loc de apă, așa cum s-a descris mai sus, puteți utiliza sare de bucătărie standard.

Proprietățile sării îi permit să absoarbă umiditatea și să purifice. Pentru ca sarea să nu zboare departe de fluxul de aer, ar trebui să fie acoperită cu tifon sau orice alt material care nu l-ar fi chemat să se despartă de boabe mici.

Cu filtru de carbon. Se poate face un produs de curățare cu filtru de carbon dacă aveți suficient carbon activat. Puneți cărbunele în interiorul containerului și faceți mici găuri în el (puteți folosi un colț).

„Ventilatorul” trebuie așezat astfel încât să iasă aer din recipient, în loc să sufle fluxul în el. În plus, este necesar să acoperiți recipientul cu o cârpă, astfel încât „ventilatorul” să sufle doar aerul care poate circula prin mici deschideri, unde se află cărbunele.

Important! Pentru o mai mare eficiență, un astfel de produs de curățare poate fi ridicat pentru a ușura aerul din partea de jos a recipientului. Cărbunele nu afectează umiditatea în interior.

Instrucțiuni de utilizare

  1. Aparatul nu ar trebui să funcționeze prea zgomotos; zgomot puternic indică dificultăți cu alimentarea cu aer (motorul „se sufocă” și începe să funcționeze la viteze mari). De asemenea, acest lucru poate indica montarea nereușită a ventilatorului în sine.
  2. Umplutura pentru filtrare trebuie schimbată periodic; Nu uita de asta! Un filtru de casă nu vă poate aminti personal această procedură! Se recomandă să puneți o notificare pe telefonul dvs. mobil cu privire la data înlocuirii mediului de filtrare.
  3. Încercați să nu lăsați purificatoarele de aer de casă nesupravegheate. Orice aparat electric (în special de casă) necesită o vigilență și o îngrijire specială în timpul funcționării sale și nu trebuie lăsat nesupravegheat dacă este posibil. În ceea ce privește purificatorii de aer de casă, aceștia trebuie supravegheți pe întreaga perioadă a activității lor.

Urmărește videoclipul: Cum IGIENIZEZI instalatia de AER CONDITIONAT DIY (Martie 2020).

Loading...

Lasă Un Comentariu