Cum curățați umidificatorul de la scară

Umidificatoarele au început treptat să fie folosite în multe case. În timp, produsul începe să funcționeze mai rău. Uneori, acest lucru se datorează îngrijirii necorespunzătoare. La urma urmei, dispozitivul este supus formării scării, care este important pentru a scăpa rapid.

Ce este scara și cum se formează într-un umidificator?

Scara este compartimente solide. Ele apar pe suprafața produsului, în zonele în care apa este încălzită. Dispozitivul umectează aerul din cameră prin evaporarea lichidului. Prin urmare, utilizarea apei de proastă calitate devine o cauză comună a formării plăcii. Trebuie filtrată. Dacă completați lichidul robinetului lor care nu a fost supus unei prelucrări speciale, acest lucru va duce la formarea scării.

Puteți observa începutul procesului prin apariția unei nuanțe de alb. Dacă această nuanță nu este eliminată, formația se va întări și va dăuna instrumentului mai mult.

Atenție! Apa nepurificată poate ascunde unele microorganisme, bacterii, care vor afecta negativ aerul din încăpere.

De ce este necesară eliminarea scării?

Mulți nu se uită la starea internă a umidificatorului până când nu se sparge sau începe să funcționeze mai rău. Deși curățarea este recomandată în mod regulat. Ignorarea scării va duce la probleme suplimentare:

  1. răspândirea bacteriilor;
  2. apa va începe să înflorească;
  3. formarea mucegaiului;
  4. apariția compușilor chimici care afectează negativ sănătatea;
  5. scăderea performanței echipamentelor;
  6. reducerea duratei de viață a produsului.

Prin urmare, este important să monitorizați starea umidificatorului și să permiteți curățarea acestuia în mod regulat.

Pregătirea pentru descalcare

Este necesar să deconectați echipamentul de la rețea și să așteptați ceva timp. Acest lucru va permite dispozitivului să se răcească. Scoateți butoiul în care este apa și goliți-l. Mai întâi, trebuie să curățați produsul de murdărie și stratul superior al scării. Ia o cârpă moale. Faceți o soluție de săpun amestecând săpun și apă.

Important! Nu folosiți detergenți pentru baie sau vase. Conțin componente agresive care afectează în mod negativ funcționarea dispozitivului.

Ștergeți rezervorul cu o cârpă pentru a îndepărta orice depozite. Pentru locuri greu accesibile, folosiți o periuță de dinți cu peri moi. Faceți totul cu atenție, fără frecare sau presiune puternică. Duza trebuie de asemenea ștersă cu o cârpă umezită anterior într-o soluție de oțet. Apoi clătiți sub robinet.

Descalcerea merită folosită acid citric, oțet sau sodă, care va reacționa și va face acoperirea mai moale. Una dintre componentele selectate trebuie diluată cu apă până când totul este dizolvat complet. Turnați lichidul rezultat în rezervor. Pentru un litru de apă aveți nevoie de câteva linguri de sodă sau 100 g de acid citric. Dacă preferați oțet, veți avea nevoie de acesta într-un volum de 150 ml. Nu conectați componente. Împreună nu vor fi eficiente.

Echipamentul trebuie rotit cu arcul spre fereastră, ceea ce va permite lichidului să plece pe stradă. Turnați soluția în recipient și porniți umidificatorul nu mai mult de o oră. Amestecul preparat va coroda placa și se va îndepărta de la sine. Îndepărtați cu atenție cantarul rămas și spălați echipamentul de mai multe ori până când mirosul este complet îndepărtat.

Atenție! Dacă acesta este un model cu ultrasunete sau mecanic al produsului, atunci acesta nu trebuie inclus. Este necesar să o umpleți cu o soluție și să o lăsați timp de 12 ore.

Puteți folosi suc de lămâie. Cu toate acestea, nu poate face față decât poluării proaspete. Cu o placă puternică, este inutil.

Sfaturi de descărcare pentru umidificator

Nu folosiți cârpe dure sau perii pentru curățare. Acestea pot deteriora produsul. Adesea, umidificatorul vine cu produse speciale de îngrijire. Dar dacă nu, folosiți o cârpă moale. Asigurați-vă că lichidul nu pătrunde în partea corpului sau în interiorul unității. Acest lucru poate provoca arderea dispozitivului. Toate părțile amovibile sunt importante pentru a usca bine înainte de instalare.

Acidul citric face față eficient plăcii și, în plus, dezinfectează dispozitivul. Dar dacă s-a format o ciupercă sau a apărut mucegaiul, atunci bumbacul, peroxidul sau înălbitorul vor fi necesare. Materialele abrazive nu vor funcționa.

Prevenirea calcarului

Respectați următoarele măsuri preventive:

  1. Curățați regulat aparatul. Începeți lupta împotriva plăcii când apar primele semne. Nu agravați situația până la punctul în care numai substanțele chimice vă pot ajuta. Umidificatorul are nevoie de dezinfectare constantă.
  2. Urmăriți calitatea apei utilizate. Doar moale este potrivit. Hard este bogat în săruri, ceea ce duce la formarea scării. Prin urmare, încercați să utilizați apă distilată. În cazuri extreme, puteți trece lichidul prin filtru și lăsați-l pentru o perioadă, astfel încât să se stabilească. În total, nu va salva apariția unor astfel de probleme, ci va reduce formarea scării.
  3. Asigurați-vă că lichidul din recipient nu stagnează. În caz contrar, bacteriile se vor înmulți.
  4. Nu folosiți aparatul la o putere maximă. Când aerul este suficient de umidificat, opriți echipamentul.

Aceste măsuri vor contribui la reducerea semnificativă a formării plăcii. Este important să aveți grijă regulată de umidificator și să monitorizați starea acestuia. Atunci va dura mult mai mult.

Urmărește videoclipul: Concursul machete "Orasul pozitiv ideal"- "Viata la pozitiv" (Aprilie 2020).

Loading...

Lasă Un Comentariu