Proiectarea unui dormitor fără fereastră

Fereastra este necesară nu numai pentru iluminarea naturală a camerei, adesea este și elementul principal al decorului. O fereastră coordonează centrul camerei, iar perdelele ajută la completarea interiorului. Dar uneori sunt momente în care nu există ferestre în dormitor. De regulă, acest lucru poate fi găsit în apartamente de planificare gratuită.

Cum să faci un dormitor fără ferestre rezidențiale

În căutarea unei soluții, puteți utiliza opțiuni de proiectare deja dovedite, de exemplu, o cameră în stil de cabină, care este echipată doar cu geamuri închise. Dar puteți alege alte opțiuni de proiectare. Cel mai important este să respectați anumite reguli:

 1. Nu este de dorit să folosiți desene mari.
 2. Nu alegeți culori grele și întunecate.
 3. Spațiu maxim.
 4. Toate metodele sunt utilizate pentru a face dormitorul luminos: lămpi cu diodă, iluminare încastrată.
 5. Sistem de ventilație organizat corect.
 6. Plafonul trebuie să fie puțin mai luminos decât pereții.
 7. Mobilier încorporat

De asemenea, este necesar să se ia în considerare caracteristicile dormitorului:

 1. Sunt necesare mai multe metode de iluminare: locală și pentru întreaga cameră.
 2. Lămpile din apropierea patului trebuie să aibă lungimea brațului.
 3. Designul nu trebuie să fie fulgerător.

Trebuie să vă amintiți despre decorarea corespunzătoare a unui dormitor fără ferestre. În acest caz, trebuie să selectați cu atenție decorul cu doar câteva elemente. Puteți decora pereții cu oglinzi, formele de cuverturi de pat și perne ar trebui să fie concis, iar mobilierul ar trebui să arate ușor.

De asemenea, un element original de decor este un șemineu fals. Va aduce varietate în dormitor, puteți seta lumina de fundal în ea.

Umplerea unei încăperi în care nu există ferestre este necesară pentru a ajuta să scapi de dizarmonia senzațiilor care apar adesea la oameni în spații închise.

Selectarea de mobilier într-un dormitor fără ferestre

Într-un dormitor fără ferestre este nevoie de minimalism. Nu este recomandat să înghesuiți această încăpere, deoarece o supraabundență de mobilier va ocupa doar suprafața utilizabilă, precum și va reduce vizual spațiul.

De aceea, nu ar trebui să instalați comode sau dulap voluminoase. Este mai bine să alegeți un dulap sau un mobilier încorporat care să se poată transforma.

Patul trebuie să iasă în evidență și pentru simplitatea și dimensiunile mici. Astăzi, multe soluții originale sunt create pentru aceasta, diferind prin simplitate și ușurință, dar, în același timp, produsele au propriul farmec unic. De exemplu, în paturile multifuncționale există întotdeauna o nișă pentru depozitarea lenjeriei pastelate mai jos.

Recomandare: Instalarea mobilierului multifuncțional este cea mai bună soluție, deoarece astfel puteți preveni haosul vizual în cameră. Mai mult, costul acestui produs este destul de accesibil pentru fiecare persoană.

Schema de culori

De asemenea, este important să alegeți corect o schemă de culori, deoarece combinația corectă de nuanțe poate afecta semnificativ crearea unei atmosfere confortabile. În acest caz, nu este recomandat să alegeți tonuri sumbre și agresive, deoarece absorb iluminarea și reduc vizual camera.

Ca fundal, trebuie să alegeți nuanțe naturale, moi și deschise. Acest lucru se datorează faptului că, cu ajutorul acestor tonuri, camera este mărită vizual, în timp ce acestea nu absorb iluminatul, prin urmare, în acest dormitor va fi în mod constant luminos. Dar, cu culori luminoase și, în unele cazuri, întunecate, puteți dilua schema de culori din cameră, subliniind anumite elemente ale interiorului.

Tonurile reci sunt adecvate

Nuantele reci sunt potrivite, dar trebuie selectate tonuri originale. De exemplu, de la gri: „sub o piatră”, gri-var, gri-perlă. Nuantele de plumb nu se potrivesc.

Culorile albastre sunt potrivite pentru toată lumea, dar unele dintre ele necesită prudență, de exemplu, albastru cu o nuanță de gri verzui. Atunci când alegeți flori reci, există un risc mare de a face dormitorul mohorât.

Imitația ferestrei

Pentru această cameră, ei folosesc adesea o astfel de soluție de design ca o fereastră falsă. Cel mai simplu mod - perdele pe perete. Acest lucru vă permite să creați iluzia că fereastra este încă prezentă, dar în acest moment este acoperită cu perdele.

Dacă dormitorul este situat pe același perete cu camera, în care există o fereastră și există suficientă lumină, puteți aranja o deschidere în camera alăturată. De asemenea, o modalitate comună sunt picturile din sticlă de diferite dimensiuni cu un model imprimat și iluminare întunecată.

Putem distinge astfel de metode de simulare a unei ferestre într-un dormitor:

 • afișe decorative care înfățișează o fereastră cu diferite peisaje;
 • o fereastră care intră în camera alăturată, în timp ce pervazul este folosit ca raft;
 • imitație cadru;
 • panouri acrilice cu peisaje.

Aceste soluții de proiectare vor atenua vizual lipsa luminii naturale, vor face camera confortabilă și originală.

Cum se face iluminarea potrivită într-un dormitor fără ferestre

Pentru un dormitor, lumina joacă un rol foarte important, dar pentru o cameră în care nu există ferestre, acest lucru este cel mai relevant. Pentru iluminarea tavanului, cel mai bine este să alegeți produse cu nuanțe plate care direcționează iluminarea spre partea de sus. Astfel, puteți oferi o atmosferă moale și confortabilă. Este necesar să excludeți imediat candelabrele agățate voluminoase, acestea vor evidenția doar întunericul încăperii.

Pe lângă iluminarea principală, trebuie să utilizați lumini suplimentare, de exemplu, faruri de noapte pe noptierele din apropierea patului. Plafondele trebuie să aibă lumină moale, acest lucru compensează lipsa luminii naturale.

Pentru lămpile de noptieră, cel mai bine este să alegeți modele cu nuanțe de sticlă sau țesături de culori deschise, farurile de noapte cu abajururi colorate arată bine. Aceste lămpi vor crea un joc moale de lumină în tonuri multicolore din cameră, acest lucru va face dormitorul mult mai confortabil.

Aplicații de perete sunt folosite ca aplici, care direcționează lumina spre partea de sus. Acest lucru face ca camera să fie ușoară și confortabilă, iar lămpile de podea pot fi instalate pentru a evidenția colțurile întunecate.

Pentru dormitor, iluminarea cornișei este perfectă, ceea ce va oferi camerei mai multă armonie, o va face mai confortabilă. Dar este necesară o iluminare moale în culori calde.

Principalele erori din timpul organizării iluminatului sunt:

 • aranjament haotic al multor lămpi diferite;
 • utilizarea unor iluminări foarte dure;
 • instalarea unui candelabru voluminos pe tavan;
 • lipsa accentului în proiectarea iluminatului;
 • selecție de abajururi din țesătură închisă.

Deci, cu o mare dorință, chiar și dintr-o cameră mică, fără ferestre, este foarte posibil să faci un dormitor confortabil și elegant. În același timp, puteți face totul singur folosind stiluri de fotografie, excluzând ajutorul designerilor. Dar acest lucru trebuie luat cu toată responsabilitatea.

Urmărește videoclipul: Izolarea acoperișurilor înclinate - Etape de montare vată minerală de sticlă Knauf Insulation (Aprilie 2020).

Loading...

Lasă Un Comentariu