Cum să dezasamblați un cooler pentru laptop

Pentru a prelungi durata de viață a oricărui echipament electronic, este necesar să aveți grijă la timp și corect. Motivul principal al eșecului laptopurilor este acela că acumulează praf și murdărie pe părțile interne. Acest lucru duce la faptul că elementele dispozitivului încep să se supraîncălzească și să se spargă, după ceva timp. Prin urmare, este extrem de important să eliminați contaminarea din elementele interne ale dispozitivului.

De ce este necesar să dezasamblați un cooler pentru laptop

Sistemul de răcire al laptopului este necesar pentru a proteja dispozitivul de supraîncălzire în timpul funcționării. Include mai multe componente: ventilatoare, calorifer de cupru, conducte de căldură. Această complexitate se explică prin faptul că în timpul funcționării adaptorul grafic, procesorul și placa de bază devin destul de fierbinți. Sistemul de răcire previne încălzirea excesivă a acestor elemente.

Dispozitivul este răcit prin circulația aerului. Racitorul sau ventilatorul este responsabil pentru acest lucru. El este implicat nu numai în răcirea componentelor calculatorului, dar oferă și ventilație de aer în carcasă.

În timpul funcționării, răcitorul trece prin ea însăși o cantitate mare de aer. Odată cu acesta, praf și particule minuscule de murdărie intră în ventilator. Cu timpul, praful se acumulează pe piesele ventilatorului și le crește greutatea. Acest lucru duce la faptul că înfășurarea pe bobina produsului se încălzește și arde.

Deteriorarea răcitorului duce la o defecțiune a întregului sistem de răcire a laptopului. Ca urmare, placa de sistem a dispozitivului se supraîncălzește.

Atenție! Nu supraîncălziți niciodată placa de sistem. Acest lucru duce la defectarea componentelor laptopului și la reparații costisitoare!

Pentru a preveni problemele în funcționarea dispozitivului, ventilatorul trebuie curățat periodic complet de praf și murdărie acumulate.

Cum să dezasamblați un cooler pentru laptop

Curățarea ventilatorului este o procedură destul de simplă. Pentru a face acest lucru, nu este necesar să oferiți laptopul unui atelier specializat.

Pentru a curăța ventilatorul, va trebui să gătiți:

 • muguri de bumbac;
 • șurubelniță;
 • substanță care conține alcool;
 • un ac sau bisturiul;
 • grăsime siliconică - este necesară ungerea răcitorului după curățare.

Înainte de a continua cu curățarea directă a ventilatorului, frigiderul trebuie demontat și demontat.

Ventilatorul este dezasamblat în mai multe etape:

 1. Laptopul ar trebui să fie oprit în prealabil. Cu ajutorul unei șurubelnițe, deșurubați șuruburile care fixează capacul posterior al produsului. După aceea, trebuie să deconectați cu atenție toate cablurile. Este important să vă amintiți locația lor, astfel încât la etapa de asamblare să nu existe probleme cu conexiunea inversă.
 2. Deșurubați ventilatorul care trebuie curățat. Este necesar să deconectați toate firele care se duc la răcor de la sursa de alimentare și numai după aceea se procedează la demontare. Din partea centrală a ventilatorului eliminat, trebuie să deconectați autocolantul. Nu trebuie aruncată singură.
 3. Apoi, scoateți dopul de cauciuc.
 4. Sub capac este un inel de fixare. Trebuie îndepărtat cu atenție. Pentru a face acest lucru, introduceți un obiect ascuțit în fanta din inel și ridicați o parte. Nu merită să depuneți mult efort, deoarece inelul poate fi ușor deteriorat.
 5. Sub inel sunt două dopuri care fixează arborele și protejează mecanismul de posibile intrări de ulei. De asemenea, trebuie demontate.

Procedura de curățare a răcitorului

După ce răcitorul este complet demontat și dezasamblat, puteți continua curățarea și lubrifierea acestuia.

Pentru asta aveți nevoie:

 1. Pre-demontați-l în două părți. Una dintre ele va fi cu bobine electrice. Ștergeți-l bine sau aruncați-l cu un jet de aer. Cealaltă jumătate poate fi spălată sub apă curentă.
 2. Folosiți un tampon de bumbac înmuiat în alcool pentru a șterge ambele jumătăți ale ventilatorului. Alcoolul va elimina toți contaminanții rămași și grăsimea veche.
 3. Ungeți părțile interne cu unsoare specială din silicon. Protejează produsul de umiditate și supraîncălzire.
 4. În continuare, trebuie să asamblați coolerul în ordine inversă și să îl instalați în carcasa laptopului.

Curățarea dispozitivului de praf și murdărie este o procedură foarte importantă și necesară. Cu acesta, puteți crește semnificativ durata de viață a laptopului. Este recomandat să îl efectuezi cel puțin de două ori pe an. În același timp, dacă laptopul este utilizat într-o cameră prăfuită, frecvența de curățare trebuie crescută.

Urmărește videoclipul: Cum să dezasamblați volanul + airbagul BMW 7 F02 (Ianuarie 2020).

Loading...

Lasă Un Comentariu