Cum se configurează dpi la mouse

Un mouse de computer este unul dintre cele mai importante accesorii care sunt achiziționate în mod necesar cu un computer. Fără acesta, este dificil să ne imaginăm gestionarea unui computer modern și chiar și pentru laptopurile care au un panou de control sensibil la atingere, un mouse este încă cumpărat suplimentar. Acesta este cel mai convenabil mod de a accesa toate funcțiile dispozitivului. Pe piața modernă există un număr foarte mare de modele care au din ce în ce mai multe funcții noi. Nu orice utilizator este conștient de toate complexitățile de utilizare. De exemplu, ce este DPI? Cum să o configurați corect? Toate acestea le veți afla în acest articol.

Cum reglați DPI-ul pe mouse

Pentru a începe, înseamnă a înțelege ce este în general dpi. Această abreviere misterioasă înseamnă Dots Per Inchs, ceea ce înseamnă, în cuvinte simple, numărul de puncte depășite de mouse în timpul mișcării sale. Pe scurt, este sensibilitatea accesoriului, care nu este foarte semnificativă în timpul unei simple utilizări, dar joacă un rol uriaș pentru cei care joacă jocuri sau folosesc programe precum Photoshop.

Pentru a crește productivitatea, nu numai în jocuri, ci și în munca normală, este necesar să cunoașteți valoarea DPI a mouse-ului și cum puteți crește. Uneori, însă, este necesar, dimpotrivă, să scadă valoarea pentru a face mai confortabil utilizarea unui computer.Șoarecii obișnuiți, cu care suntem obișnuiți cu toții, au o valoare DPI de aproximativ 1000. Există însă modele speciale de jocuri în care această cifră este mult mai mare - și acest lucru nu este surprinzător, deoarece în jocuri este necesară sensibilitatea maximă a tuturor componentelor, astfel încât procesul să fie plăcut și să poată fi obținute câteva rezultate.

Dar dacă nu aveți un dispozitiv atât de avansat, nu ar trebui să vă faceți griji. Trebuie doar să știți cum puteți schimba DPI pe mouse.

Acest lucru se poate face în două moduri: cu ajutorul unui buton special, care este departe de a fi prezent pe fiecare model și de a folosi instrumente Windows standard.

IMPORTANT! Vă rugăm să rețineți că puteți ajusta sensibilitatea în funcțiile fiecărui mouse. Faceți astfel încât cel mai ieftin mouse de birou să „zboare” ca un joc scump, este puțin probabil să reușească.

Cum puteți schimba dpi pe orice mouse

În ciuda faptului că mult depinde de modelul dispozitivului, încercați să schimbați DPI cel puțin puțin cu ajutorul sistemului de operare.

  • Pentru a face acest lucru, trebuie să accesați setările mouse-ului. Sunt localizate în panoul de control - selectați „Mouse”.
  • După aceea, ar trebui să setați glisorul de viteză exact la mijloc și să dezactivați precizia îmbunătățită a setării indicatorului, astfel încât Windows să nu poată influența viteza de mișcare a cursorului.

IMPORTANT! Vă rugăm să rețineți că, uneori, sensibilitatea este numită și cuvântul „sensa” din engleză „sencitivitate”. Acest nume este mai frecvent în rândul jucătorilor și persoanelor care sunt bine versate în calculatoare și alte dispozitive.

  • Apoi încercați să găsiți parametrul „Viteza de mișcare a indicelui”. Vă va ajuta să schimbați setările sistemului de mouse și să obțineți un efect. Este important să înțelegeți că, în acest caz, nu trebuie să vă așteptați la o îmbunătățire semnificativă - mouse-ul va rămâne la fel cum a fost. Se modifică doar caracteristicile interne setate în computer.

În plus, atunci când setați DPI, nu ar trebui să exagerați - în acest caz, va deveni destul de dificil să utilizați mouse-ul. Cursorul se va mișca foarte repede și cea mai mică mișcare va arăta ca și cum ai trage dispozitivul dintr-o parte în alta.

Și atunci trebuie să cauți o modalitate de a reduce simțul unui mouse. Puteți regla, de asemenea, sensibilitatea în jocuri. Majoritatea șoarecilor de jocuri sunt echipate cu instrucțiuni speciale pentru configurare sau chiar au software special pentru acest scop.

În plus, setarea în sistemul de operare Windows poate fi mai detaliată. Să aruncăm o privire mai atentă la tot ce se poate face cu DPI-ul mouse-ului, dacă sensibilitatea acestuia nu vi se potrivește.

Cum se schimbă viteza mouse-ului pe Windows

Puteți modifica nu numai viteza de deplasare a cursorului în Windows, și anume dipiai, ci și alți parametri, mai restrânși: viteza de derulare a textului, clic sau altul. Pentru a înțelege toate aceste subtilități, va trebui să studiați cu atenție setările oferite în Panoul de control.

Diferite modele de computer, precum și versiunile de sistem de operare pot avea uneori diferențe semnificative și alteori doar mici. Prin urmare, dacă doriți să reglați perfect mouse-ul pentru tine, atunci trebuie să acționați prin încercare și eroare. Mult depinde și de producătorul și modelul mouse-ului în sine.

Măriți viteza

Creșterea vitezei de lucru poate fi necesară în cazul unui dublu clic. Aceasta este una dintre cele mai utilizate comenzi care sunt expuse în Windows. Dar uneori trebuie să te confrunți cu faptul că clicul nu funcționează sau programul se deschide prea mult timp. Poate că problema este deteriorarea mecanică sau contaminarea dispozitivului, dar ar fi util să încercați să creșteți pur și simplu viteza de clic.

  • Pentru a face acest lucru, accesați setările și selectați opțiunea „Mouse”.
  • În prima filă „Butoane” veți vedea articolul „Viteză de dublu clic”. Cu ajutorul său puteți rezolva problema cu deschiderea îndelungată a diverselor programe. Evident, nu mai este necesară o intervenție mecanică.

Pentru a schimba viteza de mișcare și sensibilitatea, în general, trebuie să trageți glisorul corespunzător spre dreapta. Majoritatea utilizatorilor susțin că o muncă confortabilă se obține atunci când este ușor spre dreapta de la mijloc. Dar în acest caz, setările sunt individuale - încercați mai multe poziții ale glisorului și alegeți cele mai bune pentru voi.

Reduceți viteza

Dacă viteza trebuie redusă, glisorul se deplasează spre stânga. Astfel, puteți modifica semnificativ sensibilitatea și viteza mouse-ului.

Unii producători, în majoritatea cazurilor, cei care produc modele de jocuri, oferă cu dispozitivul software special. Este un program în care puteți modifica în plus o varietate de setări ale mouse-ului.

Interfața internă a fiecărui astfel de program poate diferi semnificativ, dar cel mai adesea veți putea găsi parametrii necesari în meniul driverului sub elementele „Mutarea mouse-ului” sau alte nume similare. Acest lucru va permite ajustarea setărilor mai fine, astfel încât mouse-ul să fie atât de sensibil, cât este necesar pentru un anumit tip de activitate legată de operarea computerului. De asemenea, puteți reduce viteza în unele jocuri - uneori cursorul zboară prea repede pe ecran, ceea ce împiedică jucătorul să efectueze corect toate sarcinile necesare. În plus, puteți ajusta sensibilitatea în timpul diferitelor căutări pentru a obține beneficii maxime.

Acum știți ce este un DPI al mouse-ului pentru computer, pentru ce este acest parametru și cum îl puteți schimba. Cu aceste cunoștințe, puteți face dispozitivul adecvat ideal pentru dvs. și puteți înțelege, de asemenea, dacă merită să cumpărați un model scump, dacă puteți crește semnificativ confortul de a vă folosi.

Urmărește videoclipul: CS:GO Guide by ceh9:"How to configure SteelSeries mouse" ENG SUBS (Aprilie 2020).

Loading...

Lasă Un Comentariu