Cum se spală fierbătorul din grăsime afară

Cum se spală fierbătorul cu unsoare în afară? Această problemă s-a confruntat cu multe gospodine. La doar câteva săptămâni de la începerea funcționării, suprafața exterioară a fierbătorului este acoperită cu un strat neplăcut și cu aspect tactil. Acest lucru se datorează faptului că mâncarea este pregătită lângă ea, ceea ce înseamnă că sunt „turnate” în mod constant cu abur cu impurități grase din vasele vecine. Așadar, cum poți returna ibricul la fosta ei frumusețe?

Procesul de pregătire pentru curățarea exterioară

Orice proces trebuie să înceapă cu gătitul. În primul rând, merită evaluat gradul de contaminare a fierbătorului. Dacă petele sunt mici și proaspete, va fi suficient să spălați suprafața în apă caldă. De asemenea, pot fi folosiți detergenți obișnuiți sau săpun. Când o astfel de procedură nu ajută, recurgeți la alte metode, folosind fonduri suplimentare.

Înainte de a începe procedura de curățare, trebuie să pregătiți tot ce aveți nevoie, și anume:

  • capacitate mare, al cărui volum vă permite să scufundați complet ibricul în el. Folosiți fierberea sau o găleată de metal;
  • un burete, veți avea nevoie atât cu o suprafață moale, cât și cu o suprafață tare;
  • periuță de dinți veche. Cu ajutorul său, este ușor să spălați locuri inaccesibile - zone din jurul apei și în partea superioară a ustensilei;
  • un prosop sau o cârpă potrivită. După folosirea oricărui produs care nu conține chiar chimie, vasele trebuie spălate complet și clătite sub apă curentă;
  • selectat pentru a elimina contaminanții. Aici este necesar să abordăm soluția problemei pe baza proprietăților fierbătorului în sine. Industria chimică modernă oferă produse lichide și abrazive. A doua opțiune nu este potrivită pentru suprafețe care se tem de zgârieturi.

Când totul este pregătit, puteți începe curățarea. Nu uita de apă.

Important! Este mai bine să utilizați un lichid cald sau cald pentru a dizolva grăsimile.

Metode non-chimice de curățare a ibricului de grăsime

În magazinele de chimie casnică există o listă mare de instrumente care ajută la eliminarea eventualelor impurități. Dar multe gospodine preferă modalități „ecologice”. Și există o mulțime de astfel de lucruri. Pentru curățare folosiți sodă obișnuită, oțet, acid citric și alte produse și produse care pot fi găsite în orice casă.

Sifon

Un mod simplu și accesibil. Soda de coacere este disponibilă în fiecare casă și se confruntă cu pete grase și alte impurități. Înainte de a începe procedura, ceainicul este încălzit. În continuare, este așezat într-o chiuvetă sau într-un recipient adecvat și frecat cu partea dură a buretei de spălat vase, cu adăugare de sodă. Pentru a reuși, trebuie să depuneți un efort și să curățați fierbătorul. Dar rezultatul va fi și, de asemenea, sigur pentru sănătatea umană. După procedură, fierbătorul este spălat cu apă curentă din exterior și din interior.

Soda de otet

Un alt mod dovedit. În acest caz, un recipient mare este util în care puteți cufunda complet ibricul. Pentru zece litri de apă fierbinte, se diluează trei linguri de sodă de copt și esență de oțet. Soluția rezultată este turnată într-un recipient adecvat și un ibric este așezat acolo. Pune totul pe foc și duce la fierbere. Suficient pentru a „fierbe” cinci minute. Apoi lăsați să se răcească, clătiți cu apă curentă și ștergeți la uscat.

Acid citric

Această metodă folosește doar un produs alimentar, fără chimie. Acidul citric este utilizat sub două forme:

  • pulbere uscată. Poate fi cumpărat de la orice magazin;
  • suc de lămâie proaspăt stors

În primul caz, sunt necesare trei pungi de pulbere pentru trei litri de apă caldă. Dacă se folosește suc, atunci aceeași cantitate va necesita un citric. Produsul rezultat este turnat într-un recipient adecvat și așezați ibricul acolo. Punem tigaia pe foc și mai fierbem zece minute. După ce este suficient să ștergeți suprafața cu un burete pentru a îndepărta orice murdărie reziduală și ștergeți-o la uscat.

Pastă de dinți

Produsul se aplică pe periuța de dinți sau pe suprafața dură a buretei de spălat. În continuare, zona contaminată este curățată complet. După procedură, fierbătorul este spălat cu apă caldă curentă. Pentru curățare, nu folosiți pasta de dinți destinată albirii. Aceste tuburi adaugă componente abrazive care pot zgâria o suprafață netedă.

Praf de muștar și muștar

Instrumentul este utilizat pe scară largă de gospodinele care preferă detergenții naturali decât detergenții chimici. Înainte de procedură, suprafața trebuie încălzită. Zona contaminată este umezită și se aplică muștar pe ea, într-un strat gros. Pulberea se freacă la suprafață și se lasă 20-30 minute. După aceea, spălați fierbătorul cu apă curentă. Dacă rezultatul nu se potrivește cu gazda, atunci procedura se repetă.

Ce altceva puteți spăla grăsimea din ibric

Oamenii există alte modalități de a scăpa de poluare pe suprafața ustensilelor de bucătărie. Unele dintre ele arată destul de exotice. În aceste moduri, puteți curăța un ibric placat cu nichel.

Murături de castraveți

Acest produs al preparatelor de iarnă nu este potrivit numai pentru mâncare. Saramura va avea nevoie de mult. Un ibric sau orice alte ustensile de bucătărie care au nevoie de curățare sunt introduse într-un recipient potrivit. Totul se toarnă cu murături de sub murături, se aduce la fierbere și se lasă la foc mic timp de o jumătate de oră.

Important! După această procedură, pot rămâne dungi de sare, care pot fi îndepărtate cu ușurință cu un burete și apă curentă.

Săpun PVA și săpun de rufe

În ceea ce privește curățarea suprafețelor de contaminanți grași, o astfel de combinație poate fi de asemenea folosită. În primul rând, se prepară o masă de săpun și lipici. Se fac calcule pentru patru litri de apă. O jumătate de bucată de săpun de rufe este trecută printr-o răzătoare grosieră, se adaugă patru linguri de lipici. Toate se amestecă și se umple cu apă. În produsul rezultat, ceainicul este fiert timp de o jumătate de oră. După procedură, vasele sunt spălate cu apă caldă și uscate.

Ce metode de curățare a utiliza pe un ibric din oțel inoxidabil

Caracteristicile acestui material sunt că orice contaminare este foarte vizibilă. Chiar și cele mai mici includeri de grăsimi sau alte substanțe vor schimba aspectul fierbătorului în rău. Dar în astfel de situații, una dintre următoarele metode va ajuta:

  • periați ușor cu sifon. Ceainicul este preîncălzit. Pentru a evita zgârieturile, utilizați o suspensie de sodă. Pentru a face acest lucru, este suficient să-l diluați într-o cantitate mică de apă;
  • pregătiți o soluție la viteza unei lingurițe de sodă la un litru de apă. Într-un astfel de instrument, trebuie să fierbi fierbătorul timp de o jumătate de oră. După răcire, murdăria reziduală se șterge cu un burete. Pentru a crește eficiența, adăugați puțin oțet;
  • Băutura Coca-Cola este de asemenea folosită pentru curățare. Se toarnă într-un recipient adecvat, se introduce într-un ibric și se fierbe timp de o jumătate de oră.

Aplicați pasta de dinți obișnuită. Se aplică pe zona contaminată și se freacă cu o perie sau un burete moale.

Urmărește videoclipul: Cu ce curăț calcarul de pe electrocasnice? Curățenie și organizare. Raluca Gheorghe (Ianuarie 2020).

Loading...

Lasă Un Comentariu