Buretă, zdrență, perie - care ar trebui să fie în arsenalul gazdei pentru spălarea vaselor

Grija corespunzătoare și sistematică a grijilor este foarte importantă. Aceste acțiuni simple oferă gazdei posibilitatea de a păstra calitățile de consum ale ustensilelor casnice cât mai mult timp, pentru a-și prelungi viața. Și cel mai important este să protejezi sănătatea căminului.

Reguli de spălare a diferitelor tipuri de vase cu mâna

Majoritatea gospodinelor moderne instalează mașini de spălat vase eficiente în bucătăriile lor, care ajută la menținerea vaselor în ordine. Cu toate acestea, nu orice familie își poate permite astfel de echipamente costisitoare. Iar unele gazde, mai ales dacă sunt doar două sau trei persoane în familie, nu consideră necesar să porniți mașina pentru trei farfurii. Prin urmare, spălarea vaselor de mână este o practică obișnuită pentru îngrijirea lor.

Cu toate acestea, există câteva reguli importante care trebuie respectate, în timp ce spălați vasele este de dorit. Sunt simple, implementarea lor nu este dificilă nici pentru fetele cele mai ocupate sau fără experiență:

 1. Spălați vasele imediat după utilizarea lor. În caz contrar, rămășițele de mâncare se vor usca pe farfurii, va fi mai dificil să le eliminați.
 2. Nu stiva vasele murdare. Acest lucru va polua suprafețele externe și vă va adăuga muncă.
 3. Dacă plăcile și căștile sunt lăsate în chiuvetă din cauza lipsei banale de timp, înmuiați-le în apă caldă cu un detergent bun înainte de spălare. Procesul va fi facilitat, dar timpul va mai dura puțin.
 4. Dacă în ceașcă au fost ouă stropite sau ouă raclate, spălați-l mai întâi în apă rece, apoi aduceți-l la ideal în apă caldă. În caz contrar, albusul de ou va suferi denaturare, ceea ce va complica sarcina.
 5. În primul rând, spălați cele mai puțin contaminate vase - farfurioare, farfurii de pâine, lingurițe și căni. Plăcile de grăsime și tigăile sunt angajate în ultima tura.
 6. Folosiți detergenți siguri și dovediți.
 7. Apa curentă se folosește numai pentru clătire. Când spălați cu un agent, închideți gaura de scurgere a chiuvetei.

Atenție! Spălarea manuală a vaselor necesită apă caldă. Este mai ușor să spălați vasele grase dacă adăugați puțin oțet în apă, utilizați sodă sau pudră de muștar.

Există mai multe secrete ale îngrijirii emailurilor. Acoperirea tigaiei, de exemplu, după o utilizare prelungită se întunecă. Scapă de această întunecare poate fi cu ajutorul „Persolului” - un înălbitor pentru haine. Mijloacele trebuie puse în apă fierbinte turnată în oală, la un comprimat (sau o linguriță de pulbere) la un litru de apă și se fierbe timp de o oră. După aceea, apa trebuie scursă și tigaia bine clătită.

Când aveți grijă de oale și cupe emailate, urmați câteva reguli:

 • nu puneți o oală fierbinte într-o chiuvetă umedă sau pe un suport rece - smalțul se poate crăpa;
 • nu puneți o cratiță goală pe o sobă fierbinte - din același motiv;
 • nu turnați apă rece într-un recipient fierbinte;
 • Nu curățați vasele cu acoperire emailată cu raclă metalică, perii și pânze de spălare dure.

Atenție! Aveți grijă deosebită când spălați sticlă. Chiar și sticla temperată se poate rupe și, dacă schimbarea temperaturii este prea bruscă, vasul sau ceașca nu o vor suporta.

Ce mijloace de spălare ar trebui să aibă fiecare gazdă?

Pentru îngrijirea ustensilelor de bucătărie, nu este suficient un singur cârpă. Este de dorit să colectați un întreg arsenal de unelte. De obicei, include:

 • detergenți speciali;
 • bureti, perii, servetele;
 • răzuitoare pentru grăsimi îngroșate într-o tigaie - chiar și folosind mijloace mediatizate pe scară largă, poate fi dificil de îndepărtat;
 • remedii de casă, populare.

Acasă „chimie” - acesta este cel mai accesibil mijloc pentru orice gazdă, de asemenea foarte ieftin. Atunci când le folosiți nu necesită respectarea dozajului exact. Dar principalul lucru - sunt în dulapul oricărei gazde. Acesta este binecunoscutul săpun de oțet, sodă, sare și rufe. În ceea ce privește săpunul, merită să aveți în vedere: este ușor toxic și, prin urmare, trebuie să fie clătite bine cuștile.

Folosit la spălarea vaselor grase și a prafului de muștar. Acest remediu nu este la fel de cunoscut ca sifon, dar eficiența sa nu este mai mică.

Alegerea celei mai bune pensule și burete pentru bucate

În magazinele de articole de casă puteți găsi o cantitate imensă de instrumente și accesorii pentru spălarea vaselor. Pe lângă chimie, gazda va avea nevoie de „instrumente”. Cu bureții totul este clar, acestea sunt vândute în pachete de mai multe piese și diferă doar ca dimensiune și culoare. Le puteți folosi doar în lucrare - dacă poluarea nu este foarte puternică.

Șervețele vâscoase vor fi utile pentru îngrijirea mesei - absorb bine umiditatea. Multe gospodine le plac pensulele cu recipient pentru detergent și distribuitorul convenabil. Ei bine, fără o spatulă din lemn, poți să o faci, deși în multe cazuri ajută foarte mult.

Un interes deosebit sunt servetele pentru feluri de mâncare care au un efect abraziv. Cu ajutorul lor, chiar și cea mai complexă poluare este îndepărtată cu ușurință.

Vor fi necesare mănuși de cauciuc - acestea vor ajuta la salvarea manichiurii. Un prosop de bucătărie este util pentru a șterge farfuriile și cuștile care tocmai au fost spălate.

Procesul de spălare a vaselor cu mâinile nu este foarte plăcut. Dar dacă te descurci corect la afaceri, vei petrece mai puțin timp și forță de muncă, iar rezultatul te va mulțumi.

Loading...

Lasă Un Comentariu