Cum să alegi o armă de căldură

Pe piața echipamentelor de încălzire, pozițiile de conducere sunt ocupate de arme de căldură, care sunt utilizate pentru încălzirea spațiilor rezidențiale și industriale-depozite, garaje, sere, birouri, hale cu amănuntul, case de vară, etc. Un încălzitor de aer cu ventilator integrat pompează rapid aerul cald, ceea ce creează un microclimat confortabil chiar și în înghețuri severe.

Producătorii de dispozitive de încălzire produc mai multe tipuri de arme de căldură:

 1. Combustibil multiplu, inclusiv combustibil lichid. Dispozitivul este ideal pentru serviciile auto: proprietarul economisește încălzirea spațiului datorită folosirii uleiului de motor drenat. Astfel de unități funcționează mai mult de zece ore fără pauză.
 2. Pistoale de căldură cu gaz. Sunt autonome și staționare. Astfel de echipamente sunt utilizate pe scară largă în industria agricolă. Un arzător amplasat în interiorul unității contribuie la o distribuție uniformă a căldurii. Un dispozitiv cu gaz natural consumă o cantitate mică de energie electrică, ceea ce poate economisi mulți bani.
 3. Pistolele de căldură electrice sunt utilizate pe scară largă atât în ​​viața de zi cu zi, cât și în producție. Modelele moderne sunt echipate cu un încălzitor electric în spirală sau tubular. Acesta din urmă se caracterizează printr-o durată de viață lungă. Toate aceste dispozitive sunt echipate cu un încălzitor ventilator electric și un termostat care menține o temperatură constantă și previne supraîncălzirea.
 4. Pistoale de căldură cu infraroșu. Nu aveți fan. Căldura radiată ridică temperatura obiectelor din jur. Aerul se încălzește datorită revenirii termice. Astfel de dispozitive sunt utilizate în timpul lucrărilor de reparație pentru uscarea uniformă a pereților și a tavanelor.
 5. Pistoale de căldură diesel. Încălzesc rapid camera și sunt folosite în timpul lucrărilor de construcție pe timpul iernii. Distingeți între modelele de încălzire directă și indirectă. Puterea armelor de căldură diesel este mai mare decât cea a unităților cu combustibil multiplu.

IMPORTANT! Pistolele de căldură electrice a căror putere depășește cinci kilowati trebuie conectate la un sistem de alimentare cu energie trifazată.

Ce pistol de căldură să alegeți pentru o sarcină specifică

O gamă largă de unități de încălzire face dificilă alegerea pentru o sarcină specifică. Ce modele de încălzire sunt cele mai potrivite pentru un apartament și ce dispozitiv este cel mai potrivit pentru un garaj?

Pentru încălzirea unui living

Atunci când alegeți un dispozitiv de încălzire pentru o casă sau un apartament, este necesar să se țină seama de zona camerei, de proprietățile materialelor de construcție din care au fost construite pereții (lemn, cărămidă), precum și prezența izolației termice. Cea mai bună opțiune este un pistol electric de căldură.

Arme de încălzire indirectă ar trebui să fie achiziționate pentru camerele de zi. În astfel de dispozitive, flacăra arzătorului este izolată și produsele de ardere sunt evacuate prin sistemul de evacuare. Pistolele de încălzire indirectă sunt sigure pentru oameni și animale de companie.

ATENȚIE! Într-o casă privată, un pistol de căldură este pur și simplu de neînlocuit, deoarece cu ea nu puteți doar să vă încălziți, ci și să uscați subsolul și pivnița, să scăpați de mucegai.

Pentru încălzirea depozitului

Este irațional să folosiți aparate electrice pentru încălzirea hangarilor și camerelor de depozitare din cauza costului ridicat al energiei electrice. Atunci când alegeți un dispozitiv trebuie să se bazeze pe condițiile meteorologice din regiune. Pentru climatele blânde, armele cu gaz sunt potrivite, pentru zonele climatice cu ierni dure, este ideal un dispozitiv cu combustibil direct cu motorină.

Pistol pentru seră

Atunci când creează condiții de seră pentru cultivarea culturilor de grădină, locuitorii de vară preferă instalațiile de încălzire cu gaz. Uneori se folosesc aparate diesel sau electrice. Principala cerință este să instalați dispozitivul: pistolul de căldură trebuie suspendat de pe acoperișul serei, astfel încât aerul cald injectat să nu ardă frunzele plantelor.

IMPORTANT! Datorită încălzitorului de grilă, armele în formă de dreptunghi nu usucă aerul din încăpere.

Criterii generale pentru alegerea corectă a pistolului termic

Ce parametri ar trebui să acorde cu siguranță atenție:

 1. Definiția power.O încălzire de 1 m² necesită o sută de wați. Se dovedește că pentru o cameră de 100 m² este nevoie de un dispozitiv de încălzire cu o capacitate de cel puțin 10 kilowati. Pentru un calcul mai precis al puterii, se ia în considerare înălțimea plafoanelor și numărul de ferestre și uși.
 2. Prezența produselor de ardere.Dispozitivele de încălzire directă sunt potrivite pentru șantiere în aer liber. Sunt instalate pentru camere cu un sistem de ventilație bun.
 3. Armele de căldură autonome funcționează mai puțin decât cele staționare.Aparatele stationare sunt extrem de eficiente. În ciuda dimensiunilor impresionante, acestea sunt considerate mai economice decât aparatele de încălzit în miniatură.
 4. Securitate.Carcasa dispozitivului trebuie să fie rezistentă la deteriorarea mecanică. Senzorii care sunt declanșați prin supraîncălzirea dispozitivului au rolul de a preveni deteriorarea și incendiul. Pentru a crește nivelul de siguranță, producătorii produc modele care se opresc automat în caz de răsturnare.
 5. Modul de operare liniștit.Un dispozitiv de sunet care funcționează timp de câteva ore la rând afectează în mod negativ starea de bine a unei persoane. Nivelul public de zgomot ar trebui să se încadreze în limite rezonabile. Unitățile care în timpul funcționării produc un nivel de zgomot mai mic de 40 de decibeli nu creează stres suplimentar asupra aparatului auditiv.
 6. Fără mirosuri suspecte. Unele încălzitoare, al căror design este dominat de piese din plastic, emană un miros neplăcut chimic. Încălzitoarele ceramice sunt considerate cele mai sigure.
 7. Instalare ușoară și ușurință de utilizare.Pentru încălzirea temporară a unei case sau apartamente, este mai bine să alegeți modele care nu necesită un coș de fum sau un sistem de ventilație. Este suficient să le conectați la sistemul de alimentare.
 8. densitate. Instalațiile de încălzire dreptunghiulare și cilindrice ocupă mai puțin spațiu decât modelele pe motorină sau pe gaz. Un alt avantaj al aparatelor electrice este mobilitatea acestora.

Urmărește videoclipul: ARMA - Colinda (Aprilie 2020).

Loading...

Lasă Un Comentariu