Scaun computer DIY

Foarte des oamenii lucrează la un computer. Prin urmare, scaunul trebuie să fie cât mai confortabil, deoarece, dacă stai pe un scaun incomod, productivitatea și calitatea muncii vor scădea. Puteți cumpăra un design finalizat în magazin. Și o poți face singur, economisind bani și creând designul viselor tale.

Cum să faci singur un scaun pentru calculator

Pentru a crea un design aveți nevoie:

 1. Găsiți o idee. Introduceți ceea ce ne dorim.
 2. Faceți măsurători.
 3. Pregătiți material și instrumente.
 4. Începeți.

Care sunt avantajele unui design do-it-yourself?

Un scaun creat independent are o serie de avantaje:

 1. Economii. Designul finalizat este mai scump, deoarece include materiale și plata pentru munca maestrului. Și astfel vom cheltui doar pentru materiale.
 2. Design interesant. Scaunul va arăta așa cum ne dorim.
 3. Există o oportunitate de a crea un design pentru înălțimea și greutatea noastră.
 4. Vom crea un scaun, pornind de la cât timp petrecem la computer, făcându-l convenabil.
 5. Durabilitatea și fiabilitatea scaunului depinde de noi.

Ce instrumente sunt necesare

Pentru a crea un scaun aveți nevoie de următoarele instrumente:

 1. Aparate pentru sudare.
 2. Jigsaw.
 3. Foraj și găurit.
 4. Bulgară.
 5. Șurubelnițe și chei.
 6. Șuruburi și șuruburi.
 7. Capsator.
 8. Banda scotiană.
 9. Roți.

Alegerea materialelor pentru scaun

Există 3 tipuri de materiale din care este confecționat scaunul:

 1. Un copac. Materialul este ecologic și accesibil. Dar astfel de modele se estompează treptat pe fundal, deoarece tot mai multe scaune cu rotile apar pe piețele moderne. Efectuarea lor din lemn este foarte dificilă. Versiunea standard este de 4 picioare.
 2. Plastic. Momentan, cele mai obișnuite modele sunt realizate din plastic. Scaunul va fi confortabil și durabil, iar materialul este ieftin și accesibil.
 3. Metal. Designul este mai puternic decât cele anterioare, dar plastic se folosește mai mult, deoarece este mai ieftin.

În mod ideal, o combinație de plastic și metal este utilizată pentru a crea structura. Primul este potrivit pentru crearea spătarilor, scaunelor și cotierelor. Din acestea din urmă se obține o bază bună și o cruce. Rotile (care pot fi din metal și plastic) sunt, de asemenea, cumpărate separat. Aici este mai bine să acorde preferință fierului, deoarece plasticul se va uza rapid. Printre altele, avem nevoie de țesătură și spumă pentru tapițerie.

Cum se fac măsurători și desene?

Dimensiunile scaunului depind de dorințele proprietarului. Vom lua în considerare valorile medii care pot fi modificate. Pentru un scaun pentru adulți, marcajul va fi după cum urmează:

 1. Înălțimea este de aproximativ 1 metru.
 2. Lățimea scaunului este de aproximativ 50 de centimetri.
 3. Spătar 58x50 mm.
 4. Dimensiunea crucii este de aproximativ 70 de centimetri.
 5. Distanța de la pernă la scaun nu este mai mare de 30 de centimetri. Această valoare depinde de modul în care o persoană se sprijină cu spatele sau gâtul.
 6. Dacă cotierele sunt fixate pe un scaun, distanța dintre ele și podea este de aproximativ 80 de centimetri.

Atenție! Pe baza tuturor acestor date, este pregătită o schiță de proiectare, conform căreia cantitatea necesară de material este cumpărată și se lucrează.

Scaun computer DIY: pas cu pas

Începem munca din spate și de pe scaune. Avem nevoie de:

 1. Ia placajul. Pentru a contura principalele părți ale structurii. Puteți realiza un design care seamănă cu scaunele standard care sunt vândute în magazin. Și poți face un scaun spre deosebire de restul. Totul depinde de imaginație.
 2. Luați fruntea și tăiați-o în funcție de contururi. Marginile trebuie șlefuite cu șmirghel.
 3. Acum faceți fundația. Poate fi de două tipuri - 4 picioare sau doar unul cu instalarea unei cruci și roți. Ce alegere este necesară depinde de alegerea bazei. Dacă a fost selectată o construcție cu un singur picior, trebuie să se găsească o conductă robustă. De asemenea, este nevoie de roți, colț și canal. Dacă a fost ales un design cu 4 picioare, facem doar 4 picioare și le fixăm cu șuruburi (puteți ciocni cu cuie dacă materialul este din lemn).
 4. Pentru a crea un spate avem nevoie de un profil dreptunghiular. Acesta este conectat la partea principală folosind o mașină de sudură sau șuruburi.
 5. Cotierele trebuie realizate sub forma literei "p" și atașate la partea principală.
 6. Cadrul este creat. Trebuie șlefuit cu șmirghel. După aceea, trebuie amorsat și vopsit.
 7. După ce vopseaua s-a uscat, puteți face fixarea roților.
 8. Următorul pas este tapițeria. Scaunul va fi prea rigid și inconfortabil pentru a sta. Cauciucul cu spumă sau vata ne vor ajuta. Folosind banda adezivă, acestea trebuie să fie atașate la piese care sunt de dorit pentru a face mai moale. Cauciucul din spumă cu bandă este acoperit cu țesătură, care este fixat cu o capsator.
 9. Odată ce toate detaliile sunt gata, puteți asambla scaunul. Luăm baza și atașăm o cruce la ea. Poate fi realizat din trei tipuri de materiale - lemn, metal plastic. Acesta din urmă este cel mai puternic și nu se desprinde de o mulțime de greutate. Folosind aparatul pentru sudare, atașăm scaunul, spătarul și cotierele la cadru.

Crearea unui scaun de calculator cu propriile mâini este destul de simplă. O atenție deosebită ar trebui acordată marcajului și planificării.

Urmărește videoclipul: Un scaun de birou care costa 550 de euro ! CE ? (Aprilie 2020).

Loading...

Lasă Un Comentariu