De ce zumzesc boxele

Se întâmplă adesea că numai prin cumpărarea de boxe noi sau lucrul cu boxe vechi și deja testate, începem să observăm că ceva nu este în regulă cu ele. Sunetul s-a deteriorat. Ei înșiși bâzâie și din ei se aud sunete externe. Vom încerca să ne dăm seama.

De ce a eșuat transmisia sunetului?

Primul lucru la care ar trebui să fiți atenți dacă observați că sunetul difuzoarelor s-a deteriorat și că zgomotul extern provine de la ele, deci aceasta este integritatea cablului. Verificați până la capăt pentru daune pe aceasta, de exemplu:

  • îndoituri;
  • pauze de împletitură;
  • există fracturi interne ale sârmei;
  • animalele de companie nu mestecau;

Dacă cablul este detașabil, conectați-l la un alt dispozitiv și verificați acolo.

Daune la conectori.Mai devreme sau mai târziu, dar odată cu utilizarea activă a dispozitivului, conectorii acestuia se uzează. Acest lucru se observă, de exemplu, prin jocul mufei și ar trebui să stea bine. Încercați să scoateți dopul, apoi reintroduceți, răsuciți în priză. Zgomotele vor fi auzite imediat de la boxe.

HELP! Dacă nu există nicio ocazie să cumpărați difuzoare noi, atunci puteți să fixați pur și simplu cablul într-o stare normală în care nu provoacă interferențe.

Cablu foarte lung.Deseori sunetul este distorsionat datorită faptului că cablul are un număr mare de coturi, mai ales dacă este foarte lung, iar distanța la computer nu este foarte mare. În acest caz, încercați să mențineți așezarea cablurilor care a fost făcută în fabrică.

Funcționarea conectoarelor defecte.De regulă, în orice unitate de sistem există două intrări pentru conectarea sistemelor audio. Unul este situat pe partea din față a carcasei, iar al doilea pe placa de bază. Conectorul frontal devine foarte repede inutilizabil și începe să funcționeze prost sau chiar nu determină deloc dispozitivul.

Hardcover.Mulți proprietari de computere le place să răsucească firele unul cu celălalt, astfel încât să nu rămână în direcții diferite. Dar acest lucru implică cute de cablu și, în consecință, un zumzet.

Difuzoarele zâmbesc când aduci telefonul

Difuzoarele fac adesea zgomot și interferează atunci când un dispozitiv mobil primește SMS sau dintr-o dată începe să sune. De fapt, orice tehnică care are o antenă duce la apariția unor efecte similare în difuzoare. Dar uneori imprimantele și chiar lampile de masă le pot apela. Încercați să eliminați sursele potențiale de interferență de la computer, odată, și astfel, puteți găsi vinovatul.

Zumzetul constant al difuzoarelor atunci când sunt pornite este, în mare parte, normal. Nu că ar trebui să fie așa, ci este pur și simplu conectat la circuitul plăcii de sunet și la boxele în sine. Acest lucru se întâmplă datorită faptului că, dacă nu este furnizată alimentarea plăcii de sunet, aceasta începe să capteze orice interferență de la tot. Pentru a scăpa de acest lucru, este necesar să împământați carcasa computerului, să reduceți impedanța de intrare a difuzoarelor la aproximativ 20 kOhm.

Cum să scapi de sunetul dăunător

Înainte de a scăpa de zgomot, este necesar să aflăm cauza apariției acestuia. Este posibil ca acesta să fie un amplificator sau un cablu slab ecranat. Este foarte ușor să îl verificați, luați doar cablul cu mâna. Dacă zgomotul este amplificat, trebuie doar să înfășurați cablul cu folie și este mai bine să cumpărați unul ecranat.

Dacă motivul zgomotului este amplificatorul, trebuie să deschideți difuzoarele și să le protejați. Poate că computerul nu este pus la pământ și tensiunea prezentă pe carcasa sa trece prin cazul sistemului audio și provoacă interferențe. Dacă puneți la sol computerul, zgomotul poate dispărea.

HELP! Puteți verifica setările de mix ale difuzoarelor. Găsiți elementul „Sunet” în „Panoul de control”. Accesând fila „Redare”, căutați indicatorul pentru coloane și în proprietăți, în fila „Niveluri”, va trebui să dezactivați intrarea liniei.

Dacă niciuna dintre cele de mai sus nu vă ajută, atunci poate exista o singură cale de ieșire - înlocuirea boxelor cu altele noi.

Și, cel mai important, zgomotul nu trebuie confundat cu fundalul. Fonite absolut orice difuzoare. Singura diferență este că difuzoarele scumpe încep să se estompeze atunci când nivelul volumului este aproape la nota maximă. Vorbitorii chinezi bugetari încep deja să se estompeze atunci când volumul nu atinge nici măcar jumătate din ceea ce este posibil, și de multe ori și mai puțin. Astfel, nu vom identifica fundalul cu zgomot.

Urmărește videoclipul: Am o căsuţă mică Dimineaţa Zurli (Ianuarie 2020).

Loading...

Lasă Un Comentariu