Ce să faci dacă apa intră în căști

Căștile contribuie la o utilizare mai confortabilă a dispozitivului mobil, iar în player sunt o componentă necesară. Dacă este utilizat necorespunzător sau în condiții meteorologice nefavorabile, o cantitate mare de umiditate poate apărea pe dispozitiv. Cu măsuri corecte și corecte, problema poate fi rezolvată cu ușurință.

Primii pași dacă căștile intră în apă

Dacă apa intră în căști, trebuie să acționați prompt. În cele mai multe cazuri, dispozitivul poate fi restaurat menținând funcționalitatea și calitatea sunetului.

Dacă dispozitivul cade într-o cadă, o baltă sau un vas de toaletă, în primul rând, trebuie să scoateți căștile din apă. Un punct obligatoriu după scoatere este să opriți dispozitivul. Căștile în sine trebuie scoase din mufă.

Următorul pas este eliminarea umidității. Această procedură trebuie efectuată în greutate. Firul este îndreptat cu atenție, găurile auditive coboară. Căștile trebuie să fie agitate ușor pentru a îndepărta excesul de lichid care se află în interiorul carcasei. Suprafața însăși trebuie ștersă bine pentru a colecta apa. Pentru aceasta, este potrivit un material absorbant moale. Acesta poate fi o flanșă sau o pânză terry, un prosop de hârtie multistrat.

Un punct important este uscarea căștilor. Experții recomandă uscarea accesoriului într-o stare dezasamblată, deoarece acest lucru va contribui la eliminarea completă a apei. Este foarte dificil să faceți față unei astfel de operații fără abilitățile adecvate. De asemenea, trebuie remarcat faptul că nu toate căștile pot fi eliminate.

Dacă dispozitivul poate fi dezasamblat, fiecare componentă este ștersă complet cu hârtie sau o cârpă absorbantă moale. Membrana trebuie inspectată cu atenție în lumină puternică. Petele rămase din apă pot afecta calitatea sunetului. Vor fi fisuri sau zgomot, calitatea volumului poate fi redusă semnificativ.

Dacă există dungi sau picături, ștergeți ușor suprafața cu hârtie moale. Acțiunile trebuie să fie atent, deoarece mișcările bruște sau presiunea puternică vor determina produsul să funcționeze defectuos.

ATENȚIE!Utilizarea unui uscător de păr trebuie aruncată, deoarece fluxul de aer poate supraîncărca membrana interioară. Acest lucru va denatura sunetul atunci când este utilizat.

După efectuarea etapelor de mai sus, părțile pentru căști trebuie lăsate câteva zile. Căștile pot fi așezate pe zdrențe sau un prosop de hârtie și întoarse periodic. Hârtia absoarbe umezeala reziduală care a pătruns adânc în dispozitiv.

HELP!Pentru a accelera procesul, căștile pot fi amplasate lângă baterie. De exemplu, puneți-le pe un pervaz. Valurile netede de aer cald vor afecta pozitiv rezultatul.

Dacă nu este posibil să analizeze, membrana poate suferi grav de petele de apă. Totul depinde de viteza de acțiune după umiditate și calitatea uscării.

Dacă căștile sunt aruncate sau spălate, este necesară demontarea. Clătiți bine toate componentele pentru a îndepărta resturile de alimente sau detergent. Uscarea se realizează printr-o metodă similară.

În cele mai multe cazuri, când căștile sunt deteriorate, apa intră și pe player sau pe telefon. Dispozitivul trebuie îndepărtat imediat din apă, bateria scoasă. Îndepărtați toate petele și picăturile de pe suprafață, ștergeți cu atenție carcasa în sine. Pentru a face acest lucru, este util un hârtie sau un prosop moale. Dispozitivul poate fi zguduit de mai multe ori, astfel încât picăturile care se încadrează în interior sunt pe suprafața corpului.

Uscarea durează de asemenea câteva zile. În această perioadă, este interzis să porniți dispozitivul, să introduceți bateria, încărcătorul sau căștile. Este mai bine să vă abțineți de la curățarea porturilor cu tampoane de bumbac. Lâna de bumbac poate rămâne în interiorul conectorilor, iar piesele solide vor deteriora contactele.

Un uscător de păr este util pentru îndepărtarea apei din cutie. Aparatul trebuie conectat la viteză minimă. Colectați excesul de umiditate cu hârtie sau cârpă. După toate operațiunile, dispozitivul trebuie lăsat cel puțin trei zile până la uscare completă.

Umiditatea poate provoca oxidarea pinilor conectorului. Pentru a elimina placa, alcoolul este potrivit. Când lucrați, este mai bine să aruncați vata și să folosiți un bandaj. Un băț subțire de lemn este util ca o tijă. Materialul trebuie ales în grosime optimă, astfel încât instrumentul finit să poată fi introdus și îndepărtat liber din conector.

Pe baza bastonului, este necesar să înfășurați mai multe straturi ale bandajului, scufundați-vă în alcool. Excesul trebuie spălat cu atenție, astfel încât umiditatea să nu rămână în interior. După procesarea completă, lăsați dispozitivul să se usuce complet.

ATENȚIE! Un uscător de păr este util pentru a accelera procesul.

După toate operațiunile, puteți verifica performanța telefonului sau a playerului. Bateria este introdusă în priză, dispozitivul în sine pornind. De asemenea, puteți verifica imediat căștile. Dacă după conectarea dispozitivului nu recunoaște setul cu cască, sunt necesare sfaturi de specialitate.

Căștile sunt un element indispensabil la cumpărarea unui dispozitiv mobil sau mp3 player. Umiditatea produsului poate afecta semnificativ funcționalitatea acestuia. Respectarea recomandărilor și acțiunile în timp util vor ajuta la rezolvarea problemei.

Loading...

Lasă Un Comentariu