Dimensiunile plitei

Plita este un atribut care devine din ce în ce mai popular în bucătăriile moderne.

Alegerea unui panou, trebuie să acordați atenție nu numai modelului, funcțiilor și capabilităților sale. Dimensiunile sunt importante. Să clarificăm ce dimensiuni au diferite tipuri de plită modernă.

De ce cunoașteți dimensiunile

Dacă doriți să cumpărați mobilă nouă în bucătărie sau să actualizați electrocasnice, atunci aveți nevoie de aceste informații. La urma urmei, este important să vă dați seama care suprafață de gătit a dimensiunilor care vor fi combinate cu interiorul bucătăriei dvs., se va potrivi în designul interior.

Plita este clasificată în aparate încorporate. Deci trebuie să aveți grijă de un loc specific pentru ea. Producătorii de mobilă de bucătărie nu trebuie să cunoască dimensiunile aproximative, dar cele mai precise. La urma urmei, dacă blatul este o gaură prea mare, nu va fi posibil să vă țineți panoul.

Și dacă achiziția suprafeței nu coincide cu instalarea bucătăriei, informațiile despre dimensiuni vor fi, de asemenea, importante. Când se ia decizia de a înlocui suprafața, o să alegeți una care să se potrivească cu dimensiunea găurii existente. Poate fi posibilă creșterea acestuia dacă există o mulțime de spații libere în apropiere. Dar pentru a face un decupaj pentru echipamente mai puțin nu va funcționa. Prin urmare, când cumpărați, gândiți-vă la modul în care echipamentul va fi instalat.

Ce este inclus în dimensiunile suprafețelor

Studiind datele panoului, veți vedea că fiecare dintre ele are mai multe date. Acestea includ:

 • lățime;
 • adancime;
 • grosime.

Lățime

Aceasta este distanța care este determinată între punctele extreme situate în dreapta și în stânga. Mai mult, indiferent de forma pe care o are dispozitivul. Atât pentru produsele dreptunghiulare, cât și pentru produsele cu figurine standard. Pe dreptunghiuri, lățimea liniei frontale cea mai apropiată de tine va fi egală cu linia din spate.

Adâncime

Dacă lățimea este determinată în majoritatea cazurilor de la marginea frontală a panoului, atunci adâncimea este măsurată de-a lungul părții sale. Acest parametru arată distanța de la punctul de suprafață cel mai apropiat de tine până la cel mai îndepărtat.

Adâncimea suprafeței nu poate fi mai mare decât lățimea pe care o are blatul.

informații: dimensiunile standard pentru adâncimea plitei sunt de aproximativ 60 cm.

Mărimea specifică depinde de forma produsului. Poate fi puțin mai mic decât parametrul specificat.

Grosime

Ultimul parametru al panoului este grosimea acestuia. Este pdistanța dintre planurile superioare și inferioare dispozitiv. Măsurat de-a lungul marginii laterale.

Întrebări frecvente: Grosimile standard ale panoului sunt cuprinse între 45 și 100 mm.

Detaliile exacte ale fiecărui model sunt indicate în pașaportul produsului.

Dimensiunile plitelor dreptunghiulare

Indiferent de tipul de panou pe care decideți să îl achiziționați (gaz, electric, combinat), acesta se va referi la unul dintre cele trei standarde generale:

 • mediu;
 • mai puțin decât mediu - îngust;
 • mai mult decât media - lată.

Luați în considerare care sunt exact parametrii fiecărui tip.

Suprafețe medii

Acest grup include dispozitive cu lățimea de 45-60 cm.

Pentru o cască mică, sunt potrivite panouri cu 3 sau 4 inele.

 • Panourile cu 3 arzătoare au 45 cm lățime.
 • Cu 4 arzătoare - 60 cm.

Modele medii

 • Opțiuni de marcă Nardi au vârful „triunghiului”. Se uită la stânga, în timp ce butoanele panoului de control sunt în poziție verticală (pentru unele opțiuni în orizontală).
 • Modelele electrice au aceeași dispunere a arzătoarelor. De exemplu, 3 plite arzatoare Foster perfect pentru acei oameni care apreciază designul în tehnologie și pot achiziționa o suprafață mare de lucru. Lățimea acestui model este de 52 cm.
 • Modele independente încorporate franca din sticlă temperată, numărul de arzătoare este de 5 gaze, unul cu o coloană integrată - TC, puterea dispozitivului este de 3600, 3x1750 / 1000, dimensiuni pentru instalare - 560x480 mm.
 • Gaz echipat cu 1 arzător puternic, două obișnuite, unul economic. Aprindere electrică automată, protecție termoelectrică instalată împotriva scurgerilor de gaz. Dispozitivele au grătare din oțel. Grosimea dispozitivului este de 30 mm, numărul arzătoarelor este de 4, parametrii de instalare (LxD) - 560x480 mm.
 • Aceste dispozitive sunt lansate 60 cm lățime. Suprafețele de gaz de această lățime sunt 4 arzătoare. Dispozitivele sunt dispuse sub formă de dreptunghi, romb, trapez. Poziția neconvențională a aparatelor pe țiglă pare neobișnuită. Se recomandă alegerea unei suprafețe convenabile pentru gătit. Cu cât dispozitivul este mai mare, cu atât designul este mai divers.

De multe ori este creată o plită electrică cu lățimea de 60 cm design original. Arzatoarele sunt plasate sub forma unui romboi, a unui dreptunghi. Designul original diferă Kaiser, Gorenje, dispozitivele sunt făcute într-o nuanță ușoară.

Dacă aveți nevoie de o plită cu 5 arzătoare, este posibil Lățime de 68 cm. Sunt amplasate 1 în centru, 4 în jurul perimetrului. Chiar dacă modelul de suprafață are 5, în acest caz nu poate exista un inel de încălzire rapidă.

Culorile non-standard ale modelelor sunt verde, albastru închis. În aceste modele, mânerele sunt aranjate în funcție de locația arzătoarelor lor. Dispozitivele cu 5 inele pot fi împărțite în diferite tipuri cu lățimea 61-80.

Dacă țiglă are o lățime de 80 cm, atunci numărul arzătoarelor poate fi de până la 6. Hotpoint-Ariston are 6 inele și o lățime de 75 până la 87 cm.

Suprafețe înguste

Suprafețele înguste sunt instalate în camere mici. Folosind acestea puteți economisi spațiu. Aparatele încorporate diferă în configurație, baza este alungită, așezată pe ea 1 - 3 arzătoare. Puteți instala dispozitivul de-a lungul peretelui sau peste blat.

Lățimea minimă este de 30 cm. Plite cu gaz sunt oferite cu 1, 2 arzătoare. Partea frontală are o putere mică, partea din spate este mai puternică. Și, de asemenea, atenție la grătar. Dacă închide două arzătoare simultan, este convenabil și oferă o poziție stabilă pentru orice fel de mâncare. Funcția de încălzire rapidă este disponibilă doar în unele opțiuni.

Ajutor. Panourile înguste nu diferă în ceea ce privește caracteristicile de dispozitivele care au numărul maxim de arzătoare.

Suprafețele înguste au culori negre sau albe care se potrivesc perfect în interiorul unei bucătării mici.

Pentru o mică bucătărie au fost dezvoltate aparate electrice înguste. Cu ajutorul suprafețelor înguste se dovedește organizarea eficientă și confortabilă a spațiului limitat al bucătăriei. Opțiunile electrice pot fi instalate în orice încăpere, sunt fiabile în funcționare, întreținere ușoară.

Suprafețe largi

Dacă doriți, puteți găsi produse care impresionează prin dimensiunea lor. Lățimea lor mai mult de 60 cm.

 • Suprafața gazului în diferite modele Smeg are de la 90 la 116 cm. Are până la 4 tipuri de arzătoare.
 • Dispozitive electrice cu lățime 61-80 cmsunt echipate cu 4-5 inele. Numărul zonelor de expansiune nu depinde de numărul lor. De obicei este 1 oval, 1 radial. În modele Siemens Se propune 5 arzătoare, în care 4 zone de expansiune, 3 radiale, 1 ovale.
 • Suprafețe electrice cu lățimea de 80-90 cm echipate cu 4-5 elemente de încălzire, au două zone de expansiune, radiale, ovale.
 • timbre vacs, Smeg ofer 4 zone, lățimea suprafeței 91,6 cm.

Important! Funcționalitatea dispozitivelor electrice pe gaz sau nu depinde de dimensiunea acestora.

Atunci când selectați plăci pentru o cameră de bucătărie, se recomandă să acordați atenție numărului de arzătoare pentru încălzirea rapidă, pe funcția de control a gazului. În domeniul electric, trebuie acordată atenție existenței zonei de expansiune, formei produselor.

Urmărește videoclipul: Constructie gratar, cuptor, plita. (Martie 2020).

Loading...

Lasă Un Comentariu