Tipuri de tăvi: modul de alegere corespunzător

Pentru a găti în cuptor adevărate capodopere culinare, trebuie să folosiți mâncăruri speciale. Asigurați-vă că cumpărați o foaie de copt. Este mai bine dacă există mai multe dintre ele. Există diferite tipuri care diferă în anumite caracteristici. Deoarece se recomandă studierea mai detaliată a alegerii opusului.

Tava de copt

Tava de copt necesară pentru coacere, prăjirea în cuptor a diverselor vase. Forma produsului poate fi dreptunghiulară sau pătrată, marginile sunt curbate. Pentru mâncăruri mai mici, folosiți o foaie specială care seamănă cu un suport.. Pe tigaie, nu puteți coace numai mâncare, ci și prăjiți.

Pentru fiecare categorie de feluri de mâncare, inclusiv carne, legume, produse de patiserie, este necesar să folosiți o anumită foaie de copt. Ele diferă ca formă și adâncime. Există diferențe în materialul din care este realizat lucrul. Anumite proprietăți de încălzire depind de acest lucru. Prin urmare, este mai bine să aveți acasă mai multe tipuri diferite de tăvi pentru a găti în mod corespunzător și gustos mâncarea dorită.

Formă

Pe lângă prăjire, Tava de copt potrivită pentru coacerea pâinii, pizza, prăjiturile și plăcintele, poate fi folosită ca grătar. Prin urmare, dacă nu doriți să achiziționați mai multe produse, ar trebui să decideți în prealabil ce este planificat pentru a găti. Forma de tigaie afectează posibilitatea de a găti unul sau alt fel de mâncare.

Ajutor! Cu o margine joasă în jurul perimetrului, vor fi probleme cu prepararea coptului sau a mâncării cu sos. Totul curge pur și simplu. Pentru astfel de vase pereții înalți sunt mai potriviți.

Unele modele sunt completate cu un capac. Printre principalele forme Opțional, merită remarcat:

1. standard. Potrivit pentru orice fel de mâncare. Fundul este plat, iar înălțimea pereților este medie.

2. plat. Nu există părți. Poate avea o margine joasă. Folosit pentru biscuiți uscați. Poate servi drept suport pentru alte forme.

3. adâncime. Potrivit pentru feluri de mâncare principale și coacere. Marginea este mare, astfel încât nimic nu urmează în procesul de gătit.

4. Cu grătar. Produsul este echipat cu o suprafață de grătar care vă permite să economisiți suc în procesul de gătit. Diferit fundul de relief.

5. perforat. Există găuri în partea de jos, datorită cărora apare o crustă apetisantă și grosolană pe toate părțile suprafeței alimentelor. Adesea utilizat pentru coacere, uscare produse.

6. Rotund (oval). Potrivit pentru pizza, drojdie și aluat cu unt.

Dimensiuni

În plus față de formă, ar trebui să luați în considerare dimensiunea foii de copt.

Printre dimensiunile comune:

1. 18 de 25 inci. Considerat dimensiune completă. Folosit la utilizarea cuptoarelor comerciale.

2. 18 de 13 inci. Apelat pe jumătate. Se referă la forma universală. Mai des, o astfel de foaie de copt poate fi întâlnită în bucătăria profesională, decât în ​​condiții de viață la gazda obișnuită.

3. 9 la 13 inci. astfel de produsele din sfert sunt comune în viața de zi cu zi. Se potrivesc perfect pentru gătirea unei cantități mici de feluri de mâncare, așa că, în scopuri practice, practic nu sunt folosite. Dar popular cu gospodinele.

Materiale

Pe lângă diferențele descrise mai sus, tăvile de coacere diferăîntre ei înșiși după material. Parametrul este destul de important și, prin urmare, alegerea trebuie luată în serios. La urma urmei, materia primă din care este produs produsul afectează proprietățile vaselor. Pe rafturile magazinelor puteți găsi următoarele opțiuni:

1. Din sticlă. Aspectul este frumos, dar caracteristicile de forță lasă mult de dorit. Crash sau căderea se poate rupe. Este necesar să încălziți tigaia de sticlă înainte de a o trimite la cuptor. Se confruntă prost cu scăderi de temperatură. Avantajul este capacitatea de a menține temperatura mâncării gătite pentru o lungă perioadă de timp.

2. Oțel inoxidabil. Se folosește oțel carbon, astfel încât materialul să fie ecologic și sigur. Asemenea protvni sunt cele mai frecvente în viața de zi cu zi. Metalul nu afectează gustul produselor. Modelele pot fi acoperite emailate sau antiaderent.

3. Din aluminiu. Este necesară o acoperire antiaderentă. Aluminiul se încălzește rapid și bine, ceea ce permite mâncarea să gătească mai repede. Produsul este ușor, care este avantajul său.

4. silicon. Versiunea modernă a panului, capabil să reziste la temperaturi ridicate. Materialul este compact, sigur, vă permite să nu ardeți atunci când scoateți tigaia din cuptor. Încălzirea se face uniform. Cu o funcționare corectă nu este nevoieîn prealabil puse sub formă de ulei.

5. Din fontă. Rar puteți întâlni articole din fontă datorită faptului că producătorii practic l-au abandonat, preferând materiile prime mai moderne. Tigaia este grea, dar va dura mulți ani. Temperatura este menținută mult timp, încălzirea este uniformă, dar durează mult timp.

6. ceramică. Acestea permit obținerea efectului de languire, ceea ce salvează multe elemente utile în produse.

7. teflon. Există o acoperire antiaderentă care evită lipirea produselor. Necesită o întreținere atentă. Nu tolerează obiectele metalice, deteriorarea mecanică.

Sfaturi pentru alegere

Este recomandat să alegeți o foaie de copt, în funcție de dimensiunea cuptorului.. Nu uitați că acoperirea antiaderentă afectează în mod semnificativ confortul gătitului. Prin urmare, merită să vă decideți în prealabil ce caracteristici va avea foaia de copt.

Ajutor! Un factor important este selectarea producătorului. Este mai bine să acordați preferință mărcilor de încredere care s-au dovedit bine.

Placa este de asemenea importantăîn care se va pune foaia de copt. Foile subțiri pentru coacerea din aluminiu nu vor fi potrivite pentru gaz. Nu se încălzesc uniform.

Alegerea unei foi de copt este simplă. Este necesar să se determine în avans parametrii, inclusiv opțiunile pentru mâncărurile care sunt planificate să fie gătite. Acest lucru vă va permite să alegeți o foaie de copt potrivită ca mărime, formă și material.

Urmărește videoclipul: I Am Fishead 2011 - psihopatul corporatist dopat RO (Aprilie 2020).

Loading...

Lasă Un Comentariu