Tipuri de plite

Plita este un atribut important al bucătăriilor moderne. Cumpărătorii au înțeles de multă vreme comoditatea unor astfel de panouri. Nu sunt conectate cu cuptorul, ceea ce vă permite să așezați ambele unități convenabil pentru gazdă. În plus, puteți achiziționa o suprafață îngustă mică, eliberând astfel spațiu pe blat.

Producătorii oferă diverse tipuri de suprafețe de gătit. Vom da seama care este particularitatea fiecărui tip.

Tipuri și caracteristici de plite

Dispozitive pe gaz

Modulul de gătit al acestei tehnici arată cercuri metalice de diferite diametre care au perforațiipentru a amesteca gazul cu aerul.

De sus fie grila, fie sticla temperată este situată deasupra acestor elemente. Plăcile electrice acționează ca un dispozitiv de încălzire; o grilă sau sticlă formează suprafața pe care sunt așezate vasele.

  • avantajele acest tip de placă este considerat rentabilitatea sa, un control bun asupra schimbărilor de temperatură.
  • Dezavantajul principal există pericole asociate cu utilizarea gazelor deschise în viața de zi cu zi: posibilitatea de otrăvire sau incendiu.

Important! Dacă alegeți o plită pe gaz, acordați atenție prezenței unui sistem de control al gazelor.

Când apare o defecțiune a dispozitivului, acesta va fi automat blochează fluxul de materii combustibile. Prin urmare, prezența unui astfel de sistem este esențială reduce pericolul potențial aragaz.

Alimentat cu electricitate

Din punct de vedere structural, plita în acest caz este umbre metalice care sunt încălzite de electricitate. Astfel de umbre sunt ascunse sub un plan metalic sau din sticlă-ceramică.

În primul rând, luați în considerare o opțiune mai tradițională - fontă. El arata ca arzătoare rotunde de diferite diametre, care a pus vasele și tigăile în procesul de gătit.

  • demnitate O astfel de tehnică de bucătărie este costul său relativ redus.
  • dezavantajul - pierderi mari de căldură asociate încălzirii lente și răcirii acestui tip de arzătoare.

Sticlă-ceramică acoperită

Treceți la soi modern sobe electrice care are un vârf acoperire ceramică de sticlă. Deși sunt mai scumpe, dar utilizați energia electrică mai eficientprin urmare considerat mai economic. Se încălzește rapid și se răcește. primar dezavantajul este vulnerabilitatea plitei pentru daune mecanice.

Important! Potrivit centrelor de service implicate în repararea aparatelor din sticlă-ceramică, cea mai frecventă defecțiune pentru acest tip de sobă este fisurile din plită.

Aragazele electrice sunt o opțiune mai sigură, dar mai scumpă.

Opțiuni combinate

Există aparate de bucătărie care au un principiu mixt de acțiune: de la gaze și electricitate.

În acest caz, plita este o combinație de mai multe inele de gaz și mai multe electrice.

Un astfel de dispozitiv complex dă mai multe avantaje.

  • În primul rând indispensabil în regiunile cu întreruperi în aprovizionare gaz și / sau electricitate. Când unele dintre sursele de energie nu sunt disponibile, puteți găti folosind a doua.
  • În al doilea rând, o plită similară extinde oportunitățile gătit: arzătoarele cu gaz vă permit să îndepărtați imediat furnizarea de energie termică, evitând arderea. Și cu ajutorul energiei electrice, puteți lăsa vasul să se „întunece” după ce îl stingeți, reducând treptat impactul.

Plite combinate combinați avantajele diferitelor tipuri de dispozitivedar și dezavantaje. Costul relativ ridicat, pericolele asociate utilizării gazului - merită să aveți în vedere asemenea aspecte ale utilizării lor.

Inducție

Panourile de inducție sunt un fel de electricitate. Cu toate acestea ei au o serie de caracteristici specificedatorită căror date tipul echipamentelor de bucătărie are sens să fie luate în considerare separat.

structural suprafața de gătit a unui astfel de sobă este un transformator ascuns sub un panou din sticlă-ceramică curent de inducție. Produce un câmp electromagnetic, care încălzește vasele așezate pe arzător cu mâncarea în interior.

În acest fel aparatul de inducție nu încălzește plita, ci produsele împreună cu recipientul în care sunt amplasate. Această circumstanță conferă dispozitivului calități importante.

  • Minimizarea pierderilor de căldură.
  • Reducerea sarcinii pe panoul ceramic din sticlă.
  • Eficiență mai mare a dispozitivului. În modelul de inducție este cu 30% mai mare în comparație cu suprafețele mai tradiționale.

Dezavantajele acestui tip de tehnologie includ costurile sale relativ mari.

Mulți factori pot influența decizia ce plită preferă. Acesta este prețul și prezența sau absența gazului în casa ta, precum și obiceiurile culinare.

Cu toate acestea, o placă de sticlă-ceramică, în ciuda unor dezavantaje inerente, este o opțiune mai modernă și mai eficientă din punct de vedere energetic. Mai ales dacă vorbim despre opțiuni de inducție, trebuie menționat că acestea sunt mai durabile datorită unui principiu diferit de funcționare.

Funcții suplimentare pentru plită

Modelele moderne pot avea multe caracteristici suplimentare interesante.

De exemplu moduri speciale de gătit: „menținerea căldurii”, „fierberea automată”.

Există opțiuni care vizează asigurarea securității. Acestea includ un senzor care detectează dacă există aragaz pe sobă și oprește alimentarea cu căldură dacă nu există. Unele dispozitive au o oprire de protecție a sobei dacă nu se primesc comenzi pentru o perioadă lungă de timp.

Numărul de caracteristici suplimentare continuă să crească; Fiecare model următor este capabil să mulțumească ceva nou.

Acum știți ce tipuri de echipamente de gătit sunt. Având în vedere nevoile dvs., puteți alege dintr-o varietate de astfel de panouri care vă vor face șederea în bucătărie și mai plăcută.

Urmărește videoclipul: De stiut despre plitele incorporabile Inductie - Gaz - Mixta (Ianuarie 2020).

Loading...

Lasă Un Comentariu