Scaun pliant DIY

Este dificil să ne imaginăm viața de zi cu zi fără scaune - sunt la fel de solicitate acasă, într-o căsuță de vară, la un picnic. Nici o singură ieșire nu este completă fără scaun înalt. Pentru pescuit, natura, așezat pe pământ amenință cu consecințe, este dur și incomod pe bușteni, nu este practic să trageți cu voi un scaun mare.

HELP! Cea mai bună cale de ieșire este un scaun pliabil, cu spătar, pe care este așezat confortabil, este convenabil să-l transportăm atunci când este asamblat.

Puteți merge la magazin sau puteți viziona acest lucru pe Internet, dar atunci vă veți priva de oportunitatea de a vă arăta imaginația, de a arăta tuturor aurul mâinilor dvs., de a vă simți ca un maestru. Da, și pentru tine, bineînțeles, vei încerca să găsești materiale de calitate, astfel încât un astfel de scaun să servească cu credință mult timp.

Mai mult, pentru a pune în aplicare această idee, nu sunt necesare abilități speciale de tâmplărie - scaunul este asamblat ca designer, iar desenele nu vor fi dificile. Trebuie doar să ai abilități de ferăstrău, să știi ce parte să folosești cu un ciocan și o șurubelniță.

Desen și design: ce să alegem?

Există un număr mare de soiuri de scaune rabatabile - în funcție de materialul de fabricație, tipul de spate, picioare, dar cea mai comună diviziune va fi modelele cu / fără spătar.

 • Scaunele pot fi realizate din aproape orice material cunoscut: lemn, metal, plastic și chiar piatră. Dar pentru fabricarea unor astfel de scaune, anumite abilități și instrumente vor fi necesare, așa că le vom considera cele mai simple - modele din lemn. Ele sunt mai ușor de fabricat, accesibile și ieftine - prin urmare, cele mai acceptabile.
 • Un scaun fără spătar necesită mai puțin material, este mai ușor de calculat și de făcut. Dar partea din spate oferă modelului un confort suplimentar, în funcționare este mai practic. Este confecționat din lemn masiv sau o țesătură densă care se întinde pe cadru.
 • Formele picioarelor sunt de asemenea mai multe: încrucișate, solide, drepte.
 • În funcție de dorințele clientului, scaunul este realizat drept, rotunjit sau de orice altă formă. Dar dacă intenționați să cheltuiți pe el pentru o perioadă destul de lungă, atunci se poate face cu tapițerie moale.

Ce este un scaun pliant

Prin design, scaunul pliabil seamănă cu un clapetboard cu șevalet cu un scaun înclinat. Toate părțile principale ale structurii sunt conectate cu articulații articulate care le permit să se deplaseze liber.

În stare asamblată, scaunul are dimensiuni compacte, cu piese strâns adiacente între ele. În stare de lucru, acesta va fi transferat numai pentru a extinde cadrul și a coborî scaunul. Scaunul este fixat datorită capetelor autofiletante care se înșurubează în cadru.

Când este montat, scaunul este un design plat, compact, care ocupă spațiu minim în bagaj. Pentru a depozita casa, este suficient să o ascundeți pur și simplu într-un dulap sau să o glisați sub pat până data viitoare. Dar în starea desfășurată este capabil să creeze confort maxim în natură, pescuit sau o căsuță de vară.

Materiale și instrumente

Deci, am decis că materialul pentru scaunul nostru, alegem lemnul, ca cel mai convenabil și mai ușor de prelucrat materialul.

La baza designului sunt blocurile din lemn, care vor servi drept picioare și continuarea lor - partea care poartă spatele. Mărimile lor sunt selectate în funcție de dimensiunile și cerințele dorite pentru un anumit scaun. Lățimea optimă este de 21 cm. Scaunul și partea de susținere a spătarului pot fi realizate cu șipci de lemn, acoperite cu un material dens, de exemplu, prelată.

Acum despre ce lemn să alegeți pentru produs. Dacă copacul este ușor și moale, de exemplu, pin, atunci este mai ușor de prelucrat, dar în utilizare produsul va fi mai puțin practic - este mai probabil să se piardă, va respinge apa slab. Pentru a crește durata de funcționare și pentru o mai bună practică, este recomandat să alegeți soiuri solide de lemn - mesteacăn, stejar, frasin - ca material. Dar este mai dificil să lucrezi cu ei.

SFAT!Alegeți șinele drepte cu o suprafață curată și uscată. Prezența nodurilor, fisuri - acestea sunt locurile cele mai predispuse la rupere.

Pregătirea lemnului pentru lucru: îndepărtați jetoanele din bare, îndepărtând rugozitatea, burrsurile, așchii de pe suprafață - prelucrarea cu șmirghel mare, apoi fin. Fiecare detaliu trebuie șlefuit. Pe ea nu trebuie să rămână colțuri ascuțite, rugozități. Lemnul ar trebui să devină neted și uniform.

Există multe opțiuni pentru scaune rabatabile. Alege-l pe cel care îți place cel mai mult. Înainte de a lua ferăstrăul, găsește o opțiune interesantă pe Internet sau creează-ți un desen singur. O schiță poate fi făcută manual, asigurați-vă că specificați dimensiunile exacte ale fiecărei piese. Cu cât îl faci mai detaliat, cu atât rezultatul dorit este mai clar și este mai ușor să-l urmezi.

Pregătitor etapă

instrument:

 • Set șurubelniță / șurubelniță
 • Șmirghel grosier și fin
 • Rigla, unghiul de construcție
 • daltă
 • ferăstrău
 • cleme

materiale:

 • Blocuri din lemn de secțiune pătrată 3-4 cm.
 • Scândură de 2 cm grosime.
 • Ace de lemn
 • Șuruburi, piulițe, șaibe 0,5x7 cm.
 • Tija de oțel cu un diametru de 1 cm., Lungime 36 cm.
 • Șuruburi pentru mișcarea rosturilor, șuruburi autofiletante pentru montare rigidă
 • lipici

Decupăm următoarele detalii ale scaunului:

 • Picioare din două piese dintr-o bară: picioare lungi (2) -90 cm, scurte (1) - 50 cm fiecare.
 • Bare de bază din cherestea (3) două buc. lungime 29 cm.
 • Ligamente încrucișate de pe placă (4) 40x5x2 cm
 • Scaun (5) 6 rafturi 34x4x4,5 cm.
 • Spate (6) 40x7x1,5 cm.

Algoritmul ansamblu produs

 1. Punerea scaunului împreună. Când este montat un scaun pliabil, acest lucru se face mai întâi. La o distanță de un centimetru unul de celălalt, întindem șase scânduri. Plasăm suporturi deasupra. La prima și ultima placă, pasul este de 28 cm, respectiv 34 cm. Marcăm poziția plăcilor cu un creion, apoi întoarcem structura, fixăm suportul și scaunul cu șuruburi.
 2. În bara de sprijin cuprinsă între 5 și 6, facem o gaură pentru tija, sub a doua - pentru a fixa picioarele din față.
 3. Picioarele posterioare. În partea superioară, plecând de la marginea de 111.1,5 cm., Faceți o gaură pentru ace. Apoi fixăm diametrul. Am văzut aceleași caneluri în care instalăm traversa din spate. Pentru ca scaunul să fie nivel, adâncimea lor nu trebuie să difere. Pentru a muta scaunul, tragem o tijă de oțel în găuri. Pentru o frecare mai bună curățăm capetele.

Întoarceți piciorul. Pentru a fixa diametrul, găurim găuri pentru șuruburi. Acest lucru se face după cum urmează: combinați ligamentul transversal și picioarele, găurite pe fiecare parte de două ori. Pentru ca piesele să se mențină bine în timpul funcționării, acestea trebuie lubrifiate cu lipici.

 1. Acum asamblăm cadrul picioarelor posterioare. Folosind ligamente, fixăm bara de oțel, care este fixată pe scaun. Fixăm spatele. Pentru o fixare fiabilă, înfășurați toate elementele de fixare rigide cu lipici.
 2. Punerea picioarelor din față (scurte). Designul scaunului pliabil pe care îl asamblăm include picioare scurte. Cu un creion, marcați mijlocul, găuriți o gaură, conectați piesele cu un șurub. Facem mai multe găuri, fixăm picioarele din față și scaunul. Cu ajutorul unui șurub, fixăm două ligamente transversale - unul din partea inferioară a picioarelor, al doilea mai aproape de picioarele posterioare.
 3. Trecem la etapa finală de asamblare a scaunului pliabil - conectăm piesele principale. Fixați scaunul cu șuruburi la picioarele lungi și scurte. Îmbinarea rezultată este articulată, adică permite părților structurii să se miște liber.

Așadar, ultimul șurub cu autofiletare este înșurubat, treceți la îndrumarea maratonului. Cu ajutorul unui șmirghel și a unui fișier eliminăm toate rugozitățile, proeminențele, neregulile. Fixăm șuruburile. Acoperim suprafața cu lac sau impregnare - dăm lemnului culoare, luciu, îl protejăm de umiditate și dăunători.

Decorare

Dacă sufletul cere o sărbătoare, atunci oferim produsului un aspect individual, îl decorați: aplicați un desen, ardeți modele, colțuri rotunde, selectați materialul luminos pe spate. Acest lucru se poate face cu tapițerie. Scaunul și spătarul vor fi moi cu o bucată de cauciuc cu spumă scăzută, care este acoperită cu o țesătură densă, de exemplu, o tapiserie. Îndoiți ușor marginile țesăturii și asigurați-le cu o capsator.

 • Modelul decoupage va arăta frumos pe scaun. Sunt luate imagini de fundal vechi, bucăți de tapiserie, pe care proprietarii prudenți le găsesc întotdeauna în cămară, sunt lipite de șipci. Modele luminoase, suculente sau de flori arată de asemenea bine la astfel de produse. Cel mai simplu și original mod de a decora un scaun este de a face un ton luminos, apoi aplicați o vopsea rezistentă la umiditate și decolorare pe suprafața sa.
 • Va fi puțin mai scump să cumpărați vopsea într-o cutie de pulverizare. Lucrul cu ea este mai convenabil și mai ușor decât aplicarea vopselei cu o perie.
 • Pentru defecte minore de suprafață, utilizați chit lemn. După eliminarea zonelor cu probleme, produsul este vopsit astfel încât zonele de mortar să nu fie vizibile. Dar o astfel de unealtă nu este destinată fisurilor sau fisurilor mari - în timpul procesului de uscare sau după aceea, un strat gros poate cădea.

Reparații produse

Scaunele pliante, la fel ca majoritatea produselor care sunt asamblate / dezasamblate constant, se sparg adesea. Restaurarea lor nu este o treabă atât de serioasă - multe videoclipuri au fost postate pe YouTube care arată procesul de reparație. De obicei, scaunul este dezlipit, partea uzată sau ansamblul este îndepărtat și apoi asamblat. Din când în când, nodurile scaunului se desprind și trebuie strânse.

Algoritmul de fabricație este prezentat, acum sunteți gata să vă faceți propriul scaun pliant cu spătar. Puteți să vă creați propriul desen sau să găsiți soluții gata făcute pe Internet. Apoi lucrează la proiectele găsite sau modifică-te pentru a se potrivi nevoilor tale. Pentru a realiza un astfel de model nu este nevoie de o diplomă de tâmplar, nu necesită echipamente și dispozitive speciale, vor exista suficiente instrumente de care dispun majoritatea bărbaților.

Urmărește videoclipul: Scaune Pliante - (Ianuarie 2020).

Loading...

Lasă Un Comentariu