Este posibil să țin un laptop pe poală

Un laptop este o parte integrantă a vieții oricărei persoane moderne, cu ajutorul căreia vizionăm filme, citim, studiem și, desigur, lucrăm. Se presupune că în timpul funcționării unui astfel de asistent electronic, utilizatorul va sta la masă, la o anumită distanță de gadget, dar câți oameni respectă această regulă? Cei care petrec câteva ore pe zi la laptop se mișcă adesea cu el la pat, se întind pe genunchi și continuă să lucreze în această poziție. Dar știați cât de periculos ar putea fi acest lucru?

Este dăunător să ții un laptop pe poală?

Prejudiciul cauzat de o astfel de utilizare există atât pentru un bărbat sau pentru o femeie, cât și pentru dispozitivul în sine:

  1. Probleme de postură. În această poziție, postura a priori nu va fi într-o poziție la nivel, așa că, după o lungă perioadă de timp de lucru în această poziție, problemele de spate nu vor dura mult.
  1. Iradierea. Radiația care provine de la laptop datorită antenei WI-FI are un efect negativ asupra corpului uman, mai ales dacă este vorba de copii mici, iar cu cât este mai aproape de corp, cu atât este mai puternic efectul.
  1. Restricții strânse pentru gravide. Medicii nu numai că interzic fetelor să poată ține un laptop pe poală, ci și limitează timpul total pe care îl folosesc pentru a nu dăuna unui corp slăbit.
  1. Defecțiune laptop. Există șansa de a împinge accidental laptopul sau de a-l atinge cu orice obiect. De asemenea, lucrând în această poziție cu mâncare sau băuturi, puteți ajunge adesea pe tastatură și găuri receptive cu lichid, ceea ce va duce la probleme grave.
  2. Supraîncălzirea. Situat în genunchi, dispozitivul nu primește suficientă ventilație pentru a disipa căldura, astfel încât aerul cald se acumulează în interior, ceea ce în timp duce la deteriorarea gravă, arderea anumitor părți.

Nociv pentru sănătatea femeilor și bărbaților

Cel mai mare pericol al unei astfel de lucrări cu un laptop este pentru sănătatea bărbaților, afectând capacitatea de a avea copii. Cert este că, în această situație, din cauza încălzirii computerului laptop, scrotul se supraîncălzește, ceea ce afectează productivitatea spermei. Încălzirea organelor genitale chiar cu un grad are consecințe negative - funcția testiculară se deteriorează cu 40%. Studiile au arătat că timp de o oră de utilizare a dispozitivului în poziția „genunchi”, scrotul a fost încălzit cu 2,5 grade. Prin urmare, pentru a vă proteja, trebuie să lucrați la un laptop strict la masă.

Pentru femei, nu există un rău sau o interdicție evidentă, singura excepție este sarcina, în care presiunea asupra stomacului poate dăuna fătului. Plus radiații care sunt dăunătoare pentru orice organism, în special în contact cu corpul.

Este clar că lucrul cu un computer laptop într-o poziție similară este foarte convenabil și, uneori, singura cale de ieșire, mai ales când nu există un birou confortabil în cameră sau ai mers să lucrezi în parc. Însă, după ce ai studiat toate consecințele negative, nu există decât o singură concluzie: lucrul la un laptop, păstrându-l în poală, trebuie minimalizat.

Urmărește videoclipul: Asus VivoBook S15. Un laptop bun la toate. Unboxing & Review (Aprilie 2020).

Loading...

Lasă Un Comentariu