Compoziția, caracteristicile și proprietățile unei saltele ortopedice

Ce produs poate fi numit o saltea ortopedica? Aceasta este o saltea care nu vindecă curbura coloanei vertebrale și diverse patologii, dar ajută să ia o formă anatomică în timpul somnului și să elimine durerea.

Elimina crampele musculare, datorită poziției fiziologice corecte, este posibilă îmbunătățirea nutriției coloanei vertebrale. Pe o astfel de saltea, o persoană este încântată să doarmă, iar în timpul zilei se simte bine.

Compoziția saltelei ortopedice, care sunt umpluturile

Bloc de bloc cu arcuri independent „Buzunar de buzunar”

Este format din arcuri în formă de butoi, care sunt îmbrăcate în huse speciale realizate dintr-un material rezistent, care nu este țesut. Unitatea va sprijini corpul uman în poziția corectă.

Datorită designului unic, arcurile răspund la o sarcină punctuală, fără a folosi restul „butoaielor”. O astfel de distribuție punctuală a greutății unei persoane mincinoase ajută la ameliorarea tensiunii de la nivelul coloanei vertebrale.

Bloc de arcuri dependent de blocul Bonnel

Blocul este format din arcuri în formă de con, care sunt încadrate de un cadru metalic. În ciuda faptului că tehnologia lor de fabricație are mai mult de 60 de ani. Sunt unul dintre cele mai vândute din țările europene din cauza costurilor accesibile și a duratei de viață îndelungate.

Pentru fabricarea sârmei de oțel este utilizat, grosimea de 2, 2 mm. Din ea și formați cinci rânduri de primăvară. Virajele superioare și inferioare au același diametru: 90 mm. Acest design nu conferă saltelei rigiditatea necesară și nu oferă efectul ortopedic al produsului.

Pâslă presată termic

Materialul este o sinteză de bumbac și lână. Este durabil, are o durată de viață lungă și are o rezistență ridicată la uzură. Materialul este bine ventilat, absoarbe sunetul și vibrațiile. Este independent de schimbările de temperatură.

De regulă, pâsla este folosită pentru izolarea între blocul de arc și straturile moi. Datorită acestui material elastic, sarcina pe corpul persoanei adormite este distribuită uniform, dar în același timp, pâsla este un material destul de rigid și elastic. El își recapătă ușor forma după ce o persoană se ridică.

Coac de cocos

Materialul este realizat din coaja de nucă de cocos. Ciclul de fabricație a bobului este de 10 luni. Fibrele sunt curățate, sunt separate de piuliță, curățate și păstrate o perioadă lungă de timp în apă. Apoi coirul este uscat la soare. Acest material este consolidat cu latex natural.

Această procedură ajută la creșterea fiabilității și durabilității. Koyra este adesea folosit pentru a înăbuși o saltea. Nu absoarbe umezeala, ucide germenii și bacteriile.

Latex natural

Acesta este un material natural care este obținut din sucul de hevea. Dacă are un conținut ridicat de sucuri, atunci latexul se teme de grăsime ușoară. Din acești factori se produce distrugerea acesteia. Monomerul de izopren este adăugat la latex. Materialul este folosit nu numai pentru fabricarea saltelelor, ci și pălării, anvelope, jucării, covoare. Latexul pentru saltele se remarcă prin tehnologia de fabricație: amestecul este amestecat, spumat, vulcanizat.

După aceea, se scoate din matriță, se verifică rezistența, se cântărește și se ambalează. Conținutul de latex nu trebuie să fie 100%. Poate varia de la 45 la 65%. Este un astfel de latex care este cel mai rezistent la uzură, rezistent și are o elasticitate bună. Cauciucul natural este bine izvorât, aerisit, este rezistent și igienic, nu ruginește.

Un articol mai detaliat despre ce este latexul.

Spumă poliuretanică

Acesta este al doilea nume pentru latexul artificial obținut prin mijloace artificiale. Are o valoare democratică, este material ortopedic. Are proprietăți bune de ventilație și o durată de viață lungă.

Spumă viscoelastică cu memorie de formă

Este Dezvoltare NASA pentru zboruri în spațiu, care își amintește cu ușurință conturul corpului pe măsură ce materialul se încălzește și presiunea corpului uman. Spuma este ușoară, aproape lipsită de greutate, împiedică formarea plăgilor sub presiune. Are proprietăți ortopedice bune și distribuie uniform sarcina corporală, având grijă să amelioreze tensiunea musculară.

Lână de oaie

Un astfel de material este obținut din lână forfecată. Este moale, are o izolare termică bună. Este cald să dormi iarna, îndepărtează bine umezeala din corp și o evaporă. Materialul are un grad ridicat de elasticitate.

Lână de bumbac

Tese fibre de bumbac. Materialul este natural, absoarbe bine umiditatea, are proprietăți antistatice.

Prolateks

O noutate în lumea materialelor sintetice, care în proprietățile sale este aproape de latex. Are un grad ridicat de elasticitate, cu o durată de viață lungă, menține bine greutatea corporală. Prolatex este o alternativă pentru persoanele cărora le plac saltelele cu un bloc independent, un material foarte moale și prietenos cu corpul.

Struttofayber

Material din material nețesut care constă dintr-o țesătură de poliester legată termic între ele. Soldarea se produce folosind un val de aer cald.

Într-o secțiune, un struttofiber seamănă cu un soufflé cu straturi groase și subțiri alternante. Adesea este completat cu fitocomponente sau lână.

Tesatura tridimensionala

Materialul tricotat în relief, cu o structură de relief, având un transfer de căldură bun, trece aer liber. Adesea în saltele îl pun în regiunea lombară.

Ecran de protecție

Acest material este o plasă pe bază de poliamidă care împiedică straturile saltelei să atingă blocul cu arc. În acest caz, ecranul de protecție are schimb bun de aer.

Care este cea mai bună compoziție de umplutură?

Este dificil să răspunzi fără echivoc la întrebarea „care este cea mai bună umplutură pentru saltele?” câți oameni, atâtea opinii. Dar, pe bună dreptate, unul dintre primele locuri este ocupat de produse din latex natural.

O astfel de umplutură este întotdeauna de bună calitate și are o durată de viață lungă. Datorită structurii poroase, astfel de produse respiră, rezistă la greutatea grea a unei persoane adormite și, în ciuda sarcinilor grele, restabilesc rapid forma. Nu există alergie la acest material, ci este ecologic. Singurul său dezavantaj: preț ridicat.

Descrierea saltelei ortopedice

Greu

Conceptul de rigiditate este evaluat de producători pe o scară de cinci puncte. Rigiditatea depinde de deformarea produsului sub greutate și de rezistența acestuia la încărcare. Dacă salteaua aproape nu se schimbă sub corpul uman și prezintă multă rezistență, atunci este considerată greu. De obicei, rigiditatea ridicată a saltelelor apare la produsele monobloc sau combinate.

Mediu dur

Aceste saltele sunt cele mai comune și universale, sunt cele mai confortabile. Dacă salteaua nu a fost prescrisă de medic, dar a fost aleasă numai în funcție de preferințele personale, atunci aceasta este cea mai bună soluție. Poate fi saltele fără arcuri, ele combină un coc de cocos cu latex sau PPU. Straturi de grosime egală. Saltelele de pe blocul cu arcuri pot fi dependente sau independente. Producătorul le distinge prin gradul de compresie al arcurilor în sine.

Moale

Dacă salteaua este moale, atunci dă mai puțină rezistență organismului. Se adaptează la greutatea corporală, poate cu sau fără arcuri. Pentru a face saltele moi ai nevoie de material moale. Poate fi spumă poliuretanică, pâslă, bază de latex. Materialele au elasticitate ridicată, dar restabilesc rapid forma. Cu saltelele de primăvară, îi iert pe toți, arcurile din fire mai subțiri sunt folosite acolo, iar bobinele au un diametru mai mare decât cele standard.

Bilateral

Acestea sunt produse al căror vârf este diferit, de exemplu, una dintre părțile laterale poate fi rigidă (nucă de cocos), iar a doua este realizată dintr-o bază mai moale (latex). Produsele pot fi de două tipuri: primăvară și primăvară. Stratul de nucă de nucă de cocos este considerat dur, iar umplutura din latex, pâslă sau PUF este moale. Există saltele cu efect de „vară-iarnă”. Pe o parte există un strat pentru așezare, destinat conservării căldurii. Pe un astfel de strat, de exemplu, acoperit cu lână, ei dorm în lunile de iarnă, iar vara este de preferat să se relaxeze pe partea de in sau bumbac.

Ce saltea este mai bine să alegeți

Saltelele trebuie selectate în funcție de problemele coloanei vertebrale și de greutate. Dacă greutatea depășește o sută de kilogrameatunci medicii recomandă să dormi mai departe saltele dure pentru greutate 90 kg este mai bine să folosiți produse cu duritate medie sau mică. Pe saltelele moi, nu este recomandat să odihniți oamenii cu spate dureros. Această opțiune nu dă efectul ortopedic dorit și nu vă va menține spatele în poziția corectă.

Proprietățile unei saltele ortopedice

Demnitate

  • saltelele cu arcuri independente sunt perfecte pentru a urma toate recomandările medicului;
  • pe termen lung de funcționare;
  • nu pierde forma;
  • amelioreaza stresul;
  • oferi o odihnă confortabilă pentru spate, relaxarea mușchilor.

Deficiențe

  • stratul de acoperire poate fi greu. Această problemă este eliminată cu ușurință printr-o huse pentru saltele;
  • datorită umplerii cu material natural poate fi foarte scump

Cum să alegeți o saltea ortopedică

Desen

Mai întâi trebuie să decideți ce tip de saltea aveți nevoie: arc sau fără arcuri. Într-o saltea pe un bloc cu arc, se crede că cu cât sunt mai multe arcuri în bloc, cu atât mai bine. Saltelele pline cu primăvară sunt mai ieftine decât alte saltele. Dar dacă virajele au diametrul prea mare, atunci acest lucru va slăbi efectul ortopedic.

Dacă coloana vertebrală este curbă, atunci ar trebui să cumpărați doar o saltea cu arcuri independente. Este mai convenabil să dormi pe produse cu un număr mare de viraje, acestea sunt mai convenabile și mai sănătoase. Saltelele fără arcuri au un cost ridicat, proprietățile lor sunt mai bune decât cele ale unei unități de arc. Pe blocurile din primăvară, adolescenții sau bătrânii sunt mai bine să doarmă. Astfel de produse nu creează, încărcătura este distribuită uniform, iar mușchii se relaxează.

Materiale de umplutură

Salteaua de primăvară este umplută cu multe bucle în interior, iar cea fără arc este formată din PUF, latex, nucă de cocos și alte materiale. Bătălia se poate rătăci în bulgări, nu va fi foarte confortabil să dormi pe ea, iar proprietățile sale ortopedice sunt mici.

pâslă - material practic cu funcționare îndelungată. Cea mai bună umplere pentru saltea este fibra de cocos. Au un cost ridicat, dar pot fi utilizate mult timp și le oferă o încărcătură mare.

latex Este, de asemenea, un material cu un efect ortopedic ridicat. În același timp, acest material de umplere este natural, deși este foarte scump. Umplutura trebuie să fie selectată, de asemenea, în funcție de proprietățile care sunt necesare pentru consumator (moliciune, rigiditate, practic, naturalețe etc.).

capac Când cumpărați, este important să alegeți capacul potrivit, tampon pentru saltele, care va ajuta la păstrarea proprietăților saltelei mulți ani. Cel mai bine este să folosiți huse pentru saltele din țesături naturale, cum ar fi lenjeria sau bumbacul. Proprietăți precum hipoalergenicitatea, practicitatea și prietenia cu mediul sunt importante pentru țesătura topper pentru saltele. Mărimea este aleasă astfel: 20 cm se adaugă la înălțimea persoanei (aceasta este lungimea). Iar lățimea este cel mai adesea standard și corespunde dimensiunii unei dane (80, 90, 140, 160, 180 sau 200 cm).

Urmărește videoclipul: Gama de cosmetice Aprotie Circe (Martie 2020).

Loading...

Lasă Un Comentariu