Cum să verificați condensatorul în cuptorul cu microunde

Condensatoarele dintr-un cuptor cu microunde sunt utilizate pentru a egaliza tensiunile care apar în rețea în timpul funcționării. Acest lucru este foarte important pentru buna funcționare a cuptorului cu microunde.

Condensatorul este format din doi conductori izolați care sunt așezați într-o carcasă metalică. În timpul includerii, interacționează într-un circuit. Datorită acestui fapt, există o acumulare de energie electrică.

În momentul în care tensiunea pe care o primește unitatea de la rețea este posibil să nu fie suficientă pentru ca cuptorul să funcționeze, energia acumulată în timpul funcționării este eliberată. Acest lucru previne o creștere bruscă a tensiunii.

Detaliile variază în funcție de capacitatea maximă de stocare a energiei.

Tipul de condensator utilizat în dispozitiv depinde de cuptorul cu microunde în sine, de puterea și designul acestuia.

Verificarea condensatorului

Dacă aveți nevoie să verificați funcționalitatea acestui element într-un cuptor cu microunde, trebuie să abordați acest aspect în mod responsabil. Acest lucru va preveni deteriorarea altor electronice localizate în cuptorul cu microunde.

De obicei, acestea sunt angajate în verificare atunci când este detectată o defecțiune sau în prezența altor defecțiuni în funcționarea corectă a cuptorului cu microunde.

Mai jos este prezentată o instrucțiune despre cum să efectuați verificarea corectă și cu ce instrument este mai bine să o faceți.

Cum să găsești un condensator în cuptorul cu microunde

 • Când lucrați cu un condensator, există șanse de interacțiune cu înaltă tensiune, iar acest lucru poate fi foarte periculos. Pentru a vă proteja de posibilele efecte negative ale curentului, trebuie mai întâi să opriți cuptorul cu microunde din rețea.
 • Deșurubând capacul din spate pe dispozitiv, trebuie scoateți panoul de acoperire.
  În funcție de designul cuptorului, nu va fi dificil să găsiți un condensator, este suficient să știți aproximativ cum arată. uzual partea este aproape de transformator.
 • Indiferent cât timp a rămas dispozitivul fără alimentare, este necesar asigurați-vă că dezamăgiți detaliu.

Este important. Condensatorul are capacitatea de a acumula electricitate. Pentru a nu obține un șoc electric chiar și după oprirea cuptorului, este necesară eliberarea energiei stocate.

Numai după operația de mai sus, puteți începe să lucrați cu el.

Folosind un multimetru pentru a verifica

Pentru diagnostic, veți avea nevoie de un dispozitiv special - un multimetru. Funcțiile sale includ testarea diferitelor aparate electrice sau piese individuale.

Pentru a verifica cu un multimetru dispozitivul este configurat în modul ohmmeter. Un condensator pregătit pentru funcționare este conectat la un condensator.

IMPORTANT: pentru măsurarea corectă, este necesar să se stabilească limita maximă posibilă pe dispozitiv.

Limita depinde de tipul de dispozitiv, deci fiecare are propriul său.

După prima lectură a lecturilor, este necesar să se rearanjeze sondele în locuri și să se urmeze dinamica schimbării rezultatuluiafișat pe dispozitiv.

Cu toate acestea, verificarea prin această metodă are loc la o rată scăzută. De obicei la această tensiune pentru condensatoarele de înaltă tensiune, dacă au o scurgere sau sunt rupte de un scurtcircuit, defalcarea nu este determinată.

Pentru a evita astfel de inexactități, puteți utiliza un megohmmeter cu o sursă externă de înaltă tensiune egală cu valoarea de operare a condensatorului.

Printre principalele modele de megaohmetri potrivite pentru o astfel de verificare, putem distinge cum ar fi:

 • PU182.1 (500 V);
 • PU186 (2500 V);
 • KEW-3125 (5000 V).

Simptomele unui condensator sănătos și defect

Inițial, simptomele defecțiunilor pot include diverse întreruperi de curent în timpul funcționării cu microunde, precum și un scurtcircuit.

Când verificați cu un multimetru pe baza indicațiilor de pe afișaj în timpul contactului cu sondele, puteți determina cât de bine funcționează condensatorul și dacă există probleme cu acesta.

 • Dacă în timpul testului apare afișajul numărul unu și indicatorii nu se schimbă - înseamnă că a existat o pauză în ea îl puteți arunca în siguranță. Astfel de piese sunt considerate defecte.
 • Dacă afișajul apare rezistență ușoară constantăînseamnă că a existat o scurgere condensatorul de scurgere trebuie de asemenea înlocuit.
 • Dacă dispozitivul arată rezistența zero și datele nu vor creșteatunci condensatorul este rupt, adică a avut loc un scurtcircuit în el.
 • În cele din urmă, dacă contactul sondelor indicatorul de rezistență este minim, dar apoi crește treptat, până când unitatea este afișată pe multimetru, aceasta înseamnă că condensatorul funcționează. Poate fi folosit în siguranță în muncă.

Astfel, cunoscând toate nuanțele de mai sus atunci când utilizați un multimetru, puteți determina cu ușurință o parte de lucru sau poate fi înlocuită.

Verificarea la timp a acestor detalii critice ale cuptorului cu microunde va ajuta la menținerea acestuia funcțională mai mult timp.

Respectând toate regulile, procedura și, de asemenea, având puține cunoștințe în domeniul ingineriei electrice, nu va fi dificil să identificați problema și să o eliminați.

Loading...

Lasă Un Comentariu